opvouwbare smartphones Tele2
26 - 01 - 20182 min. leestijd

Tech to the Future: opvouwbare smartphones op komst?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

The future is now! Bedenk zelf maar: je had tien (of vijf!) jaar geleden toch niet kunnen bedenken hoe telefoons er nu uit zien? En wat ze allemaal kunnen? Kun je nagaan hoe telefoons er over vijf jaar uit zien. Wij HIELDEN het niet meer en gingen Tech to the Future: hoe zien de telefoons er over vijf jaar uit? Spoiler alert: opvouwbare smartphones worden een ding! Ja, echt!

Opvouwbare smartphones, komen ze er echt aan?

opvouwbare smartphones komen Tele2De ontwikkeling waar wij persoonlijk by far het meest naar uitkijken zijn opvouwbare smartphones. Fabrikanten zijn er al druk mee bezig. Zo zou Samsung bijvoorbeeld al een tijdje werken aan de Galaxy X, zoals ‘ie op het internet wordt genoemd. Dit zou een opvouwbare telefoon zijn waarvan het scherm buigbaar is. Sowieso is Samsung een voorloper als het gaat om innovatie. Zo heeft de Tech-gigant al een boel telefoons uitgebracht met displays die schuin aflopen, zoals de Galaxy Note 8!

Er wordt ook druk geëxperimenteerd met oprolbare displays. Deze kan je dan net zo meenemen als een krant. Probleem is wel dat er nog geen hardware in dit soort oprolbare schermen geplaatst kan worden. Je hebt dus altijd een soort ‘hoofdkwartier’ nodig waar, op het scherm na, de rest van de onderdelen inzitten, zoals de processor, het werkgeheugen en de batterij.

Krijgen telefoons standaard 3D-camera’s?

Er zijn al een paar telefoons die 3D-scans kunnen maken, zoals de Sony Xperia XZ1. Maar 3D-camera’s? Die zijn nog in the making. Al kunnen de ontwikkelingen op dit gebied opeens snel gaan. Zeker omdat een gigant als Sony er aan werkt. Ook de camera van de iPhone X heeft allerlei aanvullende sensoren, maar die zijn vooral bedoeld voor gezichtsherkenning. Toch is het de verwachting (en hoop!) dat telefoons straks door middel van hun camera’s nóg beter diepte kunnen laten ‘zien’. Like!

Mocht de 3D smartphone camera echt doorzetten, dan zijn er een heleboel nieuwe mogelijkheden voor jou en je telefoon. Zoals het ontgrendelen van je smartphone door middel van een zeer veilige gezichtsscan (zoals met de iPhone X). En wat te denken van je selfie game in 3D?

Zijn 3D-schermen ook een mogelijkheid?

We blijven nog even bij de wereld van 3D, want er is nog meer mogelijk op dit vlak. Zo heb je al Tv’s met 3D-schermen. Al heb je vaak nog wel een speciaal brilletje nodig om het 3D-beeld te creëren. Niet ideaal. Helemaal niet als je zoiets ook in je smartphone wilt hebben. Toch wordt het waarschijnlijk mogelijk om ook zonder een speciale bril een 3D-effect te realiseren. Het zou dus zomaar kunnen dat er op termijn telefoons komen met 3D-beeld. Zie je het al voor je? Met de ingebouwde 3D-camera kun je in 3D bijvoorbeeld beeldbellen! Of wat dacht je van 3D-selfies voor op je Insta of Snap?

En gaat het ook écht gebeuren?

Opvouwbare displays, camera’s die diepte zien en 3D-displays voor ultimate videochats: er zijn genoeg indicaties dat de telefoon van de toekomst echt een killer smartphone wordt. Vraag is natuurlijk alleen wanneer en óf het ook echt gaat gebeuren. Maar, zoals we eerder ook al zeiden: als je nagaat hoe een telefoon van vijf jaar geleden eruitzag, en wat hij (toen nog niet) kon… Dan is er genoeg wat er de komende jaren allemaal kan gebeuren. #excitingtimes

Waar kijk jij het meeste naar uit: opvouwbare smartphones, 3D-camera’s of 3D-displays?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt