Tele2 Blog

Planten herkennen met een planten-shazam!

Doe mij zo’n plantoe met van die grote groene blaadjes! Eeh, sorry, wat voor plant?! Als je een mooie kamerplant wilt kopen, moet je natuurlijk wel weten hoe die plant heet. Want die ene in de woonkamer van je bestie kun je met de woorden ‘groen’ en ‘groot’ omschrijven wat je wilt, de verkoper heeft alsnog geen idee waar je het over hebt. En gelukkig zijn er daarom een aantal shazam-achtige planten-apps! Hiermee weet je meteen wat voor plant je voor je hebt staan.

Planten herkennen met Pl@ntNet

Plantnet_planten herkennen_shazam voor planten_Tele2

Pl@ntNet maakt geen grapjes. Deze app is ontwikkeld door Franse wetenschappers. Hij werkt simpel: je maakt foto’s van een bepaalde bloem of plant, en de app vertelt je welke plantsoort het is! Ook voor de die-hard plantenspotters is deze app een aanrader. Je kunt namelijk je vondsten online met elkaar delen. Wij zeggen dubbele joy!

PlantNet is gratis te downloaden voor Android en iOS.

>tip: te veel apps op je telefoon? Apps verwijderen op Android doe je zo!<

Planten én dieren herkennen met iNaturalist

iNaturalist_planten herkennen_shazam voor planten_Tele2Met iNaturalist trek je er helemaal op uit in de natuur. De app gaat een stapje verder dan alleen planten herkennen: ook dieren herkent ‘ie! Je houdt al je vondsten bij en bespreekt ze met anderen uit de iNaturalist-community. Tof!

Seek is gratis te downloaden voor Android en iOS.

 

 

 

Herken verschillende plantsoorten met PlantSnap

Snap je plantoes met PlantSnap. Of je bloemen. Of zelfs bomen! Zelfs paddenstoelen, vetplanten en cactussen herkent deze app! hoe het werkt? Je maakt een foto van de plantsoort die je zo graag wilt identificeren. Hoe leuk, als je erop uit trekt in het bos en zomaar alle plant-soorten kunt benoemen… Ontdek je innerlijke boswachter met PlantSnap.

PlantSnap is gratis te downloaden voor Android en iOS.

>tip: gaat jouw batterij snel leeg? Lees hier hoe je batterij langer meegaat!!<

Planteo, voor al je plant-vragen

Deze app is voor iedereen die al wat planten in huis heeft, maar soms niet helemaal uitblinkt in de verzorging ervan. Planteo is dan jouw maatje. Je stelt alarmen in wanneer je planten water moeten krijgen en je maakt wekelijks foto’s van je geliefde planten om hun groei bij te houden. Ook handig: vraag advies over wanneer je moet verpotten en hoe je stekjes afknipt! Voor je het weet komen ze naar joú toe voor plantenadvies!

Planteo is gratis te downloaden voor Android.

In wat voor planten ga jij uitblinken?

Reacties