je iphone ringtone wijzigen doe je zo
11 - 07 - 20221 min. leestijd

Zo kun je de ringtone op je iPhone aanpassen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De radar, nachtuil of bulletin. Allemaal superbekende ringtones als je een iPhone hebt. Ben je helemaal klaar met die standaard klanken? Veel mensen weten ’t niet, maar je kunt de ringtone op je iPhone zo persoonlijk maken als je maar wilt. Check hier hoe!

Een andere iPhone ringtone kiezen

Heb je een splinternieuwe iPhone 12 of iPhone 13 Pro? Dan heeft je telefoon standaard de bekende ‘Opening’ ringtone van Apple. Een prima beltoon, maar gaat je telefoon af in de bus? Dan ben je waarschijnlijk niet de enige die naar z’n iPhone grijpt om te zien wie er belt. Want to be different?  Stel dan een eigen ringtone in voor je iPhone!

ho

Gratis iPhone ringtones

Wil je af van de popiejopie ‘Opening’ sound en kies je liever voor een andere vibe van Apple, zonder ervoor te betalen? Zo pas je je iPhone beltoon aan:

  • Ga naar de ‘Instellingen’ app.
  • Klik op ‘Horen en voelen’.
  • Klik op ‘Beltoon’.
  • Selecteer één van de beltonen.

Betaalde iPhone ringtones instellen

Zijn deze gratis ringtones van Apple iets te mainstream? Tegen betaling kun je het keuzepakket uitbreiden en kies je voor maximaal € 1,29 een ringtone die nét even anders is. Kies bijvoorbeeld voor de toepasselijke ‘E.T. Phone Home’ of stel je lievelingsliedje van Jennifer Lopez of Calvin Harris in als beltoon.

  • Ga naar de ‘Instellingen’ app.
  • Klik op ‘Horen en voelen’.
  • Klik op ‘Beltoon’.
  • Klik op ‘Tone Store’.
  • Kies een geluid of lied en reken af met je Apple ID.

Zelf een gratis mp3 ringtone maken?

Wil je een iPhone beltoon instellen die meer out of the box is? En het liefst ook nog eens gratis? Dan kun je zelf aan de slag! Er zijn meerdere manieren om je ringtone persoonlijker dan ooit te maken. Dit kan ingewikkeld op je computer. Of gewoon via een app!  

iPhone ringtone maken met een app

Gebruik je liever geen iTunes? Dan zijn er genoeg handige apps en programma’s die ’t mogelijk maken om een coole sound als ringtone in te stellen. Neem bijvoorbeeld Ringtone Maker. Deze gratis app gebruikt GarageBand om nummers om te toveren tot beltoon. En het kost je niks!

App image
Ringtone Maker -ringtone maken
Rating starRating starRating starRating starRating star

Ringtone Maker, maak aangepaste beltonen en stel eenvoudig een beltoon in. U kunt de beltoon i…

Ringtone voor iPhone

Heb je gekozen welk liedje je koppelt aan je partner, bestie of moeder? Top! Zo personaliseer je je iPhone 13, iPhone 13 Pro of iPhone 12 to the max. Gebeld worden was nog nooit zo leuk!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt