samsung galaxy s23 review

Overzicht: onafhankelijke Samsung Galaxy S23 reviews

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De telefoons uit de Samsung Galaxy S23 Series behoren nu al tot de beste van heel 2023. Ze zijn mooi, hebben een schitterend scherm, zijn supersnel en maken nog mooie foto’s ook. Overweeg je één van de telefoons te kopen voor bij je abonnement? In dit overzicht van Samsung Galaxy S23 reviews van onafhankelijke experts staat precies wat je kunt verwachten van de telefoons. Let’s go!

1

Nice to meet you!

De Samsung Galaxy S23, Galaxy S23+ en Galaxy S23 Ultra zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung. Ze hebben op alle vlakken het beste wat de grootste telefoonfabrikant ter wereld te bieden heeft. Daarom zijn de Samsung Galaxy S23 specificaties very impressive en maak je de mooiste foto’s met de Galaxy S23 camera’s.

Samsung Galaxy S23

Compact, makkelijk te bedienen, een prachtig scherm én supersnel. De Samsung Galaxy S23 is een echte supersterk, die ook nog eens fenomenale foto’s maakt!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy S23 Zwart Samsung Galaxy S23 Lavendel Samsung Galaxy S23 Crème Samsung Galaxy S23 Groen
2

Onafhankelijke Samsung Galaxy S23 reviews: dit schrijven de experts

Vrijwel elke telefoon die uitkomt, wordt door onafhankelijke tech-journo’s en experts stevig aan de tand gevoeld. Ook de drie Galaxy S23 telefoons zijn inmiddels door een heleboel kenners gekeurd. Benieuwd wat ze schrijven? Carry on reading!

Ontwerp: ‘prettige telefoon om vast te houden’

Reviewers zijn blij met het ontwerp van de telefoon. “Onze eerste indruk van het design van de Galaxy S23 is positief”, schrijft GSMArena. “Het biedt grip en de compacte afmetingen van de Galaxy S23 zijn om van te smullen.” 

De site is ook te spreken over de stevige behuizing. “Het aluminium frame is gewapend. Volgens de fabrikant is het beter bestand tegen vallen en krassen, vergeleken met gewoon aluminium. Elke Galaxy S23 heeft het.”

Dit maakt de Galaxy S23, Galaxy S23+ en Galaxy S23 Ultra sterker dan de meeste andere telefoons. Ook zijn het alle drie stof- en waterdichte Samsung telefoons met een IP68-certificaat. Jouw voordeel? Ze kunnen voor een halfuur tot wel anderhalve meter onder water.

Altijd een mooie foto

“Nachtfoto’s van de S23 en S23+, geschoten in de speciale nachtmodus, zien er door de nieuwe beeldverwerking duidelijk beter uit dan bij de vorige generatie”, aldus Tweakers in zijn Galaxy S23 en Galaxy S23+ review over de camera’s van deze twee telefoons.

>
Briljante 200-megapixelcamera

“De S23 Ultra is een echte allemansvriend”, schrijft Android Planet in zijn review van de telefoon. “Hij tovert in elke omstandigheid een plaatje tevoorschijn dat je direct kunt delen op de socials. Wat opvalt is hoe waanzinnig goed het toestel met de zon omgaat.”

>
Grensverleggende specificaties

“De nieuwe processor scoort 30 tot 50 procent hoger dan de Exynos 2200”, schrijft Android Planet over de vergelijking met de processor van de Galaxy S22 telefoons. “Dat soort verbeteringen zien we tegenwoordig bijna nooit meer.”

Scherm: ‘felste scherm tot nu toe’

Het scherm van alle drie de telefoons is indrukwekkend. In zijn Galaxy S23 Ultra review is Android World vooral onder de indruk van het scherm van deze telefoon. “Het 6,8 inch scherm is één van de felste schermen die nu verkrijgbaar zijn op een toestel en dat heeft veel voordelen”, aldus de website. “Kleuren spatten ervan af, terwijl je hem gelukkig nog steeds heel erg donker kunt dimmen om jezelf in minder goed verlichte ruimten niet een flinke lichtbak in het gezicht te geven.” Ook schrijft de site: “het scherm is een explosie van kleuren, maar ook van scherpte.”

Samsung Galaxy S23 Ultra

Genieten van het felste scherm tot nu toe? Stel je ideale Samsung Galaxy S23 Ultra samen!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy S23 Ultra Zwart Samsung Galaxy S23 Ultra Crème Samsung Galaxy S23 Ultra Groen Samsung Galaxy S23 Ultra Lavendel

Onder de indruk van de specificaties

Veel Galaxy S23 reviews zijn lovend over de specificaties van de telefoons, zo ook Phone Arena. “De telefoons hebben een speciale uitvoering van de Snapdragon 8 Gen 2 processor”, begint de site. “Deze heet de Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy. Die heeft meer rekenkracht en helpt achter de schermen ook de camera. Ingebouwde intelligentie herkent objecten, gezichten, lichaamsdelen en wat op de voor- en achtergrond is. Hierdoor worden foto’s veel beter verwerkt. Zelfs met de selfiecamera!”

Android Planet is erg onder de indruk van hoeveel sneller de Galaxy S23 telefoons zijn ten opzichte van hun voorgangers. “In de meeste benchmarks, die de prestaties van smartphonechips test, scoort de nieuwe processor 30 tot 50 procent hoger dan de Exynos 2200”, schrijft de site over de vergelijking met de processor van de Galaxy S22 telefoons. “Dat soort verbeteringen zien we tegenwoordig bijna nooit meer.”

De site vervolgt: “Het zijn vooral gamers die profijt hebben van die extra rekenkracht. De Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy is echter ook een stuk zuiniger. Dat heeft zeer positieve gevolgen voor de batterijduur.”

Camera: ‘Altijd een plaatje dat je direct kunt delen op de socials’

De Samsung Galaxy S23 camera’s behoren tot de allerbeste die je kunt krijgen. De grote show stealer? Dat is de Galaxy S23 Ultra met zijn geweldige 200-megapixelcamera. “Je hebt over de kwaliteit inderdaad niets te klagen. De S23 Ultra is een echte allemansvriend. Hij tovert in elke omstandigheid een plaatje tevoorschijn dat je direct kunt delen op de socials”, schrijft Android Planet. “Wat opvalt is hoe waanzinnig goed het toestel met de zon omgaat. De hdr-functie werkt vaak uitstekend, wat je ook ziet aan de foto die vanuit een tunnel werd gemaakt. Ondanks het krachtige licht in de buitenlucht zijn alle details prima zichtbaar (zie voorbeeld, red.)

In zijn review van de Galaxy S23 en Galaxy S23+ is Tweakers te spreken over de camera’s in deze telefoons. Zeker over de kwaliteit van foto’s bij weinig tot geen licht: “Nachtfoto’s van de S23 en S23+, geschoten in de speciale nachtmodus, zien er door de nieuwe beeldverwerking duidelijk beter uit dan bij de vorige generatie. Ze hebben om te beginnen een scherpte die veel beter in de buurt komt bij die van normale foto’s.”

Batterij: ‘Betere prestaties dan de Galaxy S22’

De Samsung Galaxy S23 batterij is volgens reviewers verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Dit merkt ook CNET. “Ik heb de batterijduur op de proef gesteld door de Galaxy S23 telefoons een duurzaamheidstest van 45 minuten te laten doen”, aldus de site. “Dit om te kijken hoe snel de batterij leeg gaat met taken als scrollen door social media, YouTube video’s kijken, spelletjes spelen en videobellen.”

“In die tijd ging het batterijniveau van de Galaxy S23 naar 91% en de Galaxy S23 Plus naar 95%. Een kleine verbeteringen ten opzichte van de Galaxy S22 en Galaxy S22 Plus, want die gingen respectievelijk naar 89 en 92%.”

De site vervolgt: “Om een nog beter beeld te krijgen van de Galaxy S23 batterij, heb ik ook een drie uur durende streamtest op YouTube gedaan. Daarbij zette ik de schermhelderheid op maximaal en meette ik elk uur het batterijpercentage. De Galaxy S23 en Galaxy S23 Plus presteerden daarbij veel beter dan hun voorgangers.”

Uit die test wordt duidelijk dat de Galaxy S23 na drie uur streamen nog 81% batterij heeft, de Galaxy S22 71%. De Galaxy S23 Plus heeft nog 84%, de Galaxy S22 Plus nog 79%. De Galaxy S23 Ultra zit na de test op 82%, de Galaxy S22 Ultra op 80%. Dit betekent dat elke Galaxy S23 er qua batterijduur op vooruit is gegaan.

3

Galaxy S23 review: eindoordeel

Android Planet noemt de Galaxy S23 een betere telefoon dan zijn voorganger. “De smartphone heeft de nieuwste hardware, bevat een heerlijk stel camera’s en een accuduur waar menig concurrent van mag dromen. Dat alles is verpakt in een stijlvolle, maar typische Samsung-verpakking”, aldus de site. “De telefoon verdient een hogere score dan de S22, simpelweg omdat ‘ie een stuk sneller is, langer met de accu doet en nog jaren meegaat.”

Haal ze nu in huis met abonnement!

Er kan geen misverstand over bestaan: de Samsung Galaxy S23, Galaxy S23+ en Galaxy S23 Ultra horen tot de beste telefoons die je in 2023 kunt krijgen. Zo is ook Droid App onder de indruk. Zelfs vergeleken met de waanzinnige Galaxy S22 Ultra. “Allereerst de accuduur die aanzienlijk is verbeterd. Daarnaast merken we ook een positief verschil in de snelheid, ondanks dat de S22 Ultra niet traag was. Daarnaast weet de camera in vrijwel elke omstandigheid een perfecte foto af te leveren. We zien verder verbeteringen in de geluidskwaliteit en ook de S23 Ultra is weer voorzien van een schitterend scherm.”

Overtuigd van de Samsung Galaxy S23 reviews? Je kunt de telefoons nu in huis halen met een scherp geprijsd abonnement bij ons. Go get ‘m!

Samsung Galaxy S23+

Met zijn grote scherm en krachtige processor is dit een echte alleskunner. Perfect om de hele dag door te streamen en de mooiste foto’s te maken!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy S23 Plus Crème Samsung Galaxy S23 Plus Groen Samsung Galaxy S23 Plus Lavendel Samsung Galaxy S23 Plus Zwart
Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt