samsung galaxy s22 review
22 - 02 - 20225 min. leestijd

Samsung Galaxy S22 review: de mening van experts

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een telefoon om je vingers bij af te likken? De Samsung Galaxy S22. Een smartphone waar je je ogen niet van af kunt houden. Zijn familie mag er ook zijn: de Samsung Galaxy S22 Plus en Galaxy S22 Ultra zijn óók van de absolute buitencategorie. Vinden onafhankelijke experts dat ook? In dit overzicht van Samsung Galaxy S22 reviews lees je precies wat de kenners van de nieuwe Samsungs vinden.

Even kennismaken met de Samsung Galaxy S22

Je weet het: Samsung telefoons zijn prachtig om te zien. Zo ook de nieuwe Samsung Galaxy S22, Galaxy S22 Plus en Galaxy S22 Ultra. Beeldige telefoons waar je blij van wordt. Waar ze in uitblinken? Een ontzettend scherp scherm, een grote batterij en meerdere topcamera’s. Ook hebben ze onder de motorkap de krachtigste hardware van 2022. Dat maakt de telefoons supersnel. Ben je benieuwd wat onafhankelijke experts vinden van de Samsung Galaxy S22? In dit overzicht van Samsung Galaxy S22 reviews lees je wat zij vinden.

Galaxy S22 design: oogstrelend sterk

We beginnen met het design. Die lijkt veel op het design van zijn voorganger, zoals dat van de Samsung Galaxy S21. Toch ziet Tom’s Guide enkele verschillen met zijn voorganger. “Het scherm gaat van 6,2 inch op de Galaxy S21 naar 6,1-inch op de S22. Ook is hij slanker, lichter en compacter dan de S21. Het gevolg? Je hebt een telefoon die gemakkelijk met één hand te gebruiken is. En hij is ook een beetje dunner en lichter dan de iPhone 13.”

Tom’s Guide is te spreken over de looks van de telefoon. “De Galaxy S22 wordt geleverd in het zwart, wit, goud-roze en groen, waarbij de donkere tint van de laatste het meest aantrekkelijk voor mij is.” Ook is hij wat steviger dan de S21. Dat komt omdat de plastic achterkant is vervangen door een glazen achterkant. “Het sterke Gorilla Glass Victus op zowel de voor- als achterkant van de Galaxy S22 is fijn, omdat het valbestendiger is. De metalen randen van de S22 gebruiken nu Samsung’s Armor Aluminium, dat ook een val zou moeten doorstaan zonder dat hij breekt.”

TechRadar zit op dezelfde lijn. “Het is een relatief kleine telefoon, niet alleen in vergelijking met zijn soortgenoten, maar ook met de gehele Android markt. Dit zorgt er wel voor dat het een goede keuze is voor mensen die hun smartphone graag met één hand bedienen. Hij voelde aan als een comfortabel alternatief voor veel van de grote smartphones die we nu in de winkelrekken kunnen terugvinden.”

samsung galaxy s22 camera telefoons

‘Prachtige kijkervaring’ op S22 scherm

Dan het scherm. Hoe mooi is die? Let’s Go Digital was duidelijk in zijn eerste indruk. “Het Amoled-scherm biedt een prachtige kijkervaring, zoals we van Samsung gewend zijn. De helderheid is verhoogd. Hierdoor moet het makkelijker worden om de display af te lezen in direct zonlicht. Dit is met de huidige winterse weersomstandigheden niet zo goed te testen, desondanks oogt het 1300 nits display inderdaad iets helderder dan z’n voorganger.”

Ook Pocket-lint is te spreken over het scherm. Deze site is onder de indruk van de slimme verversingssnelheid van het scherm. “Samsung biedt een dynamisch 120 Hz-paneel. Daarmee kan de  telefoon automatisch het scherm van 10 tot 120 keer per seconde verversen staat. Het hangt allemaal af van de inhoud: heeft die extra verversingssnelheid nodig om er visueel vloeiender uit te zien?” Bij het gamen heb je bijvoorbeeld een vloeiender scherm nodig dan bij het lezen van je laatste WhatsApps.

Processor gemaakt voor gamen

Volgens de Samsung Galaxy S22 reviews kunnen we veel verwachten van de prestaties van de telefoons. Dat is niet zo gek, want de prestaties van de S21 waren al uitmuntend. Een kwestie van op hetzelfde niveau blijven, met een kleine aanpassingen her en der. TechRadar: “De top-end processor in de S22 geeft je telefoon veel kracht voor bijvoorbeeld gamen en videobewerking. Ook heb je 8 GB RAM en de keuze uit 128 GB of 256 GB opslag. Afhankelijk van de versie die je kiest. En er is 5G-ondersteuning.”

Andere opvallende aanpassingen? Zeker. Zo zit er een kleinere batterij in de telefoon. Dat zorgde soms voor omhooggetrokken wenkbrauwen bij experts. “Samsung zegt dat de extra dosis slimme software goed is voor de levensduur van de batterij”, vervolgde TechRadar. Aangezien de telefoon zo nieuw is, zal de tijd uitwijzen hoe goed de batterij nu echt is.

Over de camera’s van de S22

Dan de Samsung Galaxy S22 camera’s. Zijn professionals daar over te spreken? Let’s Go Digital zeker. De site onderzocht de camera’s van de S22 en ziet dat de hoofdcamera is vernieuwd. “De 12 megapixel groothoekcamera is vervangen voor een exemplaar met 50 megapixel. Deze biedt een hogere resolutie dan z’n voorganger, bovendien is de sensor maar liefst 23 procent groter. Daarom is deze beter in staat om kwalitatieve foto’s in slechte lichtomstandigheden vast te leggen. Daarnaast zorgt de technologie van 4-in-1 pixelbinding ervoor dat je haarscherpe opnames in 12,5 megapixel kunt maken.”

De reviewer vervolgt: “Waar de Galaxy S21 een 64-megapixelcamera telelens heeft, beschikt de S22 over een 10-megapixelcamera om in te zoomen. Hoewel dit een beduidend lagere resolutie is, biedt deze wel een betere zoomkwaliteit. Dankzij de vernieuwde lens zullen de zoomfoto’s er dan ook beter uitzien. Naast 3x optische zoom wordt 30x digitale zoom ondersteund.”

Ook zijn er meer tools toegevoegd aan het cameragedeelte. “Bij weinig licht zal de Samsung S22 automatisch twee foto’s maken, die worden samengevoegd om tot een extra heldere en detailrijke foto te komen. Zonder al te veel ruis. Ook is heeft de camera voor het eerst Super Clear Glass, deze zorgt voor 98% minder schitteringen en reflecties – die veroorzaakt worden door licht in het donker.”

Samsung Galaxy S22 kopen

De Galaxy S22 is een mooie opvolger van de Galaxy S21. Compact, lekker in de hand liggend en ook nog eens met de specs van goede andere smartphones. Geïnteresseerd? Je kunt deze Samsung Galaxy S22 bestellen met een telefoonabonnement bij Tele2. Je zult er geen spijt van krijgen, want je hebt de komende jaren een toptelefoon. Ben je nog niet helemaal overtuigd en wil je meer uit de S22 serie bekijken? Logisch! Bekijk hier de Galaxy S22 Plus en Galaxy S22 Ultra.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt