Leuke podcast tips nodig? Check onze favorieten

Tijdens het koken, in de trein of in bed: een podcast luisteren kan werkelijk overal! Toch kan het af en toe best lastig zijn om een goede uit te kiezen. Hoog tijd dus om een aantal interessante én leuke podcasts op een rijtje te zetten. Plug die oordopjes maar in, zet je volume hoog en geniet van onze podcast tips.

Podcast tips: BobBob-Podcast-tips-Tele2

Een échte tranentrekker, dat is hoe podcast Bob het beste te omschrijven is. Vorig jaar won deze podcast de prijs voor Dutch Podcast Awards. Helemaal terecht! Deze podcast serie bestaat uit zes delen en gaat over de 84-jarige Elisa die smoorverliefd is op Bob. Continu praat ze over deze man, maar haar dochters hebben nog nooit van hem gehoord. Wie is die Bob? Heeft hij eigenlijk ooit wel bestaan? Of brengt hun moeder nu een groot familiegeheim op? Kortom: een mysterieus verhaal die jij het liefst in één keer uit wil luisteren.

Nog op zoek naar een goede podcast app? Check hier de beste podcast apps.

Leuke podcasts voor mannen: Man, Man, Man, de Podcast

Lekker met de meiden? Nee, lekker met de mannen zal je bedoelen! In deze podcastserie luisteren we naar Bas Loussen (Qmusic), Chris Bergstrôm (Radio 538) en Domien Verschuuren (Qmusic) die samen het gesprek aan gaan over auto’s, onzekerheid, drugs, samenwonen, ruzie en meer. Oftewel: een heleboel dingen uit het dagelijks leven.

Luister je deze podcast? Dan voelt het net alsof je er zelf bij bent, want de mannen hebben eindeloos veel plezier. En kan je niet genoeg krijgen? Niet getreurd. Elke twee weken verschijnt er namelijk een nieuwe podcast. Dat wordt even aftellen! 😉

Podcast tips: Yous & Yay – New Emotions

Heb jij de Pepijn Lanen podcast al eens geluisterd? Samen met rapper Yousef Gnaoui richtte Pepijn de podcast-serie New Emotions op. Tijdens iedere aflevering wordt er een willekeurige gast uitgenodigd waarmee ze het gesprek aangaan. Een onderwerp? Die hebben de mannen niet echt, maar ze beginnen altijd met de vraag: ‘Wat doe jij eigenlijk op een dag?’

Wat dat oplevert? Een boeiende podcast waar de verhaallijn telkens anders is. Door simpele vragen als waar je iemand wakker voor kan maken, wijkt het verhaal al snel uit naar interessante topics. Laat die zoetsappige details maar komen!

Meer zin om wat leuke, korte filmpjes te kijken? Check onze favoriete TikTok video’s.

Podcast tips: 30 MINUTEN RAUW

Binnen een half uur alles loskrijgen in iemand. Het lukt Ruud de Wild in de podcast 30 MINUTEN RAUW. In iedere aflevering zit hij dertig minuten met een bijzonder persoon rond de tafel. Een wekker wordt ingesteld, waarna het hoog tijd is voor een flink vragenvuur. Van persoonlijke tot werkgerelateerde vragen; iedere vraag mag gesteld worden! Van welke acteur, presentator, bekende Nederlander of politicus zou jij meer willen weten?

Leuke podcasts spotify: The Writer’s Voice

Meer op zoek naar een rustige podcast waarbij je gewoon even kan wegdromen? Dan is de podcast The Writer’s Voice iets voor jou. In deze podcast komt steeds een andere schrijver aan het woord die zijn of haar eigen korte verhaal voorleest. Van proza tot thrillers en meer: in elk genre komt wel aan bod. Het fijnste van allemaal? De afleveringen duren gemiddeld dertig tot veertig minuten. Ideaal voor een korte rit in de bus, trein of als je lekker op de bank wil chillen. #chillmoduson

Leuke podcasts voor vrouwen: Vrouwen op Mars

Leuke podcasts speciaal voor vrouwen? Pfoe, daar bestaan er een heleboel van. Een echte uitblinker is wel de podcast-serie Vrouwen op Mars. Hierin gaat Willemijn Veenhoven het gesprek aan met verschillende bekende moeders en hun zoon of dochter. Hoe was het vroeger om vrouw te zijn? En hoe zat het toen met gelijke rechten voor mannen en vrouwen? Willemijn zoekt in deze podcast-serie écht het randje op. Dat betekent veel luisterplezier dus!

Welke podcast tips heb jij nog?