school-apps-Tele2Blog
08 - 02 - 20212 min. leestijd

Dit zijn de vijf chillste school apps voor tijdens het leren

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Of je nu net een nieuwe opleiding bent begonnen of al een tijdje bezig bent: het leren van nieuwe dingen is spannend én soms best pittig. Want: hoe blijf je gefocust als je vijftig pagina’s moet leren? En wat doe je als je er even niet uitkomt? No worries, we got you! Met deze vijf handige school apps duik jij straks vol vertrouwen in studeermodus.

School apps: Quizlet

Quizlet-school-apps-Tele2Blog

Je suis un … croissant!? Moet je voor je opleiding een nieuwe taal leren, dan kan het soms best lastig zijn om de woorden te onthouden. Je redder in nood is dan de Quizlet-app. Via flash cards stamp je gemakkelijk de woorden in je hoofd. Maar ook feitjes kun je hierdoor beter onthouden. Stel je eigen kaarten samen, of kies een van de andere miljoenen decks die door studenten zijn gemaakt. Van geschiedenis tot vreemde talen en natuurkunde: met Quizlet word jij elke theorie meester.

App image
Quizlet
Rating starRating starRating starRating starRating star

De beste studie-app voor flashcards, talen en leren – gratis beschikbaar!

School apps: Donut Dog

Donut Dog-school-apps-Tele2Blog

Raak je snel afgeleid door je telefoon tijdens het leren? En is je concentratie soms mijlenver te zoeken? Dan is Donut Dog de trouwe vriend die je nodig hebt. Donuts zien we je denken? Jep, dat klopt. Elke keer dat je gefocust aan het werk bent, produceert de donutmachine overheerlijke donuts voor je nieuwe hond Focus. Stel in de app in hoe lang jij je wilt studeren en ga aan de slag. Hoe langer jij productief werkt, hoe meer donuts, XP en coins je verdient. Sluit je de app? Dan poppen er op je scherm direct notificaties op om weer de draad op te pakken. Oftewel: die appjes moeten toch écht even wachten.

App image
Focus Dog: Stay focused timer
Rating starRating starRating starRating starRating star

Productieve werk- en studietimer. Bereik je doelen en verminder de schermtijd!

Ontdek hier nog meer productiviteit apps.

School apps: Prizmo 5

Prizmo-school-apps-Tele2Blog

Alle sloddervossen verzamelen! Verlies jij snel je aantekeningen? Of weet jij voor een examen echt niet meer waar je die bladen van de docent hebt gelaten? No worries, Prizmo 5 got your back. Met deze app kun je namelijk heel makkelijk je eigen notities inscannen en vervolgens doorsturen naar Dropbox of iCloud. Maak een foto van een bladzijde … et voilà! Je notities zijn netjes ingescand en je kunt ze zelfs in de app aanpassen.Of jij ooit dus nog iets belangrijks kwijtraakt? Zeker niet.

App image
Prizmo 5 › Pro-scanner
Rating starRating starRating starRating starRating star

Prizmo is de bekwaamste scanner-app voor iPhone & iPad om documenten of visitekaartjes van…

Photomath

Photomath-school-apps-Tele2Blog

De stelling van Pythagoras of vergelijkingen oplossen. Hoe zat het ook alweer!? Voor iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken met wiskunde is daar de Photomath-app. Pak je telefoon erbij, maak een foto van jouw wiskundige probleem en de app legt je van a tot z uit hoe je het oplost. Elke stap wordt heel rustig doorgenomen, zodat je de theorie echt begrijpt. Extra handig? Je kunt deze app ook gebruiken zonder internet. Handig als jij vol in die studeermodus zit en even niet gestoord wilt worden door de gifjes in de groeps-chat. 😉

App image
Photomath
Rating starRating starRating starRating starRating star

Stap voor stap wiskunde uitleg

Bekijk hier nog meer apps die je slimmer maken.

Ommetje

Ommetje-school-apps-Tele2Blog

Ken je dat? Je bent al vanaf vanmorgen aan het leren voor dat intens moeilijke vak, maar leest dezelfde pagina al voor de vijfde keer. Wat stond er nou precies? Jep, we zeggen het niet snel, maar het is tijd om dat boek even dicht te klappen én een ommetje te maken. Via de Ommetje-app loop je namelijk gemakkelijk even een kort rondje om je hoofd weer te legen. Zet in de app aan dat je gaat wandelen en loop een rondje van 20 minuten. Extra leuk: je kunt medailles verdienen en na elke wandeling vertelt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder je een interessant hersenfeitje. Zo haal jij een frisse neus, maar leer je ook gelijk wat nieuws! #winwin

App image
Ommetje lopen
Rating starRating starRating starRating starRating star

Elke dag een ommetje maken is belangrijk om de hersenen gezond te houden.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt