Altijd lekker eten dankzij deze 4 recepten apps

De hamvraag van vandaag: Wat zullen we eten? Struggle jij ook dagelijks met het antwoord op deze superbelangrijke vraag. Je bent niet de enige! Niet zo gek dus dat recepten apps bij menig mens goed in de smaak vallen. Wij schotelen onze 4 favoriete recepten apps aan je voor. Smakelijk!

Smaakvolle recepten apps: Kitchen StoriesKitchen-Stories_recepten apps_Tele2

Very delicious recepten gepresenteerd in een schitterende app: Kitchen Stories. Deze recepten app bevat heel veel makkelijk te bereiden gerechten. Kies voor HD videorecepten (die kijken lekker weg op je iPhone Xr), stap-voor-stap foto’s of how-to video’s. Bij het zien van de gerechten loopt het water je in de mond, pas dus op voor kwijlgevaar ;-). Heb je een maaltje gevonden dat je aanstaat? Geef dan het aantal porties aan en voeg je ingrediënten toe aan je boodschappenlijstje. Ook handy: de app bevat een tooltje dat makkelijk de maten omzet (bijvoorbeeld bij Engelse recepten) en als kers op de taart kun je in de app ook je favoriete recepten opslaan.

Kitchen Stories is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Smaakvolle recepten apps: Left2CookLeft2Cook_recepten apps_Tele2

Daar in Sicilië weet men wel wat lekker is. Dat bewijst ook de gepassioneerde kok Giuseppe Semprevivo. De makers van de recepten app Left2Cook hebben met deze Siciliaanse kok de handen ineengeslagen. Wat deze foodies hebben gebrouwen? Een app die gerechten bedenkt op basis van ingrediënten die jij al in de koelkast hebt staan. Oftewel: koken met wat je in huis hebt! Lekker, geen food waste. Dus trek je fridge open, vul de ingrediënten in (kan zelfs bij één product) en er verschijnt een recept op je scherm voor een megalekker kliekje. De app bevat ongeveer 600 recepten, daar zit vast wel iets tussen dat jou doet glunderen!

Left2Cook is te downloaden voor iOS en Android en kost € 4,49

Smaakvolle recepten apps: myTastemyTaste_recepten apps_Tele2

Receptenblogs schieten als portobello’s de grond uit. Zie jij door de bomen het bos niet meer en weet je niet meer wélke nou echt jammiedepammie zijn? Check dan myTaste. Van alle recepten apps is deze het meest divers. myTaste brengt namelijk recepten van verschillende blogs samen onder één dak. Zo vind je in deze app recepten van Jamie Oliver, maar ook van je favoriete Nederlandse foodblogger. Sla je favoriete recepten op in je eigen ‘kookboek’ en neus wat rond in de kookboeken van andere myTaste-gebruikers.

myTaste is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Smaakvolle recepten apps: YummlyYummly_recepten apps_Tele2

Volg je een dieet, probeer je te minderen in suiker of mag je geen gluten? Dan wil je natuurlijk alsnog chill eten. De recepten app Yummly houdt rekening met je dieet en geeft vervolgens suggesties van gerechten die je kunt cheffen. Wekelijks worden er duizenden recepten toegevoegd, dus je moet wel een heeeele malle eter zijn wil je hier niets lekkers tussen vinden. De app bevat duidelijke stap-voor-stap video’s die ervoor zorgen dat ie-der-een kan koken. Pak je Samsung Galaxy S10 erbij en koken maar! #noexcuses. Oh trouwens, deze app is in het Engels. No prob, toch?

Yummly is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Smaakvolle recepten apps: TastyTasty_recepten apps_Tele2

We sluiten af met de razend populaire app Tasty. Je hebt vast wel eens een Tasty filmpie voorbij zien komen op je Facebook of Insta timeline, maar er is dus ook een Tasty app! Bomvol korte video’s met overzichtelijke recepten (ruim 3000!). Yay. Zoek op ingrediënt of gerecht et voilà: je krijgt een lekker recept voorgeschoteld. Je kunt je trouwens ook een keer iets geks maken. Rainbow Swirl Meringues, anyone?

Tasty is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Welke recepten apps gebruik jij af en toe?