13 - 05 - 20224 min. leestijd

Wat zullen we eten? Deze recepten apps helpen je!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het is de vraag der vragen. Elke dag stel je ’m opnieuw: Wat eten we vandaag? Struggel jij ook elke dag weer met het antwoord op deze superbelangrijke vraag? Je bent niet de enige! Gelukkig is hulp binnen handbereik. We schotelen onze negen favoriete recepten apps aan je voor. Smakelijk!

6 té lekkere recepten apps  

Het water loopt je al in de mond, zodra je deze apps opent. Want waar je ook zin in hebt; voor elke smaak, mood en craving is er wel een té lekkere recepten app. Van supereenvoudige recepten, waarmee je een overheerlijke maaltijd in no-time fixt. Tot aan recepten gebaseerd op wat jij nog in je koelkast hebt staan. Zet de pannen alvast maar klaar, want na deze recepten app top negen is het koken maar! 

Kitchen Stories

recepten apps Kitchen Stories

Mega delicious recepten vind je in deze te gekke app: Kitchen Stories. Deze recepten app bevat een lading aan makkelijk te bereiden gerechten. Kies voor HD videorecepten (die kijken lekker weg op je iPhone 13), stap-voor-stap foto’s of how-to video’s. OMG! Bij het zien van de gerechten, krijg je instant honger. Heb je wat lekkers gespot? Geef dan het aantal porties aan en voeg je ingrediënten toe aan je boodschappenlijstje. Ook handy: de app bevat een tooltje dat makkelijk de maten omzet (bijvoorbeeld bij Engelse recepten). Als kers op de taart kun je in de app ook je favoriete recepten opslaan.

App image
Kitchen Stories: Easy Recipes
Rating starRating starRating starRating starRating star

Cooking and baking: tasty and healthy food recipes, cookbook and recipe keeper

myTaste

recepten apps MyTaste

Receptenblogs verspreiden zich als een smeltend klontje boter. Zie jij door al deze blogs de recepten niet meer? Check dan myTaste. Van alle recepten apps is deze het meest divers. myTaste brengt namelijk recepten van verschillende blogs samen onder één dak. Zo vind je in deze app recepten van Jamie Oliver, maar ook van je favoriete Nederlandse foodblogger. Sla je favoriete recepten op in je eigen ‘kookboek’ en neus wat rond in de kookboeken van andere myTaste-gebruikers.

App image
myTaste Recipes
Rating starRating starRating starRating starRating star

The world’s most popular recipe app! Over 7 million recipes from 48 countries!

Yummly

recepten apps Yummly

Volg je een dieet, probeer je te minderen in suiker of mag je geen gluten? Dan wil je natuurlijk alsnog chill eten. De recepten app Yummly houdt rekening met je dieet en geeft suggesties van gerechten die je kunt cheffen. Wekelijks worden er duizenden recepten toegevoegd, dus je moet wel een heeeele malle eter zijn wil je hier niets lekkers tussen vinden. De app bevat duidelijke stap-voor-stap video’s die ervoor zorgen dat ie-der-een kan koken. Pak je Samsung Galaxy S12 erbij en koken maar! #noexcuses. Oh trouwens, deze app is in het Engels. No prob, toch?

App image
Yummly Recipes & Cooking Tools
Rating starRating starRating starRating starRating star

Conquer the kitchen with meal plans, personalized recipes, shopping lists & more

Tasty

recepten apps Tasty

Je hebt vast weleens een Tasty filmpje voorbij zien komen op je Facebook of Insta timeline, maar er is dus ook een Tasty app! Deze kook app kookt over van de korte video’s met overzichtelijke recepten (ruim drieduizend!). Uh, te gek toch?! Zoek op ingrediënt of gerecht et voilà: je krijgt een niet normaal lekker recept voorgeschoteld. Of daag jezelf een uit met … Rainbow Swirl Meringues, anyone?

App image
Tasty
Rating starRating starRating starRating starRating star

The official home of Tasty, the worlds largest food video and recipe network

Receptenmaker

recepten apps Receptenmaker

Hallo prikkelende zintuigen. Mogen we de app Receptenmaker aan je opdienen? Deze kook app bundelt de lekkerste gerechten uit onder meer de Allerhande en de Hallo Jumbo. Eej, da’s handig! En weet je wat het mooie is? Als je werkelijk waar geen idee hebt wat te koken, dan kun je de ‘Geen Idee-knop’ gebruiken. En tadaaa: er wordt direct een recept voorgeschoteld. Ook maakt de app onderscheid tussen allerlei soorten recepten: van snel tot eenvoudig tot populair. Geinig om te weten trouwens: deze app tovert je Apple Watch om in een kookwekker.

App image
Receptenmaker
Rating starRating starRating starRating starRating star

Dé receptenapp waarin je jouw favoriete recepten heel makkelijk kan verzamelen!

Als je goed op je eten wilt letten, dan vind je hier trouwens de vijf beste calorieteller apps om je voeding bij te houden.

The Perfect Egg Timer

recepten apps The Perfect Egg Timer

Altijd een helemaal eggcellent eitje? Zoek niet verder. Met deze app geniet je volop van het lekkerste gekookte eitje. Fijne side note: de timer werkt op elke telefoon. Dus het maakt niet uit of je nu een iPhone, OPPO, Xiaomi of welk toestel dan ook hebt. De app zelf werkt supersimpel: het meet de grootte van je ei op en berekent precies – naar je smaak – hoe lang het eitje moet koken. Jij tikt dus elke dag zo blij een ei een uh … ei!

App image
The perfect egg timer
Rating starRating starRating starRating starRating star

The perfect egg timer with the egg spy: from now on your eggs will be perfect.

Wat eten we vandaag? Laat je verrassen!

Weet je gewoon écht niet wat je moet eten? Of kun je gewoon niet kiezen? Laat je dan verrassen door Too Good to Go. Met deze app werk je mee aan een betere wereld én help je bij de strijd tegen voedselverspilling. Hoe? Met deze app red je eten van lokale restaurants, supermarkten, cafés en winkels. Dagelijks blijft er bij hen veel voedsel over. In plaats van dat dit in de prullenbak wordt gegooid, biedt Too Good To Go de restanten aan voor een lagere prijs. Zo wordt er geen voedsel verspild, en kun jij er nog een heerlijk maaltje van maken.

Wissel het ingrediëntenlijstje in voor een menukaart

Toch even een avondje geen zin in koken? Er zijn ook hele chille restaurants apps om van te smullen. Met deze restaurant apps vind je een tof restaurant naar je keuze. Voor ff een snelle hap. Of voor als je all the way wilt gaan met een zevengangendiner. Check onze top 6 van restaurant apps hier.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt