Printer-schermopname-iPhone-Tele2
07 - 01 - 20202 min. leestijd

Schermopname iPhone maken? Dat doe je zo!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een scroll door je Instagram timeline delen met je crush? Of voor je moeder een video maken over hoe je op je iPhone en Facebook-instelling aanpast? Die vette Instagram Story filmen? Dat was nog nooit zo makkelijk. Je kunt namelijk een schermopname voor je iPhone maken! Check hier hoe makkelijk je dat sjeft. Oftewel… leg-go!

Wat is een schermopname?Toestel-schermopname-iPhone-Tele2

Met een schermopname filmt je telefoon het beeld dat jij op je smartphone ziet. Waar je moet een screenshot een foto van het beeldscherm maakt, maak je met een schermopname een film van het beeld dat je op je telefoon ziet. En op een iPhone is een schermopname heel makkelijk. Makkelijker zelfs dan een schermopname van je Samsung maken. Je hebt er namelijk geen app voor nodig.

Schermopname maken, waarom? Daarom!

Een schermopname maken? Iedereen heeft zijn eigen redenen om dat te doen. Ga je stuk om een geinige Instagram Story en wil je die bewaren? Schermopname maken en de klus is geklaard! Snapt je moeder weer eens niets van WhatsApp en moet je haar met wat instellingen helpen? Door een schermopname te maken, kan ze precies zien hoe jij dat doet. Best handig toch, zo’n schermopname?

Schermopname iPhone maken

Jeuken je handen en sta je nu ook te popelen om schermopnames te maken. Alrighty then, tijd om aan het werk te gaan. Mouwen opstropen en filmen maar. Het maken van een schermopname op je iPhone is zo gepiept. Zo werkt het:

 • Ontgrendel je telefoon
 • Open het controlepaneel.
  • Op een iPhone met fysieke startknop open je die door van onder het scherm naar boven te vegen
  • Op een iPhone met Face ID, zoals de iPhone 13 Pro of Pro Max, open je die door van rechts boven het scherm naar beneden te vegen
 • Druk op het ‘schermopname iPhone’-icoon. Dit is een cirkel met daarin een stipje.
 • Je iPhone telt nu af. Veeg het controlecentrum weg en de schermopname op je iPhone begint vanzelf!
 • Zodra de schermopname start, verschijnt er bovenaan het beeld een rood balkje
 • Klaar met de schermopname? Druk op het rode balkje en klik op ‘Stop’.
 • Klus geklaard!

Schermopname iPhone gemaakt… und jetzt?

Je vindt je iPhone schermopnames terug op de plek waar ook je andere foto’s en video’s staan. En dat is… de Foto-app! En met de deelknop kun je de video meteen bijvoorbeeld via WhatsApp delen met moederlief (als je een uitlegvideo maakte) of met je vrienden (om die vette Insta Story te delen). Graag gedaan, alsjeblieft: doe er je voordeel mee!

Waarvoor maak jij een schermopname op je iPhone?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt