Wat te doen met je oude telefoon?

En dan is het moment toch écht daar. Je hebt je nieuwe telefoon binnen en daardoor is het tijd om vaarwel tegen je oude telefoon te zeggen. Vraag is dan: wat doe je met je oude smartphone? Dit zijn je opties!

Het blijft toch wel een momentje als je jouw oude telefoon vaarwel zegt, vind je niet? Het is immers toch een apparaat waarmee je lief en leed, selfies en snaps, appjes en games mee deelde. Hoewel je ‘m inmiddels misschien meer dan zat bent omdat hij telkens hapert, weten we zeker dat je ‘m tóch stiekem zult missen. Nadat je jouw oude telefoon niet meer gebruikt, kun je er een paar dingen mee doen.

1: Je stopt ‘m weg in de onderste la

Het makkelijkste is om je oude telefoon weg te stoppen in de onderste la van dat bureau op zolder. Lekker makkelijk en zo heb je er geen omkijken meer naar. Bovendien heb je hierdoor altijd een back-up telefoon bij de hand als je nieuwe pronkstuk per ongeluk in de plee valt of het niet meer doet. Heb je al een back-up phone of vind je het zonde dat je telefoon niet gebruikt wordt? Dan is dit niet de beste optie voor jou.

2: Je verkoopt je oude telefoon

Oude telefoon verkopen Tele2Je kunt je oude telefoon natuurlijk ook verkopen. Kan via Marktplaats, maar je kunt de telefoon ook verkopen aan een bedrijf dat ‘m opknapt en daarna het toestel opnieuw in de verkoop doet. Een goed voorbeeld hiervan zijn de refurbished iPhones die bij Tele2 beschikbaar zijn. Deze telefoons zijn – eenmaal opgeknapt door een van onze partners – weer in een goede tot super goede staat. Daarnaast zijn refurbished smartphones veel betaalbaarder dan eerstehands smartphones.

Door je telefoon te verkopen aan een partij die ‘m oplapt, voorkom je dat jouw telefoon onnodig op de vuilnisbelt beland. Lekker duurzaam bezig zo! Bovendien bespaar je zo een makkelijk centje extra on-the-side. Ka-ching!

3: Je doneert jouw oude telefoon aan het goede doel

Je kunt je telefoon ook doneren aan een goed doel. Dit werkt op verschillende manieren. Zo kan je de telefoon laten verkopen door een partij en toestemming geven dat de opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel. Je kunt je telefoon ook doneren aan een bedrijf die ‘m vervolgens uit elkaar haalt en de gebruikte materialen recyclet. Hiermee steun je niet alleen een goed doel, maar ben je dus ook duurzaam bezig.

Vaak kun je bij dit soort bedrijven zelf het goede doel waar je aan wil doneren uitkiezen. Zo draag jij bij aan die waterput in de woestijn, beter onderwijs in de rimboe of goede opvang voor vluchtelingen. Hoeft natuurlijk niet, maar mag altijd!

Aanraders voor als je jouw oude telefoon wegdoet

Verkoop je jouw oude telefoon of geef je ‘m aan een goed doel? Good busy! Vergeet niet om nog een aantal dingen te doen voordat je de telefoon opstuurt. Op je smartphone staat vaak nog persoonlijke informatie die niemand anders wat aangaat. Ga naar het instellingenmenu van je smartphone en zet ‘m terug naar de fabrieksinstellingen. Maak voor die tijd eventueel een back-up van de foto’s (Google Foto’s is een way to go optie), tenminste: als je dat wilt! Controleer ook voor de zekerheid of er niet nog een Micro SD-kaart in het toestel zit. Hierop kan ook persoonlijke info van jou staan. Aanradertje om te doen!

Wat ga jij met je oude telefoon doen?