parkeer app tele2
19 - 02 - 20183 min. leestijd

Waarom is een parkeer app zo handig?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

We noemen niet voor niets zes van onze favoriete parkeer apps op. Een parkeer app heeft namelijk een aantal voordelen. Zo betaal je geen cent te veel voor de parkeerplaats. Je hoeft niet vooraf geld in een automaat te werpen en in te schatten hoe lang je de parkeerplaats ongeveer nodig hebt. Je bespaart er dus centjes mee!

Handig voor zakelijk gebruik

Daarnaast is een parkeer app hartstikke handig als je ergens een zakelijke afspraak hebt. Je hoeft niet eindeloos te zoeken naar een beschikbare parkeerplaats. Zo is het soms mogelijk om een parkeerplaats te reserveren in de buurt van je zakelijke afspraak. Hierdoor kom je zeker weten op tijd!

Zes van de beste parkeer apps

Er zijn een heleboel parkeer apps beschikbaar voor Android en iOS. Om je wat overzicht te geven zetten we zes van de beste voor je op een rijtje. De apps zijn allemaal gratis te downloaden, maar om ze daadwerkelijk te gebruiken moet je soms eenmalig registratiekosten betalen.

Parkeer app: TanQyou Park

De TanQyou Park-app is een echte alles-in-1 parkeer app van de TanQyou tankstations. Hij werkt in meer dan tachtig gemeenten en je kunt er oneindig veel kentekens aan toevoegen en beheren. Gratis. Elke week voegt TanQyou weer nieuwe gemeentes toe waar je de app kunt gebruiken. Goed nieuws: de transactiekosten bedragen 20 cent en dat is het laagste tarief van dit moment. Ook handig, je kunt makkelijk al je transacties declareren en een timer instellen om je parkeerbeurt niet te vergeten.

TanQyou Park is beschikbaar voor Android en iOS.

Parkeer app: Parkmobile

parkeer app parkmobile tele2Een prijswinnende parkeer app is Parkmobile. Met deze app betaal je geen registratiekosten en kun je dus meteen aan de slag! Natuurlijk heeft de app wel je gegevens en kentekennummer nodig. Zodra je jouw auto ergens parkeert, hoef je in de Parkmobile app alleen te controleren of je de aangegeven parkeerzone waar je staat klopt. Daarna start je de parkeeractie. Extra handig: de app kan je meldingen sturen zodat je precies weet hoe lang je geparkeerd staat!

Parkmobile is beschikbaar voor Android en iOS.

Parkeer app: YellowBrick

parkeer app yellowbrick tele2Nog zo’n topper van een parkeer app is Yellowbrick, die ook goed geschikt is voor zakelijk gebruik. Ideaal als je btw van je parkeerkosten wil terugcashen! De app kan in de basis hetzelfde als Parkmobile en hij heeft zelf ook zo zijn eigen handige functies. Zo kun je snel een nieuw nummerbord toevoegen. Dat komt goed uit als je een keer in een andere auto ergens wil parkeren! Dan wordt dus altijd het juiste nummerbord door de controleur gescand en ben je niet de Sjaak!

YellowBrick is beschikbaar voor Android en iOS.

Parkeer app: EasyPark

parkeer app easypark tele2Alle parkeer apps kun je in heel veel Nederlandse steden gebruiken en da’s met EasyPark niet anders. Je kunt met de app instellen hoe lang je geparkeerd wil staan. Heb je toch nog iets langer nodig en wil je een boete voorkomen? Dan kun je via de EasyPark je parkeerplaats langer vasthouden. Scheelt weer rennen naar de parkeerautomaat! Kortom, ook EasyPark is een hartstikke gebruiksvriendelijke parkeer app!

 

EasyPark is beschikbaar voor Android en iOS.

Parkeer app: ANWB Onderweg

parkeer app anwb onderweg tele2De ANWB is de beste vriend van weggebruikers en dat bewijst het nog maar eens met zijn ANWB Onderweg-app. De app heeft ook een parkeerfunctie, waarvoor je een YellowBrick-account nodig hebt. Absoluut de moeite waard, want hierdoor betaal je in 160 steden nooit meer te veel voor parkeren! Je hoeft alleen maar de zonecode in te voeren van de parkeerplaats en je kentekennummer te checken. Daarna: parkeren maar en snel de stad in! Vergeet je niet de parkeeractie weer te stoppen zodra je weer in de auto stapt? De ANWB Onderweg-app heeft nog meer functies. Zo weet je ook altijd waar files zijn en waar je het goedkoopst kunt tanken. Handuuuug!

ANBW Onderweg is beschikbaar voor Android en iOS.

Parkeer app: Stadsparkeren

parkeer app stadsparkeren tele2De laatste parkeer app die we bespreken is Stadsparkeren. Je kunt de app gebruiken als je klant bent bij stadsparkeren.nl. Hierbij kun je kiezen tussen twee varianten: voor 0 euro per maand betaal je voor elke parkeeractie 25 cent aan Stadsparkeren. Voor een abonnement van 2 euro betaal je die niet. De keuze is dus aan jou! De app werkt in de basis hetzelfde als de andere parkeer apps: ook hiermee moet je dus zelf de parkeeractie handmatig starten en beëindigen.

Stadsparkeren is beschikbaar voor Android en iOS.

Welke parkeer app gebruik jij?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt