samsung galaxy s21 kopen
18 - 01 - 20223 min. leestijd

Welke Samsung Galaxy S21 past bij jou?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je een telefoon uit de Samsung Galaxy S21 serie kopen? Je kunt kiezen uit vier fenomenale varianten: de gewone S21, de Plus, de Ultra én de FE (Fan Edition). Met dit blog ontdek je welk exemplaar het beste bij je past!

Deze Galaxy S21 telefoons zijn er

Samsung Galaxy S21 kopen: welke past bij mij?

Vier fenomenale telefoons. Die op elkaar lijken, maar ook weer net even anders zijn. De verschillen? Die lees je hieronder. Zo weet jij welke Samsung telefoon het best bij je past.

Galaxy S21

De Samsung Galaxy S21 is de meest compacte telefoon van de vier. Hij meet 151,7 bij 71,2 millimeter en daarom ligt hij heerlijk in de hand. Ook is hij met 171 gram heel licht. Zo voelt hij nog fijner aan. Die compactheid is hét grote verschil met de andere versies.

Goede punten van de S21? De snelheid. Op alle fronten. Zo heeft hij een megakrachtige Exynos 2100-processor met een maximale kloksnelheid van 2,9 GHz. Dit betekent dat apps razendsnel opstarten. Ook heeft hij 8 GB werkgeheugen, waardoor je ook nog eens snel schakelt tussen apps.

Het scherm mag er ook zijn. Dit is een 6,2 inch Amoled-scherm met een hoge Full HD+-resolutie van 2400 x 1080 pixels. Verkozen tot het beste scherm van 2021. Echt waar. Dat betekent dat je elke serie en vlog kijkt in de beste kwaliteit. En alle details haarscherp voor je neus hebt. Ander groot pluspunt is de hoge verversingssnelheid van 120 Hz. Hierdoor scrol je soepel en reageert het scherm perfect op je aanrakingen.

Nog een plus? Jazeker. De camera’s. Een hoofdcamera van 12 megapixel met een telelens van maar liefst 64 megapixel. Zo maak je de mooiste foto’s. En je hebt ook nog eens een selfiecamera van 10 megapixel. Met de S21 zit je gebakken. Op alle vlakken topkwaliteit. En dat in een compact ontwerp dat makkelijk vasthoudt.

samsung galaxy s21 kopen camera

Galaxy S21 Plus

De Samsung Galaxy S21 Plus is ook een baas. De grootste verschillen ten opzichte van de Samsung Galaxy S21? Hij is groter. Zo meet hij 161,5 x 75,6 millimeter en heeft hij een Amoled-scherm van 6,7 inch, wat groter is dan de 6,2 inch van de S21. Zo kijk je nog fijner naar je favoriete serie en spatten de heldere kleuren van je beeldscherm.

Ander verschil: de batterij. Met de Galaxy S21 Plus heb je meer ruimte voor een grotere batterij. Daarom zit er een 4800 mAh batterij in. Zo doe je nog langer op één lading dan met de S21, waar een 4000 mAh batterij in zit.

Verder lijkt de S21 Plus veel op de S21. Er is geen verschil qua verdere hardware en camera’s. Dat is een goed teken. Want de basis is briljant. Pijlsnel, goede camera’s en een met 256 GB ook nog eens veel opslaggeheugen.

Galaxy S21 Ultra

De Samsung Galaxy S21 Ultra is het pronkstuk van de familie. Het duurste model biedt op veel vlakken nét wat meer. Hij is even snel als de andere modellen, maar heeft bijvoorbeeld een scherper scherm en betere camera’s. Zo is de beeldkwaliteit extra goed en kom je thuis met nóg mooiere foto’s.

Galaxy S21 FE

De Samsung Galaxy S21 FE is de nieuwste toevoeging aan de S21 familie en kwam in 2022 uit. Hij doet niks onder voor zijn S21 familieleden. Dit exemplaar is iets groter dan de Galaxy S21 en wat compacter dan de Galaxy S21 Plus. De perfecte middenweg, met een fijn 6,4-inch scherm met een hoge Full HD+-resolutie van 2400 x 1080 pixels.

Onder de motorkap zijn er wat verschillen. Maar die zorgen niet voor grote verschillen waar jij van het merkt. De processor is een andere: geen Exynos 2100 maar de Snapdragon 888. Die is min of meer even snel. Zijn batterij is met 4500 om 4000 mAh een heel stuk groter dan dat van de gewone S21.

Het grootste verschil zit ’m in de selfiecamera. Die is fenomenaal in de Samsung Galaxy S21 FE. Met een selfiecamera van maar liefst 32 megapixels schiet je superscherpe selfies. Ook videobel je in Full HD en 4K.

Extra scherpe Samsung Galaxy S21 prijs

Welke telefoon je ook kiest: bij ons zit je goed voor de scherpste Samsung Galaxy S21 prijs. Met het goedkoopste abonnement, het beste netwerk en de beste telefoons. Zo bepaal je helemaal zelf hoe je je telefoon gebruikt.

En dan is er nog iets. Er zijn geruchten dat de Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22 Plus en Samsung Galaxy S22 Ultra er aan komen. Die zouden nóg beter zijn dan de S21 toppers. Goed om te onthouden!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt