podcast tips Tele2 Blog
28 - 09 - 20216 min. leestijd

Leuke podcast tips nodig? Check onze favorieten

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Alle leuke podcasts uitgespeeld? Ha, dat dacht je! Zodra je deze podcast tips hebt gecheckt, wil je alleen nog maar non-stop luisteren. Van vette interviews tot echt gebeurde verhalen: wij selecteerden er een aantal die écht de moeite waard zijn. Dus plug je oordopjes maar in en zet je volume hoog. Dit zijn de beste podcasts van dit moment.  

Wat zijn podcasts?

Een podcast kun je het beste vergelijken met een radio-uitzending. Alleen is deze niet live, maar vooraf opgenomen. Hierdoor kies je zelf wanneer je ernaar luistert. Tijdens het koken, maar ook wanneer je naar de supermarkt wandelt, de vuilnis wegbrengt of in de trein zit. Het leuke aan een podcast is dat ze overal over kunnen gaan. Van liefde tot misdaad en van sport tot eten. Bedenk een thema en er is wel een podcast over gemaakt.

Het verschilt per podcast hoe deze is opgenomen. In de ene luister je naar één presentator, in de andere volg je het gesprek tussen twee mensen. Je hebt zelfs podcasts die een soort talk show-vibes met zich meebrengen. Oftewel: de keuze is reuze én er is altijd wel een podcast die jou aanspreekt.  

10 leuke podcast tips voor 2021 en 2022

Op Spotify, op YouTube, in speciale podcast apps … heel het internet staat vol met vette podcasts. Hoe kies je nu de allerleukste? Geen stress, je redding is nabij. Hieronder delen wij een aantal podcast tips met je. Dit zijn onze aanraders.

Datevermaak 

Daten in 2021, hoe werkt dat ook alweer? Je leert er alles over in Datevermaak. Elke aflevering behandelen Timo, Lisa en Lieke – drie vrienden – een ander date-dilemma. Want hoe flirt je nu in de kroeg of via Tinder? Wanneer weet je of je diegene aan de haak hebt geslagen? Of dat het gewoon een gezellige avond was? Voor iedereen die op zoek is naar true love is dit dé podcast.  

Luister Datevermaak op Spotify

De Podcast Psycholoog 

Gaan jij en je beste maatje even niet zo lekker? Zit je in een stressvolle periode? Of ben je continu bezig met Instagram en weet je niet hoe je moet detoxen? Dan is De Podcast Psycholoog iets voor jou. In elke aflevering wordt er een ander psychologisch thema centraal gezet. Hierbij krijg je handige tips die je gelijk toe kunt passen in je leven. Fijn, als je echt even ergens mee zit. 

Luister De Podcast Psycholoog op Spotify.

Welcome to Your Fantasy

Voor iedereen die dol is op spannende verhalen, is dit de ultieme podcast tip: Welcome to Your Fantasy. Deze podcast blikt terug naar 1980 toen de mannelijke dansers van de Chippendales veel vrouwenharten veroverden. Kom alles te weten over deze tijd en ontdek het stiekeme, duistere verhaal dat erachter schuilgaat. Bereid je voor op veel macht, geld, drugs en zelfs moord.

Luister Welcome to Your Fantasy op Spotify

Echt Gebeurd

In de podcast Echt Gebeurd luister je naar – je raadt het al – echt gebeurde verhalen. In elke aflevering is er iemand anders aan het woord die zijn eigen bijzondere verhaal deelt. Dit kan iets grappigs of gênants zijn, maar ook iets verdrietigs. Er zijn ook afleveringen waarbij iemand uit zijn puberdagboek van vroeger leest. Jep, al die gekke dingen die je vroeger misschien ook opschreef over die crush uit de klas … die herbeleef je ineens weer alsof het gister was.   

Luister Echt Gebeurd op Spotify.

Reply All

Internet is anno 2021 niet meer uit ons leven weg te denken. Alleen, hoe leef je met al die nieuwe apps, slimme trucjes en prachtige plaatjes op social? Of, hoe overleef je het? In Reply All duiken Alex en Emmanuel in alle bijzondere, technologische ontwikkelingen uit ons moderne leven.   

Luister Reply All op Spotify.

Man, Man, Man, de Podcast

Lekker met de meiden? Nee, lekker met de mannen zal je bedoelen. In deze podcastserie luisteren we naar Bas (Qmusic), Chris (Radio 538) en Domien (Qmusic) die samen uitzoeken hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. Denk aan gesprekken over: geld, bier, vrouwen, ondernemen en meer. Luister je deze podcast? Dan voelt het net alsof je er zelf bij bent, want de mannen beleven eindeloos veel plezier. 

Luister Man, Man, Man, de Podcast op Spotify

Poespas de Podcast

Liever wel met de meiden? Schuif dan aan bij Charlot, Romy en Karlijn van Poespas de Podcast. De drie dertigers snijden in elke aflevering een ander herkenbaar onderwerp voor vrouwen aan. Dit doen ze met veel zelfspot, humor en zonder schaamte. Van mannen tot vriendschap en van social media tot ambities: een heleboel thema’s komen voorbij.

Luister Poespas de Podcast op Spotify.

Yous & Yay: New Emotions

Nieuwe inzichten en vooral nieuwe emoties opdoen? Dan zit je bij de Yous & Yay: New Emotions podcast goed. In elke sessie nodigen Sef en Pepijn iemand anders uit in hun studio, waarmee ze héél lang praten. Van interessante mensen tot inspirerende mensen en van mooie mensen tot vervelende mensen: ze komen allemaal voorbij. Het doel van deze podcast? Wederzijds nieuwe dingen leren en nieuwe emoties omarmen. 

Luister Yous & Yay: New Emotions op Spotify.

De Affaire 

De podcast De Affaire is er niet eentje die je op de bank of in bed kunt volgen. Je gaat hiervoor namelijk de deur uit. In deze wandelpodcast ben jij de hoofdpersoon in je eigen verhaal. Begin met wandelen en verdwaal in je eigen stad. De podcast helpt je stilstaan bij je gedachten, maar ook die van anderen. Laat je meevoeren en wie weet ontdek je nog wel nieuwe dingen over jezelf.

Luister De Affaire op Spotify

Marc-Marie & Aaf Vinden Iets

Nog een die niet tussen onze podcasts tips mag ontbreken? Marc-Marie & Aaf Vinden Iets. In deze podcast bespreken Marc-Marie en Aaf alle gewone en ongewone dagelijkse zaken. Waarom willen mensen altijd winnen? Geef je een kapper fooi? En is oud worden erg? In elke aflevering staat een ander thema centraal en het eindigt altijd met een eindoordeel. Bereid je voor op heel veel humor.

Luister Marc-Marie & Aaf Vinden Iets op Spotify.

Beste podcasts tips: zelf nieuwe blijven zoeken

Natuurlijk zijn er nog veel en veel meer vette podcasts beschikbaar. Hoe je steeds de leukste blijft vinden? Duik in de podcast hitlijsten. In elke app is er wel een lijst te vinden met podcasts die op dit moment trending zijn. Ook kun je ervaringen delen met vrienden en op deze manier nieuw luistermateriaal ontdekken. Zo hoor je misschien weer interessante podcasts tips waar je nog nooit eerder van gehoord hebt. 

Handige podcast apps 

Je bent net heerlijk dat interview aan het luisteren en ineens zijn je MB’s op. Jep, ook het luisteren naar podcasts kost data van je bundel. Mocht je Unlimited Data hebben, dan heb je hier natuurlijk never nooit last van. Anders is het slim om je podcasts van tevoren offline op te slaan. Je kunt hem dan gewoon verder luisteren, zonder dat dit je extra data kost. Ook handig als je bijvoorbeeld met het vliegtuig op reis gaat.

Fijne podcast apps waarmee je offline kunt opslaan zijn SpotifyApple Podcasts en Google Podcasts. Na het downloaden vind je de podcasts terug in je bibliotheek, waarna je ze zorgeloos weer verder kunt luisteren. Heeeeerlijk. 

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt