playstation-app-Tele2
23 - 11 - 20202 min. leestijd

PlayStation app: altijd en overal connected met je gameconsole

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Of je nu net wakker bent of een lunchpauze op je werk hebt: als gamefanaat dagdroom je natuurlijk de hele dag over je PlayStation. Wil je altijd en overal connected zijn met je gamevrienden én zelfs onderweg je favo game kunnen spelen? Dan zijn de PlayStation app en PlayStation Remote app dé nieuwe must-downloads voor je smartphone. Wij vertellen je er alles over.

Maak kennis met de PlayStation app

Zijn m’n vrienden zo nog online voor een potje? Is die nieuwe game al uit? En hoeveel opslagruimte heeft mijn PlayStation nog? Voor dit soort vragen hoef jij straks niet meer thuis te zijn, want met de PlayStation app ben je altijd en overal connected met je gameconsole. Met één klik in de app zie je direct of je vrienden online zijn, ontdek je wat het laatste gamenieuws is én zie je of je een uitnodiging hebt voor een nieuwe multiplayer-sessie.

download-playstation-app-Tele2

Ook kun je via de app direct chatten met je vrienden. Via chat en spraakchat kun je dan met elkaar praten. Handig als je een volgend potje Fifa in wilt plannen. Heb je daarnaast een toffe game gezien die je straks thuis gelijk wilt uitproberen? Je kunt ook vanaf afstand een nieuw spel op je PlayStation downloaden. In de app check je dan hoeveel opslagruimte je nog hebt én start je zelf gelijk de download. Nice, want zo hoef jij thuis niet nog uren te wachten tot je kan gamen. 😉

Bekijk hier de PlayStation app.

Zelf uitproberen? De app is te downloaden voor Android én iOS. 

App image
PlayStation App
Rating starRating starRating starRating starRating star

Connect. Discover. Control.

PlayStation Remote app: game altijd en overal onderweg

Was je nog in een spannend duel, maar moet je de deur uit? Dan wil je naast de PlayStation app ook de PlayStation Remote app downloaden. Hiermee speel je je favo game onderweg. Ja, zelfs als je gameconsole dus niet in de buurt is!

Zo werkt PlayStation Remote Play

Heb je de PlayStation Remote app op je smartphone? Dan heb je direct toegang tot je PlayStation via je mobiel. Via wifi kun je dan je favoriete game ook buiten de deur spelen. Gewoon op je telefoonscherm! Speel onderweg een potje Rocket League of laat op een verjaardag direct je toffe nieuwe game zien. Het kan allemaal.

Je bestuurt een spel gemakkelijk met de controller op je scherm. Heb je daarnaast een DUALSHOCK 4 of een DualSense draadloze controller in huis? Dan kun je ook deze gebruiken om je game te besturen. Jij bepaalt zelf op welke manier je het liefste gamet. Belangrijk voor Remote Play is dat je wel een goede internetverbinding hebt. Vraag die tante op die verjaardag dus maar alvast naar het wifiwachtwoord. You will need it!

Zelf uitproberen? De app is te downloaden voor Android én iOS. 

App image
PS Remote Play
Rating starRating starRating starRating starRating star

Access your PS5 or PS4 wherever you go.

Op zoek naar nog meer coole apps om onderweg te gamen? Check de Xbox-app of Google Stadia.

Nieuwe PlayStation 5

Woohoo! Na lang wachten is ie eindelijk hier: de gloednieuwe PlayStation 5. Ook als je deze gameconsole in huis hebt, kun je beide PlayStation apps gebruiken. Je kunt dan gewoon buitenshuis je lievelingsspel spelen of een bericht sturen naar je vrienden. Wat er nieuw is aan deze gameconsole? Hij is nog sneller, nog krachtiger en nog scherper. Ook kun je er spellen van de eerdere PlayStation 4 op spelen. Ideaal voor als je die nog op de plank hebt liggen. In combinatie met de PlayStation apps op je mobiel ben jij straks dus niet meer van je gameconsole weg te slaan. Game all-nighter? Maak daar maar een game all-day’er van. 😉

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt