planten herkennen app
25 - 10 - 20214 min. leestijd

7 planten apps om planten te herkennen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Heb je dat ook weleens? Je loopt langs iemands huis en ziet daar echt een pareltje op de vensterbank staan. Die betoverende groene blaadjes, die grote bloem en krachtige steel. Deze kamerplant moet je ook hebben. Alleen, welke plant is dit? Geen zorgen, want met een planten app weet je het binnen no-time. Dit zijn de beste apps om snel planten te herkennen.

Welke plant is dit? Check het met deze planten apps

Of je nu een vette plant hebt gespot en niet weet welke het is. Of er een cadeau hebt gekregen en niet precies weet hoeveel water je ‘m moet geven. Wil je iets over een plantensoort weten? Dan is een gratis planten app voor je iPhone of Android telefoon je beste vriend. Deze vertelt je precies welke plant je voor je hebt. Maar ook hoe je die groene vriend het beste kunt verzorgen. Superhandig! Check hieronder de chillste apps.

Pl@ntNet

planten herkennen app PlantNet

Pl@ntNet is echt een koning in het herkennen van planten. Hij kent er meer dan 20.000. Zeker te weten dat je dus ontdekt welke kamerplant er op die vensterbank staat. Het werkt heel simpel: maak een foto van een bepaalde bloem of plant en hij scant gelijk welke soort het is. Ook voor de diehard plantenspotter is Pl@ntNet een aanrader. Je kunt namelijk je vondsten online met elkaar delen. Dus, hop: open die camera op je iPhone 13 of Samsung Galaxy S21 en verbluf andere gebruikers met je mooiste kiekjes.

App image
Pl@ntNet plantenidentificatie
Rating starRating starRating starRating starRating star

Observatie en hulp bij het identificeren van wilde planten

iNaturalist

planten herkennen app iNaturalist

Met iNaturalist trek je er helemaal op uit in de natuur. Deze app gaat een stapje verder dan alleen planten herkennen. Ook dieren herkent hij. Upload je vondsten en kom meer te weten over een dieren- of plantensoort. Extra leuk: ook deze app heeft een speciale community. Hier kun je met anderen discussiëren. Was dat nu écht een zeldzaam rozenkransje?

App image
iNaturalist
Rating starRating starRating starRating starRating star

Observeer en determineer planten en dieren met je vrienden

PictureThis

planten herkennen app PictureThis

Ook PictureThis is zo’n scanner app waarmee je snel planten en een blad herkent. Dan hoef je dat niet op Google proberen te zoeken en determineren. Maar hij heeft meer voor je in petto. Hij kan je ook tips geven over planten. Benieuwd of die Monstera giftig is voor je kat? Of waarom die kamerplant ineens allemaal witte stippen heeft? PictureThis vertelt het je. Je kunt in de app zelfs chatten met botanische experts. Je krijgt altijd antwoord op al je plantvragen.

App image
PictureThis -Planten Herkennen
Rating starRating starRating starRating starRating star

Identificeer planten, bloemen, onkruid, bomen; leuke details en foto

PlantSnap

planten herkennen app Plantsnap

Planten, bloemen, bomen, cactussen, paddenstoelen … PlantSnap herkent ze allemaal. Hierdoor is het de ideale app voor tijdens een wandeltocht in het bos. Of voor als je graag je groene vingers verder wilt kweken. Want je vindt er ook een heleboel tips om planten te verbouwen én te verzorgen. Heb je zelf een vette plantentip? Deel het dan met de community. PlantSnap heeft meer dan 50 miljoen gebruikers in meer dan tweehonderd landen. Wij zeggen: sharing is caring.

App image
PlantSnap
Rating starRating starRating starRating starRating star

Identificeer de flora en meer.

Planteo

planten herkennen app Planteo

Deze planten app is voor iedereen die al wat planten in huis heeft, maar soms niet helemaal uitblinkt in de verzorging ervan. Planteo is dan jouw maatje. Stel alarmen in wanneer je planten water moeten krijgen. Of maak wekelijks foto’s van je geliefde planten om hun groei bij te houden. Meer weten over hoe je een stekje afknipt? Of wanneer je een plant moet verpotten? Planteo is ook de plek voor plantadvies. Vraag maar raak!

App image
Planteo : Plant diary & remind
Rating starRating starRating starRating starRating star

Planteo is de ideale toepassing voor tuinieren en plantendagboeken/herinneringen.

MijnTuin

planten herkennen app MijnTuin

Meer into buitenplanten dan kamerplanten? MijnTuin is de perfecte plantenherkenning app voor je. Hierin vind je een heleboel informatie over planten voor je tuin of balkon. Zie het als een soort plantenencyclopedie. Ontdek alles over een bepaalde plantensoort: van hoeveel water hij nodig heeft tot hoe groot hij wordt en hoeveel zonlicht hij kan gebruiken. Je weet precies hoe je die groene stakker het beste verzorgt.

App image
MijnTuin.org
Rating starRating starRating starRating starRating star

De MijnTuinApp is het verlengstuk van uw digitale tuin op MijnTuin.org

Obsidentify

planten herkennen app ObsIdentify

Tijd om je inner boswachter te omarmen. Met Obsidentify breng je je boswandeling echt naar the next level. Hij herkent meer dan 22.000 planten en wilde dieren. Hoe leuk als je aan iedereen kan vertellen welke soorten je hebt gespot. Voor elke waarneming die je doet ontvang je badges en sterren. Je kunt zelfs meedoen aan bepaalde challenges. Hiermee draag je bij aan onderzoek naar een bepaalde plant- of diersoort. Wie weet ontdek je wel een hele nieuwe bloemensoort.

Tip: de mooiste foto’s tijdens je wandeltocht maken? Check de OPPO Find X5 Pro. Ook de iPhone 13 en Samsung Galaxy S21 kunnen dit als de beste.

App image
ObsIdentify
Rating starRating starRating starRating starRating star

Herken de natuur in één klik!

Handige app voor planten verzorgen

planten herkennen app Plantsome

Zo, je weet nu ein-de-lijk hoe die groene vriend heet. Misschien heb je hem zelfs al bij het tuincentrum gescoord. De volgende stap is nadenken over de verzorging. Want, hoeveel licht heeft hij eigenlijk nodig? Heeft hij snel dorst? Of kan hij wel even zonder water? Hup, tijd om weer je planten app erbij te pakken. Nee, niet zomaar een: Plantsome! Deze vertelt je alle ins en outs voor de verzorging van je plant. Zodat je zoveel mogelijk dorren blaadjes vermijdt en jouw groene vriend extra lang blijft leven.

App image
Plantsome
Rating starRating starRating starRating starRating star

Vergeet nooit meer je planten water te geven met onze wekelijkse herinneringen.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt