Rollercoaster Tycoon retro game apps Tele2
04 - 05 - 20182 min. leestijd

Rollercoaster Tycoon en 3 andere retro games waar nu een app van is

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wist je nog, toen je vroeger op die enorme computer in de woonkamer zat te gamen… Ein-de-loos huizen inrichten met The Sims of achtbanen maken in Rollercoaster Tycoon. Veel retrogames hebben tegenwoordig een app. Hoe vet is dat?! Hiermee kun je overal waar je maar bent mobiel gamen. Houd je App Store bij de hand, want wij zetten de vier tofste old school games waar nu een app voor is op een rij!         

The Sims (2000)

retro games the sims app tele2“Schiet eens op, je houdt de computer bezet!”. Dat is waarschijnlijk wat vroege The Sims-spelers herinneren van dit spel. Een boze moeder of vader die de computer niet kon gebruiken om dat jij jij zat te Simsen. Tegenwoordig is dit een pre-historisch probleem. In de afgelopen jaren is The Sims uitgegroeid tot een virtuele wereld waar bijna iedereen wel een stapje in heeft gezet. En yay voor ons, is The Sims nu gewoon te spelen op je mobiel. Dus bye bye boze ouders, hello onbeperkt Simsen!

The Sims is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Pac-Man (1980)

retro games smartphone pacman tele2Deze is echt vet oud. Eigenlijk kennen we Pac-Man alleen van de arcadekast in de speelhal, vooral uit oude films. Dit antieke computerspel uit 1980 is vrij simpel en heul verslavend: als bijtend geel balletje moet je zoveel mogelijk stipjes opeten, voordat de gekleurde bad guys je te pakken krijgen. In de afgelopen jaren zijn er al aardig wat uitbreidingen op Pac-Man gemaakt, maar het spelletje op de app spelen is wel het allerchillst. Pac pac pac pac…

Pac-Man is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Super Mario Kart (1992)

retro games smartphone app mario kart nintendo tele2

Wie ben jij altijd? Mario, Luigi, Princess, Peach of Donkey Kong? Super Mario Kart was hét racespel waarbij we allemaal van links naar rechts mee zwierden op de bank. Natuurlijk zijn er al super veel nieuwe versies van Mario Kart gemaakt. Denk aan Mario Kart voor de Nintendo 64, voor de Wii, 3DS en de Switch. Binnenkort (lees: begin 2019) komt er ook een app van Mario Kart! Dat wordt urenlang racen op je smartphone of tablet J.

We moeten nog heel even wachten op de app van Mario Kart Tour. Je kunt op iCulture in de gaten houden wanneer je de App Store in kunt duiken. Kan jij ook niet wachten?

Roller Coaster Tycoon (1999)

retro games rollercoaster tycoon classic app smartphone tele2Ja hoor, daar is ‘ie dan: Rollercoaster Tycoon (RCT voor de insiders). Het spel waarbij je als beheerder van een attractiepark zo veel mogelijk geld in het laatje moet brengen. Sicke attracties bouwen is hierbij het hoofdonderdeel en ook echt een skill die je in het begin moet leren. Met alle uitbreidingen die erop zijn gevolgd, kun je tegenwoordig waterparken, safariparken en enóóórm grote pretparken bouwen. Ook in 3D! Gelukkig nu dus ook op je smartphone of tablet, zodat je 24/7 kunt bezig zijn het bouwen van ‘s wereld beste pretparken.

Roller Coaster Tycoon kun je voor 6,99 euro downloaden voor Android en iOS.

Tijd voor tips: Ben jij meer van de nieuwste snufjes, in plaats van old school terugkomers? Probeer dan Vero: de app die beweert het nieuwe Instagram te worden. En als je voor nóg meer jeugdsentiment wilt gaan, kijk dan of Harry Potter Hogwarts Mystery iets voor jou is!

Speel je ook Rollercoaster Tycoon op je smartphone? Of ga jij voor een andere retro game?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt