schaak-app-Tele2Blog
01 - 02 - 20212 min. leestijd

Game on: dit zijn vijf van de beste schaak apps

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Na het kijken van The Queen’s Gambit wist je het natuurlijk 100% zeker: dat schaakbord hoort niet te verstoffen in de kast, maar moet juist mee gespeeld worden. Ook als je geen fysiek bord thuis hebt, kun je nog steeds je schaak-skills challengen. Hoe? Via een schaak app natuurlijk. Dit zijn vijf van de beste.

Beste schaak app: Schaken – Speel & Leer

Speel&Leer-schaak-app-Tele2Blog

Of je nu net begint met schaken of al jarenlang geoefend hebt: de schaak app van Chess.com is er letterlijk voor iedereen. Speel een potje schaak tegen miljoenen andere spelers over de wereld, of neem het op tegen een van de sterke computertegenstanders. Met meer dan 50.000 verschillende tactische puzzels challenge jij je inner schaakmeester zo vaak en lang als je wilt. En wil je tussendoor jezelf nóg meer bijleren? In de app vind je ook een heleboel interactieve lessen en video’s van échte grootmeesters uit de schaakwereld. Chill!

App image
Chess – Play and Learn
Rating starRating starRating starRating starRating star

Play chess online with friends! Learn with lessons, puzzles, & analysis!

Beste schaak app: Magnus Trainer

magnus trainer-schaak-app-Tele2Blog

Wil je alleen schaken leren van de allerbesten? Dan is de Magnus Trainer-app iets voor jou. Wereldkampioen Magnus Carlsen creëerde namelijk samen met andere grootmeesters alle spellen en lessen in deze app. Leer alle basistechnieken, speel een spannend potje of ontdek handige tactieken en strategieën die je tijdens je game kunt toepassen. Stoom jij jezelf al klaar voor de volgende kampioenschappen? 😉

App image
Magnus Trainer – Learn & Train
Rating starRating starRating starRating starRating star

Learn chess with the World Champion

Zin in andere spellen? Check hoe je Snake op iPhone speelt of bekijk deze games zonder wifi eens. #nointernetneeded

Schaak app: Chess Kid

Chess for Kids-schaak-app-Tele2Blog

Speciaal voor kinderen is er Chess Kid. Met deze kindvriendelijke app leren kinderen alles over het schaken. Zo kunnen ze in de app verschillende puzzels oplossen, maar ook via video’s meer te weten komen over het spel zelf. Neem het op tegen een van de SchaakBots of speel tegen een van de andere kinderen uit de hele wereld. De app is ideaal voor een eerste kennismaking, maar ook voor een langdurige training.

App image
Chess for Kids – Play & Learn
Rating starRating starRating starRating starRating star

Learn to play chess with our ChessKid app & enjoy fun chess games with friends

Chess Universe

Chess Universe-schaak-app-Tele2Blog

Welke schaak app ook zeker niet in dit rijtje mag ontbreken? Chess Universe! Net als bij de andere schaak apps hierboven kun je met deze app een potje spelen tegen de computer, maar ook online. Daag spelers uit van over de hele wereld en gooi je schaak-skills in de strijd. Maar er is meer dan dat, want met deze app kun je ook beloningen verdienen. Geef je avatar een nieuwe look, verander je schaakbord of verzamel verschillende huisdieren. Chess Universe leert je spelenderwijze alles over dit strategische spel.

App image
Chess Universe : Online Chess
Rating starRating starRating starRating starRating star

Play chess with friends in offline and online games and learn in chess academy.

Schaaktaktiek voor Beginners

Schaaktaktiek voor Beginners-schaak-app-Tele2Blog

Ben je helemaal nieuw in the chess world? No worries, de app Schaaktaktiek voor Beginners leert je alles over deze denksport. Wist je dat de app namelijk eigenlijk stiekem een cursus is? Zo volg je hierin een programma van de schaaklesmethode Chess King Learn. Los telkens nieuwe opgaves op en ontvang tips en tricks hoe je je uit sommige situaties het beste kan redden. Met Schaaktaktiek voor Beginners school jij jezelf tot een echte schaakmaster.

App image
Schaaktaktiek voor Beginners
Rating starRating starRating starRating starRating star

Deze cursus is gebaseerd op de bestseller van de ervaren coach Sergey Ivashchenko, dat een sen…

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt