oud-en-nieuw-tele2
31 - 12 - 20182 min. leestijd

Wat te doen met oud en nieuw? Je eigen jaaroverzicht maken!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Kerst bij de schoonouders ook weer overleefd? Mooi! Dan gaan we vanavond door met het volgende feestje: oud en nieuw! Maar ja… hoe vullen we nu toch eens de uurtjes tot je richting vrienden gaat om een feestje te bouwen? Wij hebben DE tip: je eigen jaaroverzicht maken. Year review, here I come!

Videojaaroverzicht maken met oud en nieuw: zo pak je het aan!

video-editing-app-adobe-premiere-rush-tele2 oud en nieuwOok jij schoot dit jaar met je smartphone on-ge-TWIJFELD de zwoelste selfies, leukste groepsfoto’s en grappigste filmpjes. Zeker als je telefoon een fantastische camera heeft (hallo iPhone Xs!). Kortom: bak-kèn vol te gek videomateriaal om een mooie eindejaarscompilatie van te maken, am-I-right?! Hét moment ook om nog eens terug te grijpen op het gestuntel tijdens het vriendenweekend of het te gekke feestje dat jij en je vriendinnen bouwden tijdens dat toffe festival.

Hoe je een goed videojaaroverzicht samenstelt? Met een video editing app als Adobe Premiere Rush. In deze app veeg je makkelijk al het beeldmateriaal bijeen en monteer je ze met kekke ‘fades’ en overgangen superstrak aan elkaar. Video’s inkorten? No problemo. Net als het invoegen van die vakantiehit (*kuch* Despacito *kuch*) die dit jaar bovenaan je Spotify-jaaroverzicht staat. Ready to share? Dan kun je ‘m nog op oud en nieuw zelf delen op Instagram, Snapchat, YouTube, Facebook… you name it!

Als dat geen regen van likes wordt… 😉

Fotojaaroverzicht maken: óók een leuke oud en nieuw-activiteit

Jouw jaar laat zich ook vangen in al je mooie foto’s. Steeds vaker is je smartphone de perfecte bron hiervoor. Camera’s worden steeds beter en daardoor schieten we steeds meer én mooiere foto’s. Zo ook van epische avondjes uit, want met driedubbele camera’s (zoals met die van de iPhone 12 Pro) gaat fotograferen in het donker steeds makkelijker.

Het maken van een fotojaaroverzicht met oud en nieuw kan op verschillende manieren. In de Galerij- of Album-app van je telefoon bijvoorbeeld, door een nieuwe map te maken. Handig, want zo heb je meteen de selectie voor je post hierover op Instagram of Facebook! Of om te delen in de familie- of vrienden-app op WhatsApp natuurlijk. Ook handig: in Google Foto’s de foto’s plaatsen. Zo heb je er meteen een back-up van én kun je het album delen met anderen. Het leuke aan Google Foto’s is dat je deze foto’s ook kunt casten naar een tv. Leuk om tijdens oud en nieuw op de tv op te zetten!

Veel plezier vanavond! Welk moment komt absoluut in jouw oud en nieuw-jaaroverzicht?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt