AI-samsung-neon-Tele2
13 - 01 - 20201 min. leestijd

Alle ins en outs van Samsung Neon

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Van spraakassitent Bixby naar de levensechte, digitale avatar Neon. Dat Samsung goed op het gebied van tech is, wordt ieder jaar opnieuw bewezen met de nieuwste telefoonlanceringen. Maar daar doet het bedrijf dit keer nog een schepje bovenop. Maak kennis met hun nieuwste project Samsung Neon: de eerste, kunstmatige mens. Let’s find out!

Wat is Samsung Neon?robot-samsung-neon-Tele2

Er gingen al een tijdje geruchten dat Samsung bezig was met de eerste Artificial Humans én aan die rumors zijn nu eindelijk een einde. Op CES 2020, de grootste tech beurs in Las Vegas, presenteerde het bedrijf haar eerste ontwerp van Neon: digitale avatars die eruitzien als levensechte mensen én waarmee je kan praten. Zo kan je alles wat je maar wilt vragen en het karakter bedenkt op hetzelfde moment een reactie. Coool!

Het mooiste aan Neon? De personages zijn net échte mensen. Waar Siri of Bixby nooit moe wordt van je vragen en altijd antwoordt, kan Neon dit wel zijn. Ook heeft ieder Neon-personage zijn eigen karakter, expressies en manier van praten. Oftewel: het is net alsof je met een vriend, collega of familielid praat.

First footage: ontdek hier Samsung Neon

Dus, levensechte digitale avatars… Ben jij ook al benieuwd hoe deze onlinepersonen er dan uitzien? Goed nieuws, CNET ging op de tech beurs een gesprek met één van de Artificial Humans aan. En dat zag er zo uit…

Wanneer wordt Samsung Neon gelanceerd?

Nu natuurlijk de belangrijkste vraag over Neon: wanneer wordt het gelanceerd? En waar wordt het ingezet? Daar is nog niet veel over bekend. Volgens een interview van The Verge heeft Samsung Neon nog veel ontwikkeling nodig. Waarschijnlijk wordt van het project eind dit jaar een Beta+ versie gepresenteerd, maar daar zijn helaas nog geen duidelijke uitspraken over.

Dus, om in de tussentijd het wachten te verzachten… check deze beste iOS games of apps voor katten eens.

Wat vind jij van Samsung Neon?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt