oscars 2018 tele2
05 - 03 - 20183 min. leestijd

Oscars 2018: het verslag

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wat droegen de celebs? Welke speech was het ontroerendst? Wie ging naar huis met de grootste verzameling Oscar-beeldjes? Wie struikelde op de rode loper? Gisteravond vond alweer de negentigste (!) editie van de Oscars plaats. Dé film-awards waarvan Hollywood ieder jaar compleet in de ban is. We zetten voor jou de highlights van de avond op een rij. Kleine spoiler: #metoo overheerste níet de avond en er werden geen valse winnaars omgeroepen!

Een kleurrijke loper op de Oscars 2018

oscars 2018 winnaars tele2Twee maanden geleden, op de Golden Globes, kleurde de loper zwart. Dit was een statement in het teken van #metoo. De dresscode van de Oscars 2018 was daarentegen glamorous en kleurrijk. Fabulous glitterjurken, uitdagende gala outfits en veel klassieke, lichte kleuren. Iedereen zag eruit om door een ringetje te halen. Zelfs van de heren was er bijna niemand die een zwart pak droeg.

Grote winnaar Oscars 2018: The Shape of Water

Absolute winnaar van de avond was de film The Shape of Water. Deze ontroerende fantasiefilm viel vier keer in de prijzen, onder andere voor Beste Film en Beste Regie. De film gaat over de onmogelijke liefde tussen een schoonmaakster die niet kan praten en een visachtig wezen dat door de overheid in een tank wordt vastgehouden. Dertien keer was The Shape of Water genomineerd, dus de verwachtingen waren ook wel hoog voor regisseur Guillermo Del Toro.

Beste Actrice: Power woman op de Oscars 2018

Frances McDormand werd met een Oscar beloond voor haar acteerwerk in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Tijdens haar speech bleek dat zij in het echte leven net zo’n power woman is als de vrouw die ze speelt in de film. Ze vroeg alle genomineerde vrouwen in de zaal om te gaan staan en samen te applaudisseren in het teken van gender- en etnische diversiteit. Frances sloot af met de woorden Inclusion Rider, waarover op Twitter al een aardige discussie gaande is!

Prijs voor de man met de meeste make-up

De prijs voor de Beste Acteur ging naar Gary Oldman, voor zijn vertolking van Winston Churchill in Darkest Hour. In deze spannende film zien we Churchill tijdens zijn eerste maand als Britse premier in 1940. Acteur Gary Oldman moest flink de visagie induiken voor deze rol. Iedere draaidag werd Oldman compleet getransformeerd, hij moest hiervoor zelfs in een bodysuit gehesen worden! Met deze visagieprestatie in Darkest Hour won Kazuhiro Tsuji de Oscar voor Beste Make-up en Hairstyling.

Nederland grijpt naast het net op de Oscars 2018

Loving Vincent verloor in de categorie Beste Animatiefilm van Pixar-film Coco. De film Loving Vincent gaat over Vincent van Gogh en werd mede mogelijk gemaakt door het Van Gogh Museum. Twee andere Nederlanders maakten ook kans op een felbegeerde Oscar. Cameraman Hoyte van Hoytema voor zijn werk voor oorlogsfilm Dunkirk en make-upartist Arjen Tuiten voor zijn schminkwerk voor Wonder. Beiden heren grepen naast het net, maar als Nederlanders zijn wij natuurlijk hartstikke trots op al deze nominaties! We bedoelen: Vincent goes Hollywood. Hoe vét is dat!?

Jimmy Kimmels passende einde op de Oscars 2018

Geen verkeerde winnaars die het podium op werden geroepen. Geen rellen op de rode loper en geen grimmige sfeer. De Oscars 2018 zijn vlekkeloos verlopen, precies volgens het boekje. Jimmy Kimmel, de presentator van de avond, had aan het begin van de show het Oscar-beeldje de hemel in geprezen. Want dit poppetje houdt z’n handjes tenminste thuis. Ook bood hij een heuse jetski voor de winnaar die de kortste speech zou houden. Deze prijs ging naar Mark Bridges, die een Oscar won voor Beste Kostuumontwerp voor Phantom Thread. Aan het einde van de avond, toen alle beeldjes uitgedeeld waren, eindigde Jimmy Kimmel hij de show met “Zo hoort het te gaan”. Een passend einde voor een geslaagde avond!

Wat was jouw hoogtepunt van de Oscars 2018?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt