Telefoon in water_Samsung_Galaxy_S8_waterdicht_Tele2_blog_Main
17 - 09 - 20182 min. leestijd

Is jouw Samsung Galaxy S8 waterdicht?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ah, de vraag die veel mensen hebben. Is jouw telefoon waterdicht? Want je telefoon in de wasbak/wc/sloot laten vallen moet eigenlijk gewoon kunnen. En als Samsung-gebruiker wil je weten hoe het zit. Ben je benieuwd of jouw Samsung Galaxy S8 waterdicht is? Je leest het hier!

Even voorstellen: de Samsung Galaxy S8 en S8+nat scherm_Samsung_Galaxy_S8_waterdicht_Tele2_blog_inline

Geboren eind maart 2017 in Zuid-Korea: de Samsung Galaxy S8 en zijn grote tweelingbroer de Samsung Galaxy S8+. Twee toptelefoons waar Samsung een mooi rondje mee heeft lopen pronken. Wat deze telefoons écht he-le-maal fantastisch maakt? De irisscanner, het grote scherm en Bixby, de voice-assistent van Samsung. De S8 en de S8+ zijn een soort van het hetzelfde, maar de S8+ heeft wat extra pluspunten! De S8+ heeft een groter scherm en daarmee ook een grotere accu.

De Galaxy S8 en de Galaxy S8+: typisch gevalletje van ‘hoe groter, hoe beter’ of juist van ‘less is more’? Geen van beide. Aan jou persoonlijk de keuze of je voor een groter of minder groot toestel gaat.

Twijfel jij tussen de Samsung S8+ en de iPhone 8+? Ontdek hoe ze tegen elkaar battlen in de challenge!

Is de Samsung Galaxy S8 waterdicht?

Dan is het nu tijd voor de million dollar question: is de Samsung Galaxy S8 waterdicht? Het antwoord is dat Samsung hierop geeft is… tromgeroffel… JA. De Galaxy S8 én de Galaxy S8+ hebben allebei een IP68-certificatie. Dit betekent dat Samsung belooft dat ze prima tegen stof en vuil kunnen en dat ze tot 30 minuten onderwater kunnen blijven. En dat tot een diepte van anderhalve meter!

En wat heb je er dan aan, dat die Samsung Galaxy S8 waterdicht is?

Voordat je samen met je Galaxy S8 op zwemles gaat, willen we één ding gezegd hebben: zoek het water niet expres op. Ja, de telefoon is op water getest en ja, het certificaat belooft dat ‘ie water overleeft. Maar wij raden aan het zekere voor het onzekere te nemen en alsnog voorzichtig te blijven met water. Grote kans dat je telefoon een bezoekje aan het waterpark overleeft, maar you never know ;-). 

Wat megachill zou zijn om met je telefoon te kunnen? In de regen bellen of zelfs in de regen navigeren met maps, bijvoorbeeld! Of wat dacht je van je telefoon een goede schoonmaakbeurt te geven (zonder schoonmaakmiddelen!) als hij vies is geworden?

Waar moet je op letten met een waterdichte Samsung Galaxy S8?

Leuk, je telefoon voor de grap in het water gooien en dan hopen dat ‘ie het daarna gewoon nog doet. Maar ondanks de IP68-certificering, moet je toch even op een paar dingen letten:

  • De IP68-certificering is getest met schoon water. Zeewater, zwembadwater en zeepsop kun je beter alsnog vermijden.
  • Ook vloggen in de sauna kun je beter niet op je bucketlist zetten. Een temperatuur van boven de 35 graden is geen aanrader om je telefoon aan bloot te stellen.
  • Gooi je telefoon niet in water dat dieper is dan 1,5 meter. Door de waterdruk kan de waterdichtheid minder goed z’n werk doen.
  • Is je telefoon in het water gevallen? Haal hem er dan binnen 30 minuten uit. Als ‘ie er langer in ligt kan dat gluiperige water tóch nog proberen binnen te dringen.

Wat vind jij uber chill aan de waterdichte Samsung Galaxy S8?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt