Samsung S9 Tele2
28 - 02 - 20183 min. leestijd

Alles over de Samsung S9 en zijn verslavend vette camerafuncties!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

“MY. OH. MY!” Dát was onze reactie toen de Samsung S9 en S9+ in Barcelona op het Mobile World Congress werden aangekondigd. Dit zijn de twee ab-so-lu-te toptelefoons van de fabrikant voor 2018. Ze zitten vol met allerlei moois en zijn ook nog eens te bestellen bij Tele2. Wij praten je snel bij!

 

Kennismaken met twee Koreaanse krachtpatsers

De geruchten over de Samsung S9 zijn waar: net als zijn voorganger krijgt ook de Samsung Galaxy S9 een plus size variant, de Galaxy S9+. De Galaxy S9 en Galaxy S9+ zijn als twee druppels water: de plusvariant is alleen een tik groter. Dat is meteen ook het grootste verschil tussen de twee vlaggenschepen. (Andere verschillen check je verderop om de spanning erin te houden!) Ze hebben allebei een heerlijk slick design: alsof ze uit de toekomst komen! Zo zijn de randen ultra dun en loopt het scherm aan de zijkanten schuin af. Like!

De voorkant van de telefoons is dus één en al scherm. En wat een scherm it is! Het display heeft een formaat van 5,8 en 6,2 inch (je mag zelf raden welk formaat bij welke telefoon hoort ;-)). De resolutie is ongekend hoog. Samsung noemt het Quad HD+ en daarmee is dit smartphonescherm waarschijnlijk zelfs scherper dan je tv thuis. Het aantal pixels is namelijk 2960×1440.

Maar dat is display wise zekerrrr niet het enige voordeel. De Samsung S9 en zijn grote broer hebben namelijk ook de Super Amoled-schermtechnologie: oftewel een kraakhelder scherm waarbij de kleuren nog net niet in je gezicht uiteenspatten. Als we zeggen dat de Galaxy S9 misschien wel het beste smartphonedisplay van 2018 is, is dat dus echt geen bluf!

De Samsung S9, sneller dan snel!

De telefoons gaan niet alleen voor een flitsende look and feel, onder de huid zit nog meer moois. De processor, ofwel het kloppend hart van de Samsung S9, is een Exynos 9810 Octa. Deze heeft Samsung zelf gemaakt en werkt als een goed geoliede machine. Zijn kloksnelheid is met 2,8 GHz – excuse our French – belachelijk hoog. Mega chill, want hierdoor starten je apps razendsnel op.

Ook qua werkgeheugen kun je de champagne ontkurken: de S9 heeft er daar 4 GB van, de S9+ zelfs 6 GB. Dat betekent hypersnel schakelen tussen je favoriete apps. Ideaal om je selfies in no time te delen in de groepsapp! Opslaggeheugen? Ook dikke prima, want: 64 GB én uitbreidbaar.

Samsung gaat los met verslavend vette camera features

De camera’s van de Samsung S9 barsten van de features die we je ECHT. NIET!! kunnen onthouden. Facts first: de selfiecamera in de telefoon schiet foto’s in 8 megapixel. De Galaxy S9 heeft een 12-megapixelcamera met een lens aan de achterkant, de Galaxy S9+ heeft zelfs twee lenzen: dual camera genaamd. Extra mooie foto’s in het donker dus!

Maar dat is dus zeker niet alles. Met de camera’s kun je namelijk super slowmotionbeelden schieten in 960 beelden per seconde. Alsof de tijd stil staat! We verklappen alvast dat het heel verslavend werkt! Maar de aller-aller tofste feature is toch wel AR Emoji. Hiermee maak je jouw custom emoji, die reageert nog op je expressie ook. Hartstikke leuk om te delen met anderen! “Niet omdat het moet, maar omdat het kan!”

‘Bestel maar, bestel maar, bestel maar!’

De Samsung S9 en Samsung S9+ zijn vanaf 8 maart (allereerste levering!) verkrijgbaar in Nederland. En natúúrlijk kun je ze bij Tele2 alvast pre-orderen. Wie weet heb jij de nieuwe eyecatchers van Samsung dan als eerste in je handen. 

Door welke fab’ feature wordt de Samsung S9 of S9+ jouw nieuwe telefoon?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt