Oude telefoon Tele2
19 - 04 - 20213 min. leestijd

Wat te doen met je oude telefoon? Check de opties!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

En dan is het moment toch écht daar. Je hebt je nieuwe telefoon binnen en daardoor is het tijd om vaarwel tegen je oude smartphone te zeggen. Vraag is dan: wat doe je met je eerdere beste vriend? Ga je je oude telefoon inleveren of verkopen? Dit zijn je opties!

Het blijft toch wel een momentje als je jouw oude telefoon vaarwel zegt, vind je niet? Het is immers toch een apparaat waarmee je lief en leed, selfies en snaps, appjes en games mee deelde. Hoewel je ‘m inmiddels misschien meer dan zat bent omdat hij telkens hapert, weten we zeker dat je ‘m tóch stiekem zult missen. Nadat je jouw oude telefoon niet meer gebruikt, kun je er een paar dingen mee doen.

1: Je oude smartphone verbergen in de onderste la

Het makkelijkste is om je oude mobiel weg te stoppen in de onderste la van dat bureau op zolder. Lekker makkelijk en zo heb je er geen omkijken meer naar. Bovendien heb je hierdoor altijd een back-up telefoon bij de hand als je nieuwe pronkstuk per ongeluk in de plee valt of het niet meer doet. Heb je al een back-up phone of vind je het zonde dat je telefoon niet gebruikt wordt? Dan is dit niet de beste optie voor jou.

2: Je oude telefoon verkopen

Je kunt je oude telefoon natuurlijk ook verkopen. Dit kan via Marktplaats, maar je kunt de telefoon ook verkopen aan een refurbished bedrijf dat ‘m opknapt en daarna het toestel opnieuw in de verkoop doet. Door je telefoon te verkopen aan een partij die ‘m oplapt, voorkom je dat jouw telefoon onnodig op de vuilnisbelt belandt. Lekker duurzaam bezig zo! Bovendien spaar je zo een makkelijk centje extra on-the-side. Ka-ching!

oude-telefoon-recyclen-Tele2Blog

3: Je oude telefoon inleveren bij Wecycle

Nu we toch lekker duurzaam bezig zijn: je kunt ook oude mobieltjes inleveren bij een bedrijf als Wecycle! Deze recyclet de materialen uit jouw oude smartphone, waarna ze weer gebruikt kunnen worden in een nieuw apparaat. Lekker bezig! Door je oude toestel te recyclen werk je niet alleen mee aan een beter milieu, je maakt er iemand straks ook weer blij mee. #winwin

Via de website van Wecycle check je gemakkelijk een inleverpunt bij jou in de buurt om je oude mobiele telefoon in te leveren.

4: Je oude telefoon doneren aan een goede doel

Je kunt je oude toestel ook doneren aan een goed doel. Dit werkt op verschillende manieren. Zo kan je de telefoon laten verkopen door een partij en toestemming geven dat de opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel. Je kunt je telefoon ook doneren aan een bedrijf die ‘m vervolgens uit elkaar haalt en de gebruikte materialen recyclet. Hiermee steun je niet alleen een goed doel, maar ben je dus ook duurzaam bezig.

Vaak kun je bij dit soort bedrijven zelf het goede doel waar je aan wil doneren uitkiezen. Zo draag jij bij aan die waterput in de woestijn, beter onderwijs in de rimboe of goede opvang voor vluchtelingen. Hoeft natuurlijk niet, maar mag altijd!

Aanraders voor als je jouw oude smartphone wegdoet

Verkoop je jouw oude smartphone of geef je ‘m aan een goed doel? Nice job! Vergeet niet om nog een aantal dingen te doen voordat je de telefoon opstuurt. Op je smartphone staat vaak nog persoonlijke informatie die niemand anders wat aangaat. Ga naar het instellingenmenu van je smartphone en zet ‘m terug naar de fabrieksinstellingen. Maak voor die tijd eventueel een back-up van de foto’s (en leeg je telefoon van dingen die je niet meer in je back-up wilt). Controleer ook voor de zekerheid of er niet nog een Micro SD-kaart in het toestel zit. Hierop kan ook persoonlijke info van jou staan. Aanradertje om te doen!

Heb je een iPhone? Bekijk hier alle tips om je iPhone leeg te maken.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt