21 - 08 - 20172 min. leestijd

Worden dit de Samsung Galaxy Note 8 specificaties?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Overweeg je binnenkort een nieuwe smartphone te kopen? Wacht dan nog eventjes, want we denken dat er iets heel moois aankomt. Op het internet barst het namelijk van de geruchten van een nieuwe smartphone die Samsung spoedig zou aankondigen. Dit is waarschijnlijk de Samsung Galaxy Note 8. Een mooi moment om op zoek te gaan naar uitgelekte Samsung Galaxy Note 8 specificaties!

Benchmarktest met Samsung Galaxy Note 8 specificaties

De belangrijkste Samsung Galaxy Note 8 specificaties vonden we in een uitgelekte benchmarktest van de telefoon. Deze verscheen op GFX Bench. Dit is een soort online testbank waarop telefoons worden getest op prestaties. Het is een populaire website die er wel vaker voor zorgt dat er specificaties verschijnen van onaangekondigde telefoons. We weten natuurlijk niet of deze specificaties écht kloppen, maar de site heeft een betrouwbare reputatie.

Gigantisch scherm

Samsung Galaxy Note 8 specificaties groot scherm Tele2Uit de test blijkt onder andere dat de Samsung Galaxy Note 8 een enorm scherm schijnt te krijgen. Dit display heeft een formaat van 6,4 inch. Moet je even vergelijken: de iPhone 7 Plus – bepaald geen ukkie – heeft een 5,5 inch display. Toch zou de Samsung Galaxy Note 8 niet groter zijn dan deze telefoon. Waarschijnlijk heeft de telefoon, net als de Galaxy S8, superdunne randen rondom het scherm. Het display krijgt volgens GFX Bench een bijzonder hoge resolutie: 2960×1440 pixels. Als dit inderdaad zo is, dan heeft het scherm dezelfde schermresolutie als de Galaxy S8 Plus. En dat scherm staat bekend als één van de mooiste telefoondisplays van dit moment. We like!

Veel geheugen

Goed, het lijkt er dus op dat Samsung de Galaxy Note 8 uitrust met het beste van het beste. Die indruk krijgen we ook als we kijken naar de hardware onder de motorkap. De nieuwe Galaxy Note krijgt een Exynos 8-processor. Dit is een processor die Samsung zelf maakt. Volgens de test heeft deze acht kernen en een maximale kloksnelheid van 2,3 GHz.

Daarnaast valt op dat de telefoon veel geheugen krijgt. Het werkgeheugen bedraagt volgens de test 6 GB en de opslagcapaciteit zal op papier 64 GB bedragen. Bij deze gokken we alvast dat dit uitbreidbaar zal zijn met een Micro SD-kaart, zoals we dat van Samsung gewend zijn.

Mocht dit zo zijn, dan heeft de Samsung Galaxy Note 8 specificaties om je vingers bij af te likken. Een 2,3 GHz-octacoreprocessor, 6 harde GB’s aan werkgeheugen, 64 GB aan opslag voor je foto’s, video’s en apps… hot stuff! Combineer dat met de nieuwste versie van Android, 7.1 Nougat, en je hebt een heerlijke combinatie :-).

Camera’s van de Samsung Galaxy Note 8

Volgens GFX Bench schiet de telefoon foto’s in 11 en 7 megapixel. De 11-megapixelcamera komt aan de achterkant te zitten. Op papier is dat misschien niet veel, maar Samsungs camera’s hebben meestal een grote sensor en een hoog diafragma. Deze factoren zorgen er dan voor dat de camera’s tot de top van de markt behoren. We zijn ook benieuwd naar de prestaties van de mogelijke 7-megapixelcamera.

Wanneer presenteert Samsung de Galaxy Note 8?

Naast de specificaties die via GFX Bench zijn uitgelekt, verschenen er ook al mogelijke foto’s van de onaangekondigde Samsung-smartphone. Wanneer duidelijk wordt of de mogelijke Samsung Galaxy Note 8 specificaties blijken te kloppen? Waarschijnlijk aanstaande woensdag. In een teaser geeft Samsung namelijk aan dat er op 23 augustus wat bijzonders wordt aangekondigd. En het moet wel heel gek lopen als dit niet de Galaxy Note 8 is.

Staat de Samsung Galaxy Note 8 al op jouw shortlist voor nieuwe smartphones?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt