Samsung_Email_Apps_Main
27 - 08 - 20183 min. leestijd

Samsung e-mail app: zijn deze mail-apps beter dan je standaard app?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Bericht versturen met ‘den digitaalen postduif’? Dat kan met een ‘ouderwetse’ e-mail app voor je smartphone. Heb je een telefoon als de Galaxy S9 of misschien al zelfs de Galaxy Note 9? Dan verstuur je e-mails met de Samsung e-mail app. Want ja, die staat er toch al standaard op. Wist je dat er ook andere e-mail apps voor je Samsung-telefoon zijn? En die zijn misschien nog wel beter ook… Time to investigate!

Oké, oké: we beginnen met een positieve noot. Met de standaard Samsung e-mail app is niet zoveel mis. Sterker nog: voor huis-tuin-en-keuken-gebruik is ‘ie gewoon prima. Maar ben jij een liefhebbert die nét dat beetje extra wil (zonder een euro uit te geven)? Dan zijn er ook andere e-mail apps voor je Samsung waar je zékur-de-peper je lol mee op kan. En die zoeken wij even voor je uit!

Samsung-Mail-Apps-Tele2-01

1.    Samsung e-mail app: K-9 MailSamsung-Mail-Apps-Tele2-05

Loop je graag buiten de gebaande paden? Wil je altijd wat anders dan anderen? Denk jij buiten het hokje? My (wo)man: dan gá jij deze app gewoon gebruiken! K-9 Mail lijkt op het eerste gezicht veel op andere e-mail apps voor je Samsung. Je kunt vrijwel elk e-mailadres toevoegen aan de app, want hij ondersteunt ook dingen als IMAP en POP3. Daarnaast kan deze open source-app samenwerken met andere apps. Essential: OpenKeychain: Easy PGP, want zo worden je e-mails versleuteld. Bye-bye pottenkijkers!

K-9 Mail is gratis te downloaden in de Google Play Store.

2.    Samsung e-mail app: VMware BoxerSamsung-Mail-Apps-Tele2-07

Supersnel antwoorden op e-mails? Dat kan met VMware Boxer. Deze gratis Samsung e-mail app heeft de mogelijkheid om ontvangen mails te ‘liken’, zodat de verstuurder weet dat je de mail hebt ontvangen en dat je er later op reageert. Daarnaast heeft VMware Boxer net als Outlook een contacten- en agenda-functie. Handig als je nog een agenda-app zoekt. Je kunt meerdere e-mailadressen toevoegen aan de app: ideaal om werk en privé te combineren!

VMware Boxer is gratis te downloaden in de Google Play Store.

3.    Samsung e-mail app: ProtonMail

Oké: om veel van de functies van ProtonMail te gebruiken, heb je een @protonmail-adres nodig. Dat is misschien een klein nadeeltje. Toch zijn er genoeg voordelen waardoor je, als je een techie bent, serieus kunt overwegen over te stappen. Zo zijn mails standaard versleuteld, zodat alleen de échte ontvanger de inhoud kan lezen. Zelf merk je niets van de vergrendeling: ideaal dus. Ook worden je mails versleuteld opgeslagen, zodat ook ProtonMail de inhoud niet kan lezen. Mooie James Bond-feature: de selfdestruct-functie, waarmee mails zichzelf automatisch verwijderen. Dankzij de vele veegfuncties is de app ook nog eens hartstikke makkelijk te gebruiken. Kortom: aanrader!

ProtonMailis gratis te downloaden in de Google Play Store.

4.    Samsung e-mail app: Gmail

Tijd voor een Samsung e-mail app die je waarschijnlijk al kent: Gmail! Deze app staat ook standaard op alle Samsung-telefoons, net als veel andere Google-apps. Gmail werkt snel, soepel en zonder poespas. Je voegt makkelijk bijlages toe en het mooie is: de app is helemaal gratis! Als je een mail-app voor je Samsung zonder poespas wil, is de Gmail-app een prima keuze.

Gmail is gratis te downloaden in de Google Play Store (maar hij staat zo goed als zeker al op je Samsung).

5.    Samsung e-mail app: Outlook

Samsung-Mail-Apps-Tele2-03

Outlook is een echte alleskunner. Met deze app kun je niet alleen e-mailen, maar je kunt ‘m ook als agenda gebruiken én als contacten-app. De overzichtelijke interface is te vergelijken met het Outlook-programma van Microsoft op je laptop. Hierdoor is de app extra gebruiksvriendelijk. Ook voeg je gemakkelijk bijlages toe, zodat je supersnel al je foto’s kunt versturen. I-de-aal om met je Unlimited-abonnement te gebruiken. Daarnaast maakt de app onderscheid tussen belangrijke en minder belangrijke mail. Hierdoor ontvang je niet voor elk inkomend berichtje een notificatie. We like!

Outlook is gratis te downloaden in de Google Play Store.

Welke e-mail app voor je Samsung ga jij gebruiken?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt