Tele2-Restaurant-apps_Main
18 - 06 - 20203 min. leestijd

6 restaurant apps om van te smullen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ga je vanavond uiteten? Wat lekker voor je! Een leuk restaurant vinden voor een simpel happie of juist een uitgebreid diner kan soms een flinke kluif zijn. Want, opties te over! Vooral als je in een stad bent waarvan je niet weet welke restaurants hot & happening zijn. Check daarom deze restaurant apps.

Restaurant zoeken via Spontaan

Rara wanneer zou deze app nou handig zijn…? Juustem, wanneer je spontaan uiteten wil, maar wel een beetje op de centen let. Leuke restaurants geven namelijk hun beste prijs via Spontaan. Het kan dus zomaar zijn dat jij samen met je lover voordeliger geniet van een maaltijd dan de tafeltjes naast je #ghehehe. Dus feel like een spontaan etentje? Check de Spontaan app voor een voordelig tafeltje bij jou in de buurt. Met één swipe is je reservering gefixt.

Spontaan is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Tip: check hier hoe je anderhalve meter afstand houdt in een restaurant.

Lekkere restaurant apps: Het Laatste Tafeltje

Soms zit een restaurant maar voor de helft vol of wordt er op ’t laatste moment afgezegd. Zonde toch! Dat vonden de makers van de uit eten app Het Laatste Tafeltje ook. Dagelijks verschijnen in de app last minute aanbiedingen bij restaurants die een tafeltje over hebben. De korting op gerechten kan oplopen tot wel 70 procent. Hallo, hoe lekker is dat?! Van alle restaurant apps is deze app het meest geschikt voor de late beslissers. Maar vaak zijn spontane etentjes juist het allerleukst!

Het Laatste Tafeltje is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Lekkere restaurant apps: TripAdvisor

Door naar de bekende app TripAdvisor. Hoewel de naam waarschijnlijk bij iedereen een belletje doet rinkelen, wordt de app toch nog niet altijd geraadpleegd. Althans, niet voor het boeken van restaurants. Terwijl TripAdvisor toch echt één van de handigste restaurant apps ter wereld is. Vertel dan! Nou, dankzij het slimme algoritme krijg je altijd de best beoordeelde restaurants in de buurt voorgeschoteld. Eentje gevonden? Reserveer dan direct vanuit de TripAdvisor app een tafeltje. Deze app werkt ook als een malle in het buitenland. Wanneer je een citytrip binnen de EU maakt, kun je de app gewoon gebruiken zonder dat dit meer data kost.

TripAdvisor is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Lekkere restaurant apps: TheFork

De uit eten app TheFork (voorheen IENS) lijkt een petit peu op TripAdvisor, maar is van Nederlandse bodem. Het restaurantaanbod is biggie en in de app zoek je gemakkelijk op restaurant, keuken, plaats of beoordeling. Dus hunker je naar een Thaise maaltijd of zoek je dat ene restaurant dat je getipt kreeg? TheFork it is! Een ander handigheidje van deze app is dat je direct kunt zoeken op restaurants die nog een tafeltje vrij hebben. Zo vis (of vlees) je nooit achter het net.

TheFork is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Lekkere restaurant apps: Urban Journalist

Urban Journalist is een jonkie. De app werd in 2018 gelanceerd en moet je zeker hebben wanneer je hotspots cool vindt. Vind de leukste plekken via tips van je vrienden en sla ze op zodat je favorieten bars en restaurants altijd bij de hand hebt. Op deze manier kan je per stad jouw eigen hotspot list maken en deze ook weer delen met nog meer friends.

Urban Journalist is gratis te downloaden voor iOS.

Restaurant zoeken via OpenTable

Tot slot een internationale restaurant app die zeker in dit rijtje thuishoort: OpenTable. Op dit moment staan er maar liefst 40.000 restaurants wereldwijd in deze app #keuzestresstothemax. Net als de bovengenoemde app, kun je met OpenTable zoeken op een bepaalde keuken of op plaats. Natuurlijk bevat ieder restaurant overzichtelijke reviews en kun je direct vanuit de app een tafeltje reserveren. Dus ga je binnenkort uiteten? Zet OpenTable op je iPhone 11 of Samsung Galaxy S20. Smakelijk!

OpenTable is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Van welke restaurant app ben jij het meest fan?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt