Tele2 Blog

Podcast app: vijf van de beste

‘Gewoon’ naar de radio luisteren? Da’s misschien een béétje ouderwets, anno 2018. Podcasts luisteren, dat is het he-le-maal. Met een podcast app luister jij waar en wanneer je wil naar jouw favoriete ‘stem’. Van een inspirerende business podcast tot een fun social media podcast die je tips geeft om je Insta-feed te pimpen. Superchill voor in de trein, tijdens het koken of voor het slapengaan. Je voelt ‘m daarom vást al aankomen: wij konden het niet laten om vijf van de beste podcast apps te bespreken.

Effe het geheugen opfrissen: wat is podcast ook alweer?

Een podcast is een soort radioprogramma dat je streamt op een moment dat je daar zelf zin in hebt. Met een podcast app luister je zo’n uitzending op je iPhone of Android-telefoon. Podcasts worden steeds populairder, met steeds meer uiteenlopende programma’s die je gratis kunt luisteren. Ideaal als je even geen muziek wil luisteren dus. Met een podcast app stream je deze programma’s op je smartphone. Je kunt uiteraard ook podcasts beluisteren via je computer, maar wij focussen ze ons – zoals je van ons gewend bent – op mobiele apps. 😉

1.    Beste podcast app: Overcast

podcast app overcast tele2Overcast is een hartstikke handige app als je nieuw bent op het gebied van podcasts en geen idee hebt waar je moet beginnen. Overcast snapt dat maar al te goed. Zodra je een gratis account aanmaakt kun je kiezen uit populaire podcasts, zodat je sowieso een goeie start maakt. Weet je al helemaal wat je wil? Dan kun je super easy de link toevoegen van de podcast die jij wil luisteren. Selecteer je in de app een podcast? Dan kun je meteen aangeven welke afleveringen je terug wil luisteren, maar dat hoeft niet.

Overcast is gratis beschikbaar voor de iPhone.

2.    Beste podcast app: Podcast Addict

podcast app podcast addict tele2Een goede podcast app voor Android is Podcast Addict. Via de zoekfunctie kun je meer dan een half miljoen verschillende podcasts vinden. Ook hier heb je keuze uit de populairste programma’s én onontdekte pareltjes. Handig: je kunt een podcast ook gemakkelijk ‘casten’ naar je Chromecast of Sonos. Ideaal als je tijdens het koken via de stereo-installatie thuis wil luisteren naar je favoriete podcast!

Podcast Addict is gratis beschikbaar voor Android.

3.    Beste podcast app: Stitcher

podcast app stitcher tele2Stitcher kun je zowel op een iPhone als Android-apparaat gebruiken. Je kunt gemakkelijk uitzendingen van tevoren downloaden om keiharde MB’s te besparen. Al is dat met een Unlimited abo natuurlijk niet nodig ;-). Stitcher biedt zelf ook unieke podcasts aan en je kunt het ook gemakkelijk afspelen in je auto. Die morning commute was nog nooit zo leuk!

Stitcher is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

4.    Beste podcast app: Podkicker

podcast app podkicker tele2Zoek je een super overzichtelijke podcast app voor je Android-telefoon? Stop maar met zoeken: Podkicker is een aanrader. Hiermee beheer je heel makkelijk alle podcasts waarop je bent geabonneerd. Ook stel je makkelijk in of nieuwe afleveringen automatisch gedownload worden. Volledige controle dus! Enough said, want de app is gratis, simpel, gebruiksvriendelijk én snel in gebruik.

Podkicker is gratis beschikbaar voor Android.

5.    Beste podcast app: Castro 2

podcast app castro 2 tele2Een podcast app die de super cleane interface van de iPhone X benut is Castro 2. Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. De app is heel gemakkelijk te bedienen. Zo spoel je makkelijk terug en vooruit. Ook handig: vrienden kunnen je aanbevelingen van podcasts doen via de app. Zo ontdek je weer iets nieuws!

Castro 2 kost 5,49 euro en is beschikbaar voor iOS.

Ben jij al fan van een podcast app? Zo ja, welke is jouw favoriet? En: welke podcast raad jij ons aan?

Reacties