Vijf planten apps om planten te herkennen

Doe mij zo’n plantoe met van die grote, groene blaadjes! Eeh, sorry, wat voor plant?! Als je een mooie kamerplant wil kopen, moet je natuurlijk wel weten hoe die plant heet. Want die ene in de woonkamer van je bestie kun je met de woorden ‘groen’ en ‘groot’ omschrijven wat je wil, de verkoper heeft alsnog geen idee waar je het over hebt. En gelukkig zijn er daarom een aantal shazam-achtige planten apps. Hiermee kan je planten herkennen en weet je meteen wat voor plant je voor je hebt staan.

Welke plant is dit?

Zeg nou zelf: er is niets vervelender dan dat je een toffe plant ziet, maar niet weet welke het is. Of dat je een gigantische, groene kamerplant krijgt, maar niet weet hoe je ‘m moet verzorgen. No stress, gelukkig bestaan er tegenwoordig een heleboel planten apps die je hierbij helpen. Zo herkennen ze die groene vriend niet alleen, maar vertellen ze je ook hoeveel water je moet geven, hoeveel licht, enzovoorts. Megahandig! Vergeet dus de vraag: ‘welke plant is dit?’ Maar download een van de onderstaande apps.

Planten herkennen met Pl@ntNetPlantNet-planten-herkennen-Tele2

Pl@ntNet maakt geen grapjes. Deze planten app is ontwikkeld door Franse wetenschappers. Hij werkt simpel: je maakt foto’s van een bepaalde bloem of plant en de app vertelt je direct welke plantsoort het is. Ook voor de die-hard plantenspotters is deze app een aanrader. Je kunt namelijk je vondsten online met elkaar delen. Wij zeggen dubbele joy!

Pl@ntNet is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Planten én dieren herkennen met iNaturalistiNaturalist-planten-herkennen-Tele2

Met iNaturalist trek je er helemaal op uit in de natuur. De app gaat een stapje verder dan alleen planten herkennen: ook dieren herkent ‘ie. Je houdt al je vondsten bij en bespreekt ze met anderen in de iNaturalist-community. Tof!

iNaturalist is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Ben jij een echte natuurfreak? Check dan eens de routes in deze hardloop apps of fiets apps.

Herken verschillende plantsoorten met PlantSnapPlantsnap-planten-herkennen-Tele2

Snap je plantoes met PlantSnap. Of je bloemen. Of zelfs bomen! Zelfs paddenstoelen, vetplanten en cactussen herkent deze app. Hoe het werkt? Je maakt een foto van de plantsoort die je graag wil identificeren. Hoe leuk, als je erop uit trekt in het bos en zomaar alle plantsoorten kunt benoemen… Ontdek je innerlijke boswachter met PlantSnap.

PlantSnap is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Planten apps: PlanteoPlanteo-planten-herkennen-Tele2

Deze planten app is voor iedereen die al wat planten in huis heeft, maar soms niet helemaal uitblinkt in de verzorging ervan. Planteo is dan jouw maatje. Je stelt alarmen in wanneer je planten water moeten krijgen en je maakt wekelijks foto’s van je geliefde planten om hun groei bij te houden. Ook handig: vraag advies over wanneer je moet verpotten en hoe je stekjes afknipt. Voor je het weet komt iedereen naar joú toe voor plantenadvies.

Planteo is gratis te downloaden voor Android.

Planten apps: MijnTuinMijnTuin-planten-herkennen-Tele2

Niet zeker hoe je die kleine vetplant moet verzorgen? Geen probleem, met de planten app MijnTuin weet je het in één klik. In deze app vind je alle populaire plantensoorten in een plantenencyclopedie. Je ontdekt gemakkelijk informatie over de groeihoogte, tot welke plantenfamilie het behoort én hoe je de kleine groene stakker het beste verzorgt. Kortom: megahandig.

MijnTuin is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Welke planten apps gebruik jij het liefst?