Samsung snelladen mobile Samsung snelladen
02 - 03 - 20233 min. leestijd

Pomp je batterij vol met Samsung snelladen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Met een batterij die bij leeg is, ontstaat er stress. Zonder zitten betekent dat je niet meer weet wat er speelt. Geen nieuws, geen leuke kattenfilmpjes of de berichten van je beste vrienden. kortom: een nachtmerrie. Gelukkig: hulp is nabij! Met veel Samsung telefoons kun je snelladen. Razendsnel die batterij weer oppompen. Welke telefoons dit hebben en hoe het snelladen van je Samsung werkt: you can read it all here!

Hoe werkt snelladen?

Snelladen werkt via een speciale snellader. Deze heeft meer vermogen dan een ‘gewone’ oplader. Jouw voordeel: een batterij die sneller oplaadt. Een snellader van 45 watt laadt tot wel vier keer zo snel op als een standaard lader met bijvoorbeeld 12 watt.

Het mooie aan snelladen is dat een bijna lege batterij in sneltreinvaart oplaadt. Binnen een paar minuten knalt het batterijpercentage omhoog. Wanneer de batterij op zo’n 70 tot 80 procent is, neemt de snelheid van het opladen af. Zo blijft de batterij in een goede staat!

Je hoeft je Samsung telefoon dus maar even aan de snellader te koppelen. Vaak is-ie met een minuut of dertig voor de helft opgeladen. Perfect om een avond stappen mee door te komen. Of na een drukke werkdag in de trein zonder batterijproblemen je favoriete serie te streamen.

Samsung snelladen 2023

Het voordeel van een Samsung snellader

Lijstjes: het maakt het leven overzichtelijker. Dit zijn drie voordelen van je Samsung snelladen:

  • Batterij laadt snel op. Je bent een bezige baas en hebt geen tijd om uren op een opgeladen smartphone te wachten.Met een Samsung snellader gaat het vliegensvlug en ga je altijd doorrrrrr.
  • Geeft rust. Vlak voordat de batterij leeg is, is er bij jou geen paniek. Je weet dat je zo de snellader in het stopcontact steekt en na een paar minuten kun je weer uren vooruit!
  • Niet schadelijk. Met een Samsung snellader heb je geen zorgen over eventuele gevolgen. De Samsung telefoons zijn slim. Heeft jouw snellader (ook als deze niet van Samsung is) een hoger watt vermogen dan wat je telefoon aankan? Geen probleem! De telefoon laadt niet meer dan het maximale watt vermogen door. Een oplader met een hoger vermogen dan dat de telefoon aankan laadt daardoor niet sneller op en brengt geen schade toe aan de batterij.

De Samsung snellader: handige tips

Ben je nu klaar om een Samsung snellader te halen? Hierbij hebben we nog wat free advice om mee te nemen.

De juiste kabel

Bij een Samsung snellader zit vaak de juiste kabel. Mocht je toch een andere nodig hebben, let dan op de soort kabel. Een snellader voor je Samsung telefoon is een USB-C naar USB-C kabel. Een standaard USB-A naar USB-C ondersteunt snelladen niet.

Welk vermogen heb je nodig?

Het vermogen van je telefoon is belangrijk bij het zoeken van de juiste snellader. Een Samsung telefoon die maximaal 25 watt aankan, heeft bij voorkeur een 25 watt snellader. Hoger kan, maar dan betaal je vaak onnodig meer. En met minder watt laadt de telefoon minder snel op. Ook zonde!

Wat is Adaptive Fast Charge en Super Fast Charge?

Adaptive Fast Charge en Super Fast Charge zijn de snellaadtechnologieën van Samsung. Super Fast Charge is van de twee de allernieuwste technologie. Deze zit bij de Samsung Galaxy vanaf de S20, de Galaxy Note serie vanaf de Galaxy Note 10 Plus en de Samsung Galaxy Fold serie sinds de Z Fold2. In een half uur is de batterij voor 60 procent gevuld. Een volle batterij kost ongeveer 70 minuten.

Adaptive Fast Charge zit bij veel Samsung telefoons uit de Galaxy A serie. Na een half uur opladen zit je batterij voor 40 procent vol. Een volledige batterij opladen kost tussen de 1,5 en 2 uur.

Bij de nieuwere Samsung telefoons vind je Super Fast Charge.  

Is er iets om je zorgen over te maken? Welnee! Door de Samsung snellaadtechnologie is je telefoon goed beschermd. Oververhitting of een batterij die minder lang meegaat door snelladen is geen issue!

Deze Samsung telefoons ondersteunen snelladen

Voor een compleet plaatje zetten we alle Samsung telefoons op een rij die snelladen ondersteunen.

Adaptive Fast Charging

Super Fast Charging

Met de Samsung snelladen technieken kun je veilig en snel je telefoon opladen. Wil je zo lang mogelijk genieten van je telefoon? Met deze tips gaat je telefoon zo lang mogelijk mee als de batterij van je telefoon snel leeg gaat

Samsung Galaxy S23

Met de Samsung Galaxy S23 haal je het nieuwste van het nieuwste in huis, mét snelladen!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy S23 Zwart Samsung Galaxy S23 Lavendel Samsung Galaxy S23 Crème Samsung Galaxy S23 Groen
Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt