samsung met goede camera
16 - 08 - 20214 min. leestijd

Samsung met goede camera? Check deze toppers!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Klik, je maakt een foto van dat prachtige gebouw. Klik, en nog een paar van dat heerlijke gerecht op het terras. Het liefst leggen we 24/7 onze dierbare herinneringen vast. Daarom is een smartphone die mooie foto’s maakt écht een must. En laat Samsung die nu nét maken. Welke Samsungs met goede camera er allemaal zijn? Wij zetten ze voor je op een rij.  

5x de beste Samsung met goede camera

Samsung-telefoons staan erom bekend: hun briljante camera’s. Zo heeft het bedrijf al veel mobieltjes ontwikkeld die hele mooie foto’s maken. Van groepsfoto’s tot close-ups en van portretten tot selfies. De telefoons hebben vaak zoveel camera-opties, dat je altijd een prachtplaatje schiet. Wanneer je dat maar wilt. Zoek je zelf nog een nieuwe smartphone met goede camera? Dan zijn dit, speciaal voor jou, de vijf beste van Samsung.

5 telefoons van samsung met goede camera

Samsung Galaxy S22 Ultra

De Samsung Galaxy S22 Ultra heeft alles in huis om mooie kiekjes vast te leggen. Of je nu een foto bij kaarslicht neemt, of in de felle zon: elk beeld is haarscherp en detailrijk. Dit komt onder andere door de hoofdcamera van 108 megapixel. Deze maakt hele heldere en realistische foto’s. Je fotografeert iets zoals je het met je eigen ogen ziet. Extra cool aan de Galaxy S22 Ultra: hij heeft de Director View-functie. Hiermee film en fotografeer je tegelijk. Ook Single Take is echt briljant. Met deze functie schiet je in één keer veertien foto’s achter elkaar. Daar zit echt wel een nieuwe foto voor op Insta tussen.

Dat is slechts een greep uit alle cameramogelijkheden van de Galaxy S22 Ultra. Deze Samsung heeft allerlei slimme softwarefuncties om je te helpen foto’s te maken. Zoals AI Image Enhancer: kunstmatige intelligentie waarmee je foto’s extra goed lukken. Of de Pro-modi voor filmen en fotograferen. Zo pas je zelf instellingen als de ISO-waarde en sluitertijd. Perfect voor de pro’s onder ons!

Verder heeft de Galaxy S22 Ultra:

 • een ultragroothoeklens van 12 megapixel: perfect voor groepsfoto’s;
 • twee telelenzen van 10 megapixel om 3x en 10x optisch in te zoomen, zonder kwaliteitsverlies;
 • een selfiecamera van 40 megapixel voor hele scherpe en mooie selfies.

Samsung Galaxy A72

De Samsung Galaxy A72 heeft the best of both worlds. Hij heeft meerdere goede camera’s én is scherp geprijsd #winwin. Ideaal voor als je niet te veel wilt betalen voor je nieuwe telefoon, maar wel een topcamera in je broekzak wilt hebben. Iets waar hij in uitblinkt? Zijn 32-megapixelselfiecamera. Deze maakt zulke scherpe selfies, dat je iedereen let-ter-lijk van zijn sokken blaast. Echt dat wow-effect creëren? Probeer dan het special bokeh-effect. Hiermee vervaagt de achtergrond van je selfie en staat je gezicht nog meer centraal. Wowie de wow!

Andere camera’s die de Galaxy A72 heeft zijn:

 • een hoofdcamera van 64 megapixel: mis geen detail en maak scherpe foto’s, ook bij weinig licht;
 • een ultragroothoeklens van 12 megapixel voor panorama’s of groepsfoto’s;
 • een telelens van 8 megapixel om tot 3x optisch in te zoomen zonder kwaliteitsverlies;
 • een macrolens van 5 megapixel: ideaal voor close-ups.

Samsung Galaxy A32

Nog een Samsung met goede camera? Hebben we voor je. Check de Samsung Galaxy A32 eens. Ook dit is een betaalbare telefoon met geweldige camera’s. Van panorama’s tot portretten: jij vraagt, hij draait. De Galaxy A32 heeft een hoofdcamera van 48 megapixel. Deze mist geen detail, ook niet bij weinig licht. Dit komt door het grote diafragma van f/1.8. Even een plaatje schieten van dat mooie uitzicht of landschap? Zo gepiept. Met de ultragroothoeklens van 8 megapixel maak je foto’s in een hoek van 123 graden. Je krijgt altijd alles en iedereen op de foto.

Verdere camera’s die de Galaxy A32 heeft zijn:

 • een macrolens van 5 megapixel voor de beste close-ups;
 • een bokeh-lens van 2 megapixel voor portretten met scherptediepte-effect;
 • een selfiecamera van 13 megapixel.  

Samsung Galaxy S21

Ook de Samsung Galaxy S21 mag zeker niet in dit rijtje ontbreken. Net als zijn grote broer hierboven, de Ultra, maakt hij legendarische foto’s. Zo kun je bijvoorbeeld hele heldere selfies maken met de 10-megapixelselfiecamera. Deze heeft een extra grote camerasensor, waardoor je beelden nog mooier en scherper worden. Laat die extra likes op TikTok en Instagram maar komen. Ook maak je er gemakkelijk vette video’s mee. Samsung combineert AI-stabilisatie met 60fps opname. Je video’s zijn altijd heel scherp en ontzettend stabiel opgenomen.

Verder heeft de Galaxy S21:

 • een ultragroothoeklens van 12 megapixel voor groepsfoto’s en panorama’s;
 • een telelens van 12 megapixel.

Samsung Galaxy Z Flip3

Als klap op de vuurpijl: de Samsung Galaxy Z Flip3. Ook met deze opvouwbare telefoon kun je goed foto’s en video’s maken. Zo breng je met de Galaxy Z Flip3 echt de vlogger in jezelf naar boven. Klap hem voor de helft open, zet hem op tafel en start met filmen. Doordat je je handen nu vrij hebt, kun je alles doen wat je wilt. Een make-up tutorial opnemen, gitaar spelen of een unboxing video maken: you name it. Nog iets tofs? Quick Shot. Hiermee maak je zonder de telefoon open te vouwen al een foto. Ideaal als je snel die sneakers die voorbijkomen wilt fotografen.

De camera’s die de Galaxy Z Flip3 heeft zijn:

 • een hoofdcamera van 12 megapixel: maak mooie foto’s uit de losse pols;
 • een ultragroothoeklens van 12 megapixel: schiet foto’s in een hoek van 123 graden;
 • een selfiecamera van 10 megapixel.
Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt