samsung galaxy s22 review
09 - 02 - 20227 min. leestijd

Alles over de Samsung Galaxy S22 camera’s

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Yeah! De nieuwe Samsung Galaxy S22 telefoons zijn uit! Drie van de beste telefoons van het jaar. Zeker ook op het gebied van camera’s. Wat ze in hun mars hebben en hoe ze van elkaar verschillen? Check dat in dit blog over de Samsung Galaxy S22 camera’s.

Alles over de Galaxy S22 en S22 Plus camera’s

De Samsung Galaxy S22, Galaxy S22 Plus en Galaxy S22 Ultra zijn de nieuwste, mooiste Samsung telefoons van het moment. Ze zijn stijlvol, supersnel, hebben een geweldig scherm en maken de beste foto’s. Daarom praten we je graag bij over alle mogelijkheden van de Samsung Galaxy S22 camera’s. Te beginnen met die van de Galaxy S22 en de Galaxy S22 Plus, want die zijn precies hetzelfde.

Deze camera’s hebben de Galaxy S22 en S22 Plus

De Samsung Galaxy S22 en Galaxy S22 Plus hebben drie camera’s aan de achterkant en een selfiecamera aan voorkant. Daar komen ze:

 • De hoofdcamera is een 50-megapixelcamera. Dit is de camera die je het vaakst gaat gebruiken. Hiermee schiet je de haarscherpe foto’s uit de losse pols, vol prachtige details. Filmen kan in hoge kwaliteit dankzij optische beeldstabilisatie. Zo is het beeld niet bewogen.
 • De telelens maakt foto’s in 10 megapixel. Deze heeft 3x optische zoom on zonder kwaliteitsverlies in te zoomen. Ideaal voor mooie close-ups. Zet je huisdier op de foto of laat kunst schitteren op een mooi plaatje en geniet van de details.
 • De ultragroothoeklens maakt foto’s in 12 megapixel. Deze is ervoor het maken van mooie panorama’s. Zo zet je bijvoorbeeld wél je hele familie op de foto. Of dat prachtige uitzicht. Ideaal!
 • De selfiecamera maakt foto’s in 10 megapixel. Meer dan genoeg om scherpe selfies te maken en in hoge kwaliteit te beeldbellen.
samsung galaxy s22 camera telefoons

Epic beelden dag en nacht

Alright, dat zijn de geweldige specificaties van de Samsung Galaxy S22 camera’s. Maar ze bieden nog veel meer moois dan dat. Zo hebben de Galaxy S22 en Galaxy S22 Plus Nightography! Whatttt? Een nieuwe functie. Om ook in het donker de beste foto’s en video’s maakt. Het maakt dus niet meer uit waar je bent: een goede foto is altijd mogelijk. Dit komt door een slimme functie die razendsnel 30 afbeeldingen tot één duidelijke foto verwerkt. Het extra licht dat door de camerasensoren van de telefoon wordt opgevangen, zorgt ervoor dat je foto’s én video’s er helder en beter uitzien.

Goed inzoomen zonder kwaliteitsverlies

Bij veel telefoons staat inzoomen gelijk aan kwaliteitsverlies. Niet bij de Galaxy S22 en Galaxy S22 Plus. Je kunt namelijk 3x optisch inzoomen zonder dat de details verdwijnen. Perfect tijdens het filmen van een concert of een sportwedstrijd. Of een presentatie in een grote zaal.

Slimme AI Image Enhancer

De Samsung Galaxy S22 heeft veel goede camera specs en doet er – in vergelijking met zijn voorgangers – nog een schepje bovenop met Artificial Intelligence. Het gebruikt deze kunstmatige intelligentie om foto’s extra realistisch te maken. Het is een extra functie die voorkomt dat foto’s wazig worden. Zo reken je voorgoed af met de blur in je foto’s. Een grote stap richting professionaliteit!

Handige extra’s

De camera’s van de S22 en S22 Plus kunnen veel. Dat komt ook omdat ze barsten van de handige extra’s. Daar komen ze:

 • Object Eraser: met deze functie kun je objecten weg ‘gummen’. Verwijder met de camera app van Samsung een onderdeel van de foto waar je je aan stoort en maak je foto nóg mooier!
 • Photo Remaster: geef je foto een snelle upgrade met de Photo Remaster. Met deze fotosoftware van Samsung verander je met één tik bijvoorbeeld het contrast, verbeter je de intensiteit van de kleuren en maak je een foto levendiger. Zeker een aanrader!
 • Pro-Mode: wil je de professionele fotograaf uitgangen? Met de camera’s van deze S22 kom je al een heel eind. Met de Pro-Mode ga je nog een stap verder. Zo krijg je meer controle over de uiteindelijke foto. Zo pas je makkelijk belangrijke instellingen aan, zoals ISO (lichtgevoeligheid van de sensor), sluitertijd en belichtingsniveaus. Op die manier maak je het plaatje helemaal naar wens.
 • Pro-Video: deze functie lijkt op de Pro-Mode, maar geldt voor video’s in plaats van foto’s. Pas de instellingen om de beste video te maken handmatig aan naar je voorkeuren. En ga voor de mooiste beelden. Go Pro!
 • Portrait Video: met deze portretmodus kun je gloednieuwe filters en effecten gebruiken om je selfies echt naar een next-level te tillen.

Dit kunnen de Galaxy S22 Ultra camera’s

Naast de S22 en S22 Plus is er de Samsung Galaxy S22 Ultra. En let op: die heeft de aller-aller-állerbeste camera’s. Ga je voor de mooiste plaatjesschieter van het moment? Dan kies je de S22 Ultra.

Deze camera’s heeft de Samsung Galaxy S22 Ultra

De Samsung Galaxy S22 Ultra heeft vijf camera’s. Vier aan de achterkant, één aan de voorkant. Dit zijn ze!

 • De hoofdcamera is een 108-megapixelcamera. Deze camera ga je het vaakst gebruiken. Zeker nice, want er is geen enkele telefooncamera die in hogere kwaliteit foto’s schiet!
 • De eerste telelens maakt foto’s in 10 megapixel en heeft 3x optische zoom. Daarmee zoom je zonder kwaliteitsverlies in. Alsof je fotografeert door een verrekijker.
 • De tweede telelens maakt ook foto’s in 10 megapixel en heeft zelfs 10x optische zoom. Alsof je fotografeert door een telescoop!
 • De ultragroothoeklens heeft 12 megapixel. Deze camera gebruik je voor mooie panorama’s, om iedereen op de groepsfoto te krijgen of om beelden te maken met een mooi fish eye effect.
 • De selfiecamara maakt foto’s in maar liefst 40 megapixel. Dat maakt de camera aan de voorkant van de Galaxy S22 Ultra misschien wel de beste selfiecamera van 2022!

Alles over de hoofdcamera’s

De Samsung S22 Ultra blinkt uit met zijn hoofdcamera van 108 megapixel. Zo kun je je van je meest creatieve kant laten zien en de mooiste plaatjes schieten. Zoveel pixels, zoveel functies: dat betekent dat je gegarandeerd scherpe, heldere foto’s maakt. Nog een mooie vernieuwing: de lens is gemaakt van Super Clear Glass. Dat betekent dat je geen last hebt van ongewenste weerspiegeling en hinderlijke schittering. Professioneler wordt het niet!

Indrukwekkende selfiecamera

Een selfiecamera van 40 megapixel. Klinkt als een droom, nietwaar? Nee, hoor. Het is niets dan de waarheid. Wat je ermee kunt? Haarscherpe selfies maken, vol prachtige details. En beeldbellen in de hoogste kwaliteit. Instant raise van je selfie game.

Fotograferen als door een verrekijker

De Galaxy S22 Ultra heeft vier camera’s op de achterkant, waar de Plus en S22 er drie hebben. Het verschil? De S22 Ultra heeft een extra, tweede telelens. Deze twee telelenzen (met 3x en 10x optische zoom) laten je nog verder inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Een prachtige tool, waarmee je ver kunt inzoomen en details zo mooi en scherp aanwezig blijven.

En let op: met Space Zoom kun je zelfs 100x inzoomen zonder dat je foto achteruitgaat in kwaliteit. Daarom maak je met deze functie zelfs een mooie close-up van de maan. Alsof je fotografeert door een telescoop!

Vol met nieuwe functies

De Samsung Galaxy S22 Ultra camera’s barsten van de verbeteringen. Vooral qua functies is hij flink uitgebreid ten opzichte van de Galaxy S21 Ultra. Space zoom, Night Portraits, Authentic Portraits, Pet Portraits, AI Image Enhancer. Het zijn functies die zorgen dat je de meest professionele foto’s en video’s maakt. Bij dag en nacht, zonder blur, zonder schokkerige beelden en met de mooiste kleuren, het fijnste contrast en perfecte helderheid. En staan de automatische instellingen je niet aan? Dan kies je met Pro-Mode of Pro-Video de instellingen die jij wilt. Voor het mooiste resultaat. Ook handig: de Galaxy S22 Ultra komt met S Pen. Met dit pennetje kun je extra nauwkeurig editten en bewerken.

Gemaakt om te filmen

Zoals je nu weet, maak je altijd de mooiste beelden met de Galaxy S22 Ultra camera’s. Het maakt niet uit of het dag of nacht is. Met de S22 Ultra geldt dit ook voor video’s. Dat komt mede door de nieuwe functies, zoals Night Video, Auto Framing en Video Stabilization. Daarmee word je de pro op het gebied van filmen. Want ja, je hebt alles bij de hand. De beste camera’s van het moment, de beste functies en oneindig veel mogelijkheden om het beeld nóg mooier te maken.

Galaxy S22 kopen

Wil je een Galaxy S22 kopen? Alleen al vanwege de Samsung Galaxy S22 camera is dat een slimme keuze. Dat kan bij Tele2. De Samsung Galaxy is als de Galaxy S22, Galaxy S22 Plus of de Galaxy S22 Ultra. Met een goedkoop abonnement. De keuze is aan jou!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt