samsung galaxy a52s review
25 - 10 - 20213 min. leestijd

Op zoek naar een nieuwe Samsung? Check deze Galaxy A52s review

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Hij is betaalbaar en van alle gemakken voorzien: de Samsung Galaxy A52s. Mag je binnenkort een nieuwe telefoon uitkiezen? Nice! Wie weet is dit wel de smartphone die je zoekt. Duik met ons samen in deze Galaxy A52s review en ontdek wat de experts van de Samsung vinden. Jij bepaalt helemaal zelf of het je perfect match is. Let’s go!

Even kennismaken met de Samsung Galaxy A52s

De Samsung Galaxy A52s is een upgrade van de eerdere Galaxy A52. Hij heeft het beste van twee werelden. Want, hij is betaalbaar en heeft de eigenschappen van een duurdere telefoon. Denk aan: een ontzettend scherp scherm, een grote batterij en meerdere camera’s. Ook heeft hij een krachtige hardware, wat hem supersnel maakt. Of je nu graag video’s opneemt, series kijkt of spelletjes speelt. Met deze betaalbare telefoon van Samsung kan het allemaal.

Staat de Galaxy A52s op je wish list, maar weet je nog niet zeker of hij bij je past? Hieronder zetten we een aantal Galaxy A52s reviews uiteen. Zo ontdek je het zelf.

Samsung Galaxy A52s review over het design

Laten we beginnen met het design. Wat hebben de onafhankelijke experts hierover te zeggen? Volgens Neuf.tv heeft de Galaxy A52s een achterkant van polycarbonaat met een plastic frame. Doordat de achterkant mat is, komen er niet snel vingerafdrukken op. Dit geeft de telefoon, volgens de site, een premium gevoel. Ook is hij volgens Neuf.tv heel modern. De uitstekende cameramodule heeft dezelfde kleur en afwerking als de achterkant van de telefoon. Hierdoor komen de lenzen extra goed naar voren.

Iets waar deze Samsung-telefoon, volgens de site, in uitblinkt? Zijn IP67-certificiaat. Hiermee is hij stof- en waterbestendig. Iets wat maar weinig telefoons in deze prijsklasse zijn. Beland je dus plots in een plensbui? Dan laat hij je niet gelijk in de steek. 😉  

Over het scherm: ‘mooie kleuren en behoorlijk helder’

Over het scherm zegt Android Planet dat deze een goede kwaliteit heeft. Het Amoled-display toont mooie kleuren en is behoorlijk helder. Ook de zwarttinten zijn heel goed. Volgens de site is de Galaxy A52s ideaal voor je als je graag series of films kijkt. Of graag games speelt. De telefoon heeft namelijk een groot formaat van 6.5 inch en een hoge resolutie van 2400 x 1080 pixels. Ook heeft hij een verversingssnelheid van 120 Hz, waardoor het scherm vloeiend oogt.

‘De Samsung Galaxy A52s is een lekker snelle smartphone’

Wat de experts nog meer van deze Samsung vinden? Volgens Android Planet is de Galaxy A52s lekker snel. Dit komt door zijn Snapdragon 778G-chip. Deze is volgens hen heel krachtig, waardoor apps en games altijd vloeiend afspelen. Ook verbruikt hij niet te veel energie en heeft de telefoon standaard 5G. Ideaal, als je elke dag zorgeloos met ons 5G-internet over het web wilt sjezen.

Waar je de snelheid van de Galaxy A52s nog meer in ziet volgens de site? Zijn 120 Hz-scherm. Doordat het display altijd vloeiend reageert, merk je echt dat je met een krachtige telefoon te maken hebt.

Meningen over de camera’s

samsung galaxy a52s review camera

Maak je graag foto’s of video’s? Deze betaalbare Samsung heeft in totaal vijf camera’s. Een hoofdcamera van 64 megapixel, die nooit een detail mist. Een ultragroothoeklens van 12 megapixel, waarmee je altijd alles en iedereen op de foto zet. Een macrolens van 5 megapixel voor de mooiste close-ups. En een dieptesensor van 5 megapixel voor portretten met een scherpte-diepte-effect. Ook heeft de Galaxy A52s een selfiecamera. Deze maakt scherpe selfies in 32 megapixel. 

Wat de experts van de camera’s vinden? Tweakers: “De primaire camera is uitgerust met optische beeldstabilisatie voor betere foto’s ’s nachts, wat niet vanzelfsprekend is. Frontcamera en ultragroothoekcamera zijn eveneens bovengemiddeld.” Mooie foto’s? Die maak je met deze Samsung-telefoon dus sowieso.

Bestel nu de Samsung Galaxy A52s

En, ben je erachter? Behoort de Samsung Galaxy A52s aan de top van je wish list? Je kunt deze Samsung-telefoon nu al bestellen met een telefoonabonnement bij Tele2. Je kiest dan zelf hoeveel MB’s je neemt, maar ook of je van het supersnelle 5G gebruik wilt maken. Jij bepaalt het helemaal.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt