streamen-roku-Tele2
27 - 07 - 20202 min. leestijd

Streamingdienst Roku: zo werkt het

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Na het bingen van die spannende serie toe aan wat relaxte muziek? Met Roku regel je het met één klik op de knop. Via dit apparaat heb je namelijk al je favoriete streamingdiensten in één keer op je televisie staan: van YouTube-video’s tot alle afspeellijsten op Spotify. Wij leggen uit hoe deze dienst werkt en wat je er allemaal mee kunt. Sit back and learn!

Wat is Roku?tv-streamen-roku-Tele2

Een streaming mediaspeler. Hiermee heb je toegang tot een heleboel verschillende tv-zenders en streamingdiensten: van YouTube tot Spotify en alle andere bekende film- en serie diensten. In één klik op de knop switch je gemakkelijk naar je favoriete kanaal. Waarom dit handig kan zijn? Nou, bijvoorbeeld als je jouw tv niet wilt vervangen voor een smart tv. Met Roku breng je alle streamingdiensten gewoon naar je vertrouwde oldskool televisie. Handig, nietwaar?

Hoe werkt Roku?

Om van Roku gebruik te maken, heb je eerst een Roku streaming stick nodig. Door deze in je televisie te pluggen en te connecten met het internet, maak je op je televisie verbinding met alle streamingdiensten. Na het aanmaken van je Roku-account kun je starten met het bekijken van je favo YouTuber of lievelingsserie. Klik op je afstandsbediening, selecteer een kanaal en start met kijken. Easy as that!

Wat kun je kijken met Roku?

Een heleboel! In Amerika is Roku zelfs een van de meest gebruikte streaming mediaspelers. Echter verschilt het per land naar welke zenders, films en series je kunt kijken. Mocht je gebruik maken van een VPN, dan is de geo-blocking soms nog te omzeilen. Op Roku zie je onder andere – afhankelijk van waar je woont – de volgende kanalen:

  • YouTube
  • Spotify
  • HBO
  • Deezer
  • Apple TV+
  • Prime Video

En nog veel meer! Op de website van Roku kun je het hele aanbod bekijken.

Is Roku beschikbaar in Nederland?

Niet geheel onbelangrijk: is de streaming mediaspeler beschikbaar in Nederland? Tot nu toe nog niet. Echter beweren een aantal gebruikers op het community platform van Roku dat je wel gebruik kan maken van bekende diensten als: YouTube, Spotfiy of Apple TV+. Wanneer en of alle diensten dus beschikbaar komen in Nederland is nog niet bekend. Wij zijn reuze benieuwd of het hier ook ooit net zo groot wordt als in The USA ;-).

Tot nu toe kunnen we in Nederland dus nog heerlijk genieten van onze huidige streamingdiensten. Wil je jouw binge-avondje extra leuk maken? Stream dan eens je favo serie op een mini beamer of ontdek hier nog meer manieren voor tv streamen.

Welke streamingdienst gebruik jij nu nog?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt