Tele2-Pride_inline2metboot
31 - 07 - 20192 min. leestijd

Vier tips om het maximale uit de Pride te halen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Love is love, en er is niets mooiers dan dit samen te vieren tijdens de Pride. Van de feestelijke boten tot de prachtigste outfits en de meeste epische feestjes: heel Amsterdam staat deze week in het teken van de liefde. Met deze vier tips haal jij dit jaar het maximale uit de Pride.

Tele2-Pride_inline_bootTip 1: Check van tevoren je vaarroute

Het is hét evenement van de Pride: de Canal Parade. Op zaterdag 3 augustus liggen de grachten van Amsterdam weer vol met de feestelijkste boten. Sta jij dit jaar zelf op een boot langs de kant mee te genieten? Voorkom dan de uren file en check van tevoren je vaarroute. De app VaarWater is your friend in need op het Amsterdamse water. Je vindt in één klik je route én de meest dichtstbijzijnde bars en eettentjes. Ideaal!

Om tijdens de Canal Parade op een boot te staan, moet je wel eerst een speciale Pride Vignet hebben. Anders is de kans groot dat je boot wordt weggesleept… #zonde! Natuurlijk kun je wel gewoon een van de vele looproutes volgen of langs de kant staan. 😉

VaarWater is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Tip 2: Spot alle BN’ers en speciale boten

Hell yeah, ook bekend Nederland shinet mee tijdens de Canal Parade. Zo varen er ieder jaar een aantal speciale boten mee vol met bekende Nederlanders, sporters en politici. Maar ook bepaalde stichtingen, radiostations en bedrijven zijn van de partij. Benieuwd wie jij allemaal kunt zien? Spot onder andere:

  • Sportman Jeffrey Wammes als ambassadeur op de Amsterdam Pride boot
  • (Oud) Profvoetballers op de EURO 2020 boot
  • Politici van D66, VVD, CDA, SP & PvdA

En veel meer! Zo staan een heleboel bekende Nederlanders ook zelf op een boot langs de kant. In 2018 kon je onder andere Lil Kleine, Koen Kardashian, Gordon, Mr. Polska, The Partysquad spotten. Wie hoop jij dit jaar te zien?

Tele2-Pride_inline2metboot

Tip 3: Dress to impress: Remember the past, create the future

Ga jij altijd helemaal in style naar de Pride? Dit jaar is het thema Remember the past, create the future. Het evenement staat volledig in teken van de Stonewall-rellen die vijftig jaar geleden in New York uitbraken en een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging. Zo zal je dit thema bijvoorbeeld ook terugzien op alle boten die meevaren tijdens de Canal Parade. Wat voor outfit heb jij in petto? Deel direct je toffe look online met deze tips voor Instagram foto’s bewerken. 😉

Tip 4: Ontdek alle Pride-evenementen in de buurt

Van straatfeesten tot de Drag Olympics en zelfs artistieke exposities. Tijdens de Pride staat heel cultureel Amsterdam op zijn kop. Wil jij zeker zijn dat je niets mist? Op de Pride website vind je de volledige programmering van alle evenementen die deze week in de stad plaatsvinden. Doe mee aan de verschillende optochten, bezoek een van de vele voorstellingen of ga volledig los op één van de buitenfeesten. It’s up to you how you celebrate love!

En wil je écht goed voorbereid op pad gaan? Check dan eens deze vijf festival apps. Je kunt ze vast goed gebruiken tijdens de Pride.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt