Dit zijn de beste podcasts
01 - 09 - 20226 min. leestijd

Podcast tips nodig? Check onze favorieten

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Alle leuke podcasts uitgespeeld? Ha, dat dacht je! Zodra je deze podcast tips hebt gecheckt, wil je alleen nog maar non-stop luisteren. Van vette interviews tot echt gebeurde verhalen: we selecteerden een aantal podcasts die echt de moeite waard zijn. Dus plug je oordopjes maar in en zet je volume hoog. Dit zijn de beste van dit moment.

Wat zijn podcasts?

Een podcast kun je het beste vergelijken met een radio-uitzending. Alleen is deze niet live, maar vooraf opgenomen. Hierdoor bepaal je helemaal zelf wanneer je ernaar luistert. Tijdens het koken, sporten, wandelen, fietsen: noem het maar op. Het leuke aan een podcast is dat ze overal over kunnen gaan. Van liefde tot misdaad en van sport tot eten. Bedenk een thema en er is wel een podcast over gemaakt.

Het verschilt per podcast hoe deze is opgenomen. In de ene luister je naar één presentator, in de andere volg je het gesprek tussen twee mensen. Je hebt zelfs podcasts die een soort talkshow-vibes hebben. Oftewel: de keuze is reuze en zo is er altijd wel een podcast die jou aanspreekt.

10 leuke podcast tips voor 2022

Op Spotify, op YouTube, in speciale podcast apps … heel het internet staat vol met te gekke podcasts. Hoe kies je nu de allerleukste? Geen stress, je redding is nabij. Hieronder delen we een aantal podcast tips met je. Dit zijn onze aanraders.

Alledaagse Vragen

Heb je een brandende vraag? Waar je het antwoord écht op moet weten? De Podcast Alledaagse Vragen helpt je. In elke aflevering wordt één vraag van een luisteraar beantwoord. Worden er nog postduiven gebruikt? Draait een bioscoopfilm bij geen kaartverkoop? Is Mark Rutte ooit vrij? De vragen gaan over van alles en nog wat, wat iedere aflevering extra leuk maakt om te luisteren. En: je steekt er ook nog wat van op.

Luister Alledaagse Vragen op Spotify.

Damn Honey

Menstruatie, fast fashion, dik zijn, vrouwen in de politiek. In Damn Honey bespreken Marie Lotte en Nydia alle dingen waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen. Elke aflevering wordt een ander thema aangesneden en schuift er een gast aan tafel om kennis en ervaringen te delen. Het grootste doel van Damn Honey? Onderwerpen behandelen die de mainstream media nog weinig oppikt, maar die wel een podium verdienen.

Luister Damn Honey op Spotify.

Reality Check

Verslind jij de ene na de andere realityshow op tv? Dan is Reality Check de podcast voor jou. Hierin praten Timo, Marissa en Till na over dé meest populaire realityserie van het moment. Van een B&B Vol Liefde tot Ex on the Beach. Het drietal bespreekt alle zoetsappige gebeurtenissen uit de afleveringen én de juicy nieuwtjes die op social voorbijkomen. Genieten maar!

Luister Reality Check op Spotify.

Het Verdwenen Meisje

Geen lichaam, geen bewijs, geen motief, geen teken van leven. Al 30 jaar is Willeke Dost spoorloos. Op 15 januari 1992 verdween ze als vijftienjarig meisje uit Koekange en het is altijd nog een raadsel wat er met haar gebeurd is. Iets wat tot de bodem uitgezocht moet worden, vindt journalist Annique Oosting. In de podcast Het Verdwenen Meisje luister je naar hoe ze opnieuw Willeke’s dossier tegen het licht houdt. Wat zou er gebeurd zijn? Wat was Willeke voor meisje? Met wie had ze allemaal te maken?

Luister Het Verdwenen Meisje op Spotify.

Wat Goéééd!

Wat Goéééd! is de positieve podcast van Martien Meiland en Erica Renkema. Elke week bespreken ze het laatste nieuws, maar dan in een positief jasje. Alleen de mooie en goede dingen in het leven worden besproken. Want negativiteit en ellende? Daar is al genoeg van in de wereld. Ze behandelen hun eigen hoogtepunten, gaan positief roddelen, kiezen uit dillema’s en nog veel meer.

Luister Wat Goéééd! op Spotify

Maarten van Rossem – De Podcast

Nog een podcast tip die niet in dit rijtje mag ontbreken? De podcast van Maarten van Rossem. Samen met Tom Jessen geeft hij een kijkje op het nieuws en de actualiteit. Ook onderwerpen uit de geschiedenis komen voorbij. De podcast is ideaal als je op de hoogte wil zijn van het laatste nieuws, maar ook graag onderwerpen van meerdere kanten belicht wilt hebben.

Luister naar Maarten van Rossem – De Podcast op Spotify.

Brokko met Korthom & Lotte

In deze podcast geven YouTuber en jonge onlineondernemer Thomas Brok (Korthom) en Lotte een kijkje in de drukke en veranderende wereld van online content makers. Ontdek hoe het is om als twintiger een bedrijf met personeel te runnen. Wat voor random dingen ze allemaal meemaken. En hoe ze eigenlijk nog helemaal niet volwassen willen worden. Kortom: een podcast vol humor en lol.

Luister Brokko met Korthom & Lotte op Spotify.

Partners in Crime

Voor iedereen die crime interessant vindt, is dit de ultieme podcast tip: Partners in Crime. In elke aflevering hoor je hoe crimejournalist Kees van der Spek in gesprek gaat met vakgenoten. Ze praten over de meest spannende momenten uit hun carrière. Delen waar ze trots op zijn én geven zelfs een uniek kijkje in hoe ze criminelen proberen op te pakken. Ook vind je in deze podcast een aflevering met Peter R. de Vries, die kort voor zijn aanslag is opgenomen. Oftewel: zeker de moeite waard om te luisteren.

Luister Partners in Crime via Spotify.

Marc-Marie & Aaf Vinden Iets

Deze podcast bestaat al een tijdje, maar blijft toch zo ontzettend leuk. In Marc-Marie & Aaf Vinden Iets bespreken Marc-Marie en Aaf alle gewone en ongewone dagelijkse zaken. Waarom willen mensen altijd winnen? Geef je een kapper fooi? Eet je broodjes met of zonder saus? In elke aflevering staat een ander onderwerp centraal en het eindigt altijd met een eindoordeel. Bereid je voor op héél veel humor.

Luister Marc-Marie & Aaf Vinden Iets op Spotify.

Echt Gebeurd

Ook Echt Gebeurd is een podcast die al een lange tijd meegaat. Toch kun je er nog steeds de meest interessante, waargebeurde verhalen beluisteren. In elke aflevering is iemand anders aan het woord die zijn eigen bijzondere verhaal deelt. Dit kan iets grappigs of gênants zijn, maar ook iets verdrietigs. Er zijn ook afleveringen waarbij iemand uit zijn puberdagboek van vroeger leest. Ja ja, al die gekke dingen die je vroeger misschien ook opschreef over je crush uit de klas … die herbeleef je ineens alsof het gister was.

Luister Echt Gebeurd op Spotify.

Beste podcast tips: zelf nieuwe blijven zoeken

Zoals we al zeiden: heel het internet staat vol met vette podcasts. Hoe je steeds de leukste blijft vinden? Duik in de podcast hitlijsten. In elke app vind je wel een lijst met de podcasts die op dat moment trending zijn. Ook kun je ervaringen delen met vrienden. Zo hoor je misschien weer interessante podcast tips waar je nog nooit eerder van hebt gehoord.

Handige podcast apps

Ben je net heerlijk dat interview aan het luisteren, zijn je MB’s op. Ja, ook het luisteren naar podcasts kost data. Mocht je Unlimited Data hebben, dan heb je hier natuurlijk never nooit last van. Anders een slimme tip: sla je podcasts offline op. Je kunt dan gewoon verder luisteren, zonder dat dit je extra data kost. Ook handig voor in het vliegtuig bijvoorbeeld.

Fijne podcast apps waarmee je offline kunt opslaan zijn Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Na het downloaden vind je de podcasts terug in je bibliotheek. Oordopjes in en zorgeloos verder luisteren maar!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt