samsung-galaxy-s20-geruchten
24 - 01 - 20203 min. leestijd

Gerucht XDA Developers: ‘Opvolger Galaxy S10 heet Samsung Galaxy S20’

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Stop! Zet die brake erop. En snel een beetje! Want we moeten je toch écht ff bijpraten over de opvolger van de briljante Galaxy S10. Samsung zou binnenkort met een opvolger van deze topper komen en volgens XDA Developers gaat het mogelijk om de Galaxy S11 of Galaxy S20. Over dit topmodel in spé doen de wildste geruchten de ronde. Tijd dus, om je bij te praten over de laatste rumors uit de geruchtenmolen!

Korte check-up: de feiten tot nu toe

Nieuws over de mogelijke Samsung Galaxy S20 is nog in nevelen gehuld. Toch is er een belangrijk feit boven tafel gekomen. Bijvoorbeeld dat Samsung op 11 februari een Unpacked-evenement organiseert. Op ditzelfde evenement lanceerde de Zuid-Koreaanse wereldtopper vorig jaar de Galaxy S10. En dat was óók in februari. Hoe zat het in 2018? Toen organiseerde Samsung in februari AUCH een Unpacked-event. Waar het toen de Galaxy S9 lanceerde. Wij zijn héél benieuwd wat Samsung op 11 februari gaat aankondigen op het Unpacked-event in San Francisco…

Gerucht 1: ‘Nieuwe Galaxy heet Samsung Galaxy S20’

Nieuw decennium, nieuwe naam. Lijkt dat bij Samsung de gedachte te zijn? Het gezaghebbende XDA Developers denkt van wel: het ontving namelijk foto’s van een gelekte telefoon waarop het startscherm te zien is. Wat daarop staat? ‘Samsung Galaxy S20+ 5G’. Volgens de site is dit inderdaad de opvolger van de Galaxy S10. Deze leak brengt ons meteen bij het tweede gerucht.

Gerucht 2: ‘Samsung brengt meerdere versies van nieuwe toptelefoon uit’

De gelekte foto is van het plusmodel van de mogelijke nieuwe Samsung Galaxy S20. Inderdaad, de Galaxy S20+ 5G dus. Mocht de foto legit zijn, dan brengt Samsung opnieuw meerdere toptelefoons tegelijkertijd uit. Vorig jaar waren dat de Galaxy S10, S10+ en S10e. Wat wordt het dit jaar? De betrouwbare Twitter-bron @UniverseIce claimt het te weten. Volgens hem komt Samsung met de Galaxy S20, Galaxy S20+ en de Galaxy S20 Ultra.

Gerucht 3: ‘Nieuwe Samsung Galaxy krijgt snelste scherm ooit’

Toptelefoons van Samsung staan bekend om hun uitstekende prestaties. Professionele reviewers zijn al jaren lyrisch over de displays van de fabrikant. Samsung loopt voorop met de Amoled-schermtechnologie, waarvan de helderheid, het contrast en de kleurgave veel beter is dan van LCD-displays van andere fabrikanten.

Met de mogelijke Galaxy S20 zou Samsung volgens Android Central een flinke schep bovenop de schermprestaties doen. Het display zou een verversingssnelheid van 120 Hz hebben, waarmee het tot twee keer zo snel is als andere smartphonedisplays. Games zijn zo extra realistisch en films komen nóg meer tot leven!

Gerucht 4: ‘Nog meer camera’s en megapixel voor nieuwe Samsung’

In het nieuwe decennium lijkt Samsung de lat voor smartphonefotografie nóg hoger te leggen. En dat terwijl de lat al zo hoog lag bij Samsung! De door Twitteraar Max Weinbach uitgelekte camera-eigenschappen liegen er niet om. Volgens hem zou de Samsung Galaxy S20 Ultra 5G een 108-megapixelcamera krijgen. Met daarnaast een 48-megapixelcamera die tot 10x optisch inzoomt. Als dat waar is, krijg je daarmee de scherpste, gedetailleerdste smartphonefoto’s ooit! En dan zouden nog niet eens alle cameraspecificaties van de Samsung Galaxy S20 en zijn broers zijn uitgelekt.

Gerucht 5: ‘Samsung Galaxy S20 specificaties uitgelekt’

Bij MySmartPrice claimen ze een blad met specificaties van de Galaxy S20, Galaxy S20+ en Galaxy S20 Ultra in handen te hebben. Een greep uit de specificaties? De drie telefoons zouden volgens de bron de Exynos 990-processor van Samsung krijgen, die zuiniger en sneller dan ooit zou zijn. Daarnaast krijgen de telefoons volgens dit gelekte bestand minimaal 128 GB aan opslag en draaien ze op Android 10.

Andere specificaties? Het scherm van de Galaxy S20 wordt volgens het gelekte bestand 6,2 inch groot. Die van de Galaxy S20+ en Galaxy S20 Ultra zelfs 6,7 en 6,9 inch. De resolutie zou op de drie telefoons hetzelfde zijn: QuadHD+ met maar liefst 3200×1440 pixels en een breedbeeld schermverhouding van 20:9. Perfect om te streamen dus!

Save the date voor de mogelijke release

Pfoe… OMG, wat een lading aan vette rumors! Ook zo benieuwd of de opvolger van de Galaxy S10 zo’n vette telefoon wordt? Noteer dan 11 februari in je agenda. Dan is Samsung Unpacked en zou er meer naar buiten komen over deze telefoon. Hou in dat geval ook onze pagina met nieuwe smartphones in de gaten voor meer informatie over de beschikbaarheid van nieuwe telefoons.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt