Schermopnames maken op Samsung telefoon of tablet, hoe dan?

Eén van de megachille life savers: schermopnames. Of je nu met een klantenservice chat, je moeder uitlegt hoe je WhatsApp-instellingen aanpast of dat je die ene Instagram Story wilt vastleggen. Schermopnames zijn vaak superhandig! Check hier hoe jij eenvoudig schermopnames maakt op je Samsung telefoon of tablet.

Schermopname maken op je Samsung met Mobizenschermopname maken samsung_tele2_inline

De app Mobizen is een echte aanrader voor schermopname op bijvoorbeeld je Samsung Galaxy S10. Het is de enige app waarmee je naast het scherm ook het geluid kunt opnemen. De app werkt lekker easy peasy.

Hoe dan? Nadat je de app hebt geïnstalleerd, doorloop je de instructies totdat het rode logo rechts in beeld verschijnt. Deze blijft hier staan zolang de app open staat. Kies nu tussen schermopname en screenshot. Ben je klaar met opnemen, dan kan je jouw meesterwerk opslaan of verwijderen. #winning

Mobizen Screen Recording is gratis te downloaden in de Google Play Store.

Schermopname maken op je Samsung met MNML

Nieuwkomer MNML Screen Recorder zet jou meteen op scherp. De app heeft een eenvoudig, minimalistisch design en staat officieel nog als bèta in de Play Store. Maar hij werkt als een zonnetje op alle Android-apparaten. Met loaaads aan opties, zoals de frame rate aanpassen of je opname stopzetten door te shaken. Hoe het werkt? Na het opstarten van de app kun je de grote RECORDbutton on-mo-ge-lijk missen. GO!

MNML Screen Recorder is gratis te downloaden in de Google Play Store.

Schermopname maken op je Samsung met AZ Screen Recorder

AZ Screen Recorder is een andere populaire app om schermopnames op je Samsung telefoon of tablet mee te maken. Het opstarten is simpel, waarna links van je scherm een rood camera-icoontje verschijnt. Klaar om te filmen? Dan kan de countdown beginnen: 3, 2, 1, action! Ook bij AZ Screen Recorder kan je de resolutie en frame rate aanpassen. Maar best of all: de app registreert zelfs waar je op klikt. Meeegahandig als je iemand precies wilt laten zien wat jij doet!

AZ Screen Recorder is gratis te downloaden in de Google Play Store (Premium-versie: € 3,29).

Scherm opnemen bonustip: Quick Toggle

Heb je jouw favo screen recorder gekozen? Zet hem dan in de Quick Toggle, het snelle drop-down menu voor al je snelkoppelingen. Met de app onder de sneltoets maak je nóg sneller schermopnames op je Samsung, bijvoorbeeld op de brand new Galaxy S10 of Galaxy S10+. Altijd handig.

… and CUT! Dit is dus hoe je dat doet, die schermopnames op Samsung. Heb je nog aanvullingen? En hoeveel testvideo’s heb jij opgenomen tijdens het lezen? 😉 Laat het weten in de comments!