Een rugged smartphone kan wel tegen een stootje
28 - 07 - 20223 min. leestijd

3x de beste rugged smartphone

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Laat je je telefoon weleens vallen? Of wil je foto’s maken terwijl je aan het snorkelen bent? Dan heb je een telefoon nodig die tegen weer, wind én een stootje kan. Een rugged smartphone is het antwoord!

Wat is een rugged smartphone?

Een rugged smartphone is een onverwoestbare telefoon die goed tegen water, schokken, stof en trillingen kan. Letterlijk betekent een rugged smartphone een ‘robuuste telefoon’. The word says it all: deze outdoor telefoon is supersterk en kunnen heel wat hebben. Een echte hufterproof telefoon dus.

Wat maakt een smartphone rugged?  

Een rugged smartphone is een stevige smartphone die goed tegen een stootje kan. Ze hebben vaak een IP68-certificaat. Hiermee bewijst de telefoon stof-, zand- én waterdicht te zijn.

Ook hebben veel rugged smartphones een MIL-STD-810G standaard. Dit is een militaire standaard die bewijst dat de telefoon het zelfs onder de meest extreme omstandigheden blijft doen. Je mobiel ondergaat hiervoor allerlei testjes. Bijvoorbeeld? Hij moet 26 keer kunnen vallen op triplex, hij moet een flinke regenbui overleven én hij wordt blootgesteld aan temperaturen tot 50 graden Celsius.

Welke smartphones zijn rugged?

Kun jij wel zo’n krachtpatser van een telefoon gebruiken? Er zijn nowadays steeds meer rugged smartphones op de markt. Wij zetten de drie beste keuzes voor je op een rij!

Samsung Galaxy Xcover 5

In het voorjaar van 2021 lanceerde Samsung de Galaxy Xcover 5. Stevigheid staat bij deze telefoon centraal. Door de dikke behuizing van kunststof kan deze telefoon tegen heel wat stootjes.

Poco F4 GT

Ook de Poco F4 GT is voorzien van alle benodigde certificaten en is sterker dan sterk. Aan de voorkant ziet de telefoon eruit als alle anderen. Maar aan de achterkant zie je dat het een sterke telefoon is, dankzij de superstevige behuizing. Hij staat je bij in alle (weers)omstandigheden.

Motorola Defy

Met de Motorola Defy kun je 35 minuten lang tot 1,5 meter diep zwemmen. Deze telefoon is ook zand- en stofbestendig én kan tot 1,8 meter vallen zonder bah of boe. Toch bang dat je ’m laat vallen? Dan kun je het bijgeleverde koord om je pols doen.

Maak je smartphone zelf rugged: 3 tips

Ben je niet toe aan een nieuwe telefoon, maar wil je je huidige mobiel graag zelf rugged maken? C’est possible! Er zijn verschillende handige trucjes om je telefoon zelf te ruggen. Check deze drie handige tips.

Rugged hoesje

Laat je je telefoon iets te vaak vallen? Investeer dan in een goed ruggedized telefoonhoesje voor je Samsung Galaxy S22 of iPhone 13. Zo’n hoesje met valbescherming zorgt ervoor dat je nooit meer een heart attack krijgt als je telefoon weer eens uit je handen glipt. Sommige hoesjes bieden zelfs bescherming bij een val van 3 meter! Al laat je je mobiel van een etage naar beneden vallen, dan nog ligt-ie niet aan diggelen.

Waterdichte telefoonhouder

Hou jij wel van een avontuurlijke fietsrit op z’n tijd? Of ben je een motormuis die door weer en wind cruiset? Met een waterdichte telefoonhouder houd je je mobiel droog en bescherm je ‘m tegen de windstoten die je te verduren krijgt. Handig: je kunt je telefoon bij de meeste houders gewoon nog blijven bedienen. Chill als je een nummer in die playlist wilt skippen.

Screenprotector

Kan je display wel wat bescherming gebruiken? Ga dan voor een goede screenprotector die je beeldscherm beschermt tegen krassen, barsten en deuken. Je kunt een screenprotector op maat laten maken, of gewoon kiezen voor een standaardmodel dat past bij jouw telefoon. Laat je je telefoon toch vallen? Dan zit er hoogstens een krasje op de protector, en niet op je beeldscherm zelf. Dat scheelt!

Sim Only bij je rugged smartphone

Heb je al een rugged smartphone, maar ben je op zoek naar een nieuwe bundel? Kies dan een passend Sim Only abonnement en geniet van alle voordelen die Tele2 te bieden heeft.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt