beste-quiz-app-Tele2Blog
16 - 03 - 20212 min. leestijd

5 leuke quiz apps om je brein te kraken

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Alle quizlovers én quizmasters verzamelen! Test jij graag af en toe je kennis? Of droom je ervan om weer een avondje gezellig te pubquizzen in de kroeg? Dan is deze speciaal voor jou! Met deze vijf quiz apps kraak jij je brein, of creëer je zelf een online quiz voor je vrienden. Ready? It’s quizzzz time.

Quiz app: Algemene Kennis Quiz Nederland

Algemene Kennis-quiz-app-Tele2Blog

Je algemene kennis testen? Dat doe je met de Algemene Kennis Quiz Nederland-app. In ieder potje beantwoord je vijftien verschillende vragen over onderwerpen als sport, politiek, muziek en meer. Weet je een antwoord niet? Dan kun je een hulplijn inschakelen, maar let op: je hebt er maar vier! Het doel van het spel? Dat is alle vragen goed beantwoorden, want aan het einde staat er één miljoen virtuele moneyz op je te wachten. Kaching, kaching! Lukt dit je niet? Dan verlies je alles én begin je weer bij een vorig level. Hoe snel word jij miljonair? 😉

App image
Super Quiz – Algemene Kennis
Rating starRating starRating starRating starRating star

Het populairste algemene kennisspel is nu beschikbaar voor Android.

Quiz maken app: Kahoot

Kahoot-quiz-app-Tele2Blog

Geen kroeg meer nodig! Nope, met quiz app Kahoot haal jij die pubquiz gewoon naar je huis. Kruip in de rol van een quizmasteren stel je eigen vragenlijst samen. In de app kun je kiezen uit het stellen van multiplechoicevragen of waar of niet waar-vragen. Van films tot grappige feitjes over elkaar: je bepaalt zelf over welk onderwerp je quiz gaat. Is ie klaar? Dan kun je ‘m tijdens het videobellen met je friends online afspelen. De thuispubquiz kan beginnen. Sloffen aan, hapjes erbij en quizzen maar! 

App image
Kahoot! Play & Create Quizzes
Rating starRating starRating starRating starRating star

Play engaging quiz-based games (kahoots) at school, at home, and at work to increase engagemen…

Online quiz app: Quizlet

Quizlet-quiz-app-Tele2Blog

Waar een quiz nog meer handig voor is? Het studeren! Moet jij bergen met Spaanse woorden leren? Of kun je die theorie voor dat tentamen maar niet onthouden? Quizlet is all you need! Via deze app stamp je met flashcards gemakkelijk de leerstof in je hoofd. Stel je eigen kaarten samen, of kies uit een van de andere miljoenen quizzen die de app al heeft. Welk vak je ook moet leren, met Quizlet wordt het een makkie.

App image
Quizlet
Rating starRating starRating starRating starRating star

De beste studie-app voor flashcards, talen en leren – gratis beschikbaar!

Ontdek hier nog meer handige school apps voor tijdens het leren.

Quiz spelen via Trivia Crack

Trivia-Crack-quiz-app-Tele2Blog

Tijd voor een challenge! Want wie van je vrienden of familie is eigenlijk de slimste? Je ontdekt het met het spel Trivia Crack. Draai aan het rad en beantwoord de vragen uit één van de zes categorieën. Van wetenschap tot sport en kunst: alle onderwerpen komen voorbij. Heb je drie vragen goed beantwoord? Dan ontvang je een personage. Degene die aan het eind alle zes de personages heeft, wint! Wie daag jij uit voor een duel? 😉 

App image
Trivia Crack (Preguntados)
Rating starRating starRating starRating starRating star

Responde divertidas preguntas, demuestra tu inteligencia en este juego de trivia

Zin in een ander spelletje? Check deze games zonder wifi.

Pubquiz spelen via Spotify

Spotify-quiz-app-Tele2Blog

Ja, het is écht waar: Spotify zit vol verrassingen. Wist je namelijk dat je naast muziek en podcasts, ook een heleboel leuke pubquizzen in deze app kunt vinden? Echt over elk thema dat je maar kunt bedenken. Zo heeft de ThuisPubQuiz-show quizzen voor echt elke mood. Test samen met je friends jullie kennis over Harry Potter, tradities of yoga. Of omarm je inner Disney-loveren ontdek hoeveel jij nog uit je jeugd herinnert. Terwijl jij de quiz speelt, hoort je af en toe ook een gezellig muziekje tussendoor. Oftewel: jij brengt die pubvibez gewoon naar je woonkamer. Chill!

App image
Spotify: Music, Podcasts, Lit
Rating starRating starRating starRating starRating star

Discover trending music, audiobooks and podcasts. Listen offline with Premium.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt