Schermopname op een Samsung-telefoon maken? Zo fix je het!

Wil je het scherm van je Samsung-telefoon of -tablet opnemen? Dat kan! Je kunt heel gemakkelijk een schermopname op Samsung maken. In dit blog check je hoe het scherm opnemen van je Samsung werkt. Op allerlei manieren. Zo kun je mooi zelf bepalen welke optie je het handigst vindt.Let’s go! 

Schermopname op Samsung maken: de beste manieren

Of je nu een video van die vette game wilt maken. Of die hilarische chats uit de groeps-app in een filmpje wilt gieten. Een schermopname op je Samsung-telefoon is zo gemaakt. Er zijn een heleboel manieren waarop je dit kunt fixen. Via de ingebouwde schermrecorder op je telefoon, maar ook via verschillende apps. Check hieronder alle opties voor het scherm opnemen op je Samsung. 

Opnemen via de ingebouwde schermrecorder van Samsung

De meest makkelijke manier om je scherm vast te leggen? Dat is via schermrecorder. Deze functie vind je automatisch terug op Samsung-telefoons vanaf Android 10. Zo ook op de Samsung Galaxy S21Samsung Galaxy Z Flip3 en Samsung Galaxy A52s. Het werkt als volgt:

 1. Open het menu Snelle instellingen. Dit doe je door met twee vingers vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen.
 2. Veeg naar links en klik op ‘Schermrecorder’.
 3. Kies of je wilt opnemen met geluid of zonder geluid. Klik daarna op ‘Opname starten’.
 4. De telefoon telt nu drie seconden af. Hierna begint het met het opnemen van wat er op het scherm staat.
 5. Klaar met opnemen? Klik dan op ‘Stop’. 
 6. Je video wordt nu automatisch opgeslagen.
https://youtu.be/7CV8WF-Do3A

Scherm opnemen op Samsung met AZ Screen Recorder

AZ screenrecorder schermopname maken samsung Tele2Blog

Ook bestaan er apps om een schermopname te maken, zoals AZ Screen Recorder. Met één klik in de app leg je al je scherm vast. In Full HD of QHD. Wat je wilt. Extra fijn is dat er geen tijdslimiet is. Je neemt die drie potjes FIFA met gemak achter elkaar op. Verder kun je ook je aanrakingen opnemen. Ideaal, als je iemand precies wilt laten zien wat je doet. AZ Screen Recorder heeft ook een betaalde versie van de app. Hiermee heb je nóg meer opties, zoals een video omzetten naar een GIF. Leuk als je je overwinning gelijk op social wilt delen. Goaaaaal!

Get it on Google Play

Schermopname op Samsung maken en exporteren als GIF met DU Recorder

DU recorder schermopname maken samsung Tele2Blog

Wil je wel van je schermopname een GIF maken, maar hier geen centen voor neertellen? Dan is DU Recorder je beste vriend. Via deze app kun je helemaal gratis een schermopname exporteren tot een gifje. Ook kun je later nog stemmen onder je video editen. Of achtergrondmuziek toevoegen. Je bewerkt je schermopname helemaal zoals jij dat wilt. 

Get it on Google Play

Schermopname maken met Mobizen

Mobizen schermopname maken samsung Tele2Blog

Speciaal voor alle gamers is er Mobizen. Dit is de ideale app als je een schermopname op je Samsung wilt maken van een spel. Hij neemt namelijk perfect alle geluiden van je game op. Wil je tijdens het spelen ook commentaar geven? Dat kan! Mobizen heeft een speciale functie waarbij je je scherm en jezelf opneemt. Tegelijkertijd! Na het opnemen kun je die video zo op Twitch delen. ;-)

Get it on Google Play

Schermopname op Samsung maken met MNML

MNML screen recorder schermopname maken samsung Tele2Blog

Als laatste is ook MNML een fijne app om een schermopname te maken. Vooral als je er eentje zoekt met niet te veel poespas. De app heeft een minimalistisch design en doet precies wat hij moet doen: je scherm opnemen. Je kunt wel het een en ander instellen zoals je zelf wilt. Zo kun je de kwaliteit van de video aanpassen. Of je opname stoppen door je telefoon te shaken. Handig! 

Get it on Google Play

Scherm opnemen op Samsung met geluid en andere instellingen

Maak je gebruik van de standaard schermrecorder op je Samsung-telefoon? En wil je je video echt perfect maken? Speel dan met de instellingen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je Samsung alleen jouw stem opneemt. Of dat het beeld in een hoge kwaliteit wordt opgenomen. Hieronder check je welke instellingen allemaal mogelijk zijn.

Geluid aanpassen

 1. Open het menu Snelle instellingen. Dit doe je door met twee vingers vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen.
 2. Veeg naar links en klik op ‘Schermrecorder’.
 3. Klik op ‘Geluid’ en selecteer welk geluid opgenomen moet worden. Je hebt de opties: geen geluid, mediageluiden of media-geluidsmicrofoon.

Videokwaliteit aanpassen

 1. Open het menu Snelle instellingen. Dit doe je door met twee vingers vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen.
 2. Veeg naar links en klik op ‘Schermrecorder’.
 3. Klik op ‘Videokwaliteit’ en kies in welke kwaliteit je de schermopname wilt opnemen. Je kunt kiezen uit 1080p, 720p en 480p. 

Waar vind je de schermopnames op Samsung terug?

Zo, heb je je eerste schermopname gemaakt? Dan is het tijd om hem te bekijken. Je vindt al je gemaakte schermopnames altijd terug in de foto-app van je telefoon. Tussen al je andere foto’s en filmpjes.