samsung hologram scherm main tele2
14 - 01 - 20192 min. leestijd

Is het eindelijk zo ver? Alles over het Samsung hologram scherm

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Dat méén je! Komt Samsung met een hologram scherm waarmee beelden in 3D tot leven komen? Hoe tof zou dat zijn! Wij speurden het wereldwijde web af op zoek naar meer informatie over dit heugelijke Samsung nieuws. Want stel je toch eens voor: een foto van je lover die zo, huppakee, in 3D uit je scherm komt. Dat wil je toch meemaken. Hoe het precies zit met het Samsung hologram scherm? Komtie!

Holowattes?

Hologram _horloge_Samsung hologram scherm_tele2_blog_inline

Holografisch. Oftewel: het door middel van fotografische techniek maken van driedimensionale beelden van een voorwerp. Misschien ken je deze techniek van het hologramconcert van Tupac, de Nintendo 3DS of heb je al eerder vette hologram foto’s of video’s voorbij zien komen. Het idee van het Samsung hologram scherm is dus dat de beelden uit het scherm tot leven komen. Heb je bijvoorbeeld een foto van je hond, dan kan het zomaar zo zijn dat je lieve viervoeter boven je scherm komt te zweven. Klinkt misschien een beetje creepy, maar dat is ’t niet. Beschouw een hologram als een indrukwekkende 3D weergavetechniek waar je nog veel van gaat horen.

Samsung hologram scherm: nieuwe techniek

Daar in Zuid-Korea weet men zich wel raad met vooruitstrevende technologieën. Zo kwam onlangs het nieuws naar buiten dat Samsung een patentaanvraag heeft ingediend voor het holografische 3D scherm. Dit patent (gepubliceerd op 29 november 2018) beschrijft precies hoe de vork in te steel zit wat betreft het Samsung hologram scherm.

Samsung is overigens niet de eerste smartphonefabrikant die zich in de magische holografische wereld stort. Zo verscheen eerder het nieuws over de Red Hydrogen One: een smartphone van camerabedrijf RED die holografisch is. Toch schijnt de techniek van Samsung een tikkie slimmer te zijn. Als we geruchten mogen geloven hoeven we bij hun toekomstige holografische toestel niet vanuit een specifieke hoek te kijken om het hologram te zien. Daarnaast zal Samsung korte metten maken met hologrammen in lage kwaliteit. #onlythebest!

Klinkt als (toekomst)muziek in de oren

Zie je het al voor je? Een gloednieuwe Samsung Galaxy S10 die voorzien is van een hologram scherm? Wij zijn er helemaal bij. Maar, geduld is een schone zaak. Het is namelijk nog niet bekend wanneer we een Samsung met 3D hologram scherm in ons armen mogen sluiten. Sterker nog, het is op dit moment nog gissen of ‘ie er überhaupt gaat kómen. Maar laten we wel wezen: het feit dat Samsung hier serieus mee bezig is, belooft toch veel goeds. We keep you posted!

Ter overbrugging: Samsung Galaxy

Tuurlijk, je gaat nu niet zitten wachten op de smartphone van de toekomst. In de tussentijd zijn er gelukkig beregoede alternatieven van Samsung beschikbaar. We noemen de Samsung Galaxy A7 met een groot 6 inch scherm of de Samsung Galaxy Note 9 met lowlight camera en bluetooth S Pen.

Wat zou jij als eerste in 3D op je Samsung hologram scherm willen zien?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt