all you need is data only abonnement tele2 onderzoek
08 - 08 - 20183 min. leestijd

Vergeet bellen: all you need is data!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Hou jij ook elke maand weer een lading aan belminuten over? En is je internetbundel juist altijd al veel eerder op? Je bent écht niet de enige met deze struggles. Uit onafhankelijk onderzoek van Motivaction blijkt dat jongeren tussen de 18 en 30 geen bellers zijn. Sterker nog: bellen op de ouderwetse manier… dat doen ze liever niet. Tweederde van de Nederlanders is zelfs klaar om alleen te bellen met data, dus zonder klassieke belminuten. Zij vinden het tijd voor Only Data-abonnementen. Jij ook? Wij wel namelijk!

Motivaction is een onafhankelijk onderzoeksbureau en het voert allerlei interessante onderzoeken uit. Zo ook over het bel- en appgedrag van Nederlanders. Voor dit onderzoek zijn 1135 mensen ondervraagd. Het mooie is: het onderzoek is representatief aan alle Nederlanders. Het is dus geen onderzoek onder alleen maar klanten van Tele2. Nee, de onderzoeksresultaten geven een realistisch beeld van wat Nederlanders vinden. En de resultaten… die check je hieronder!

Bellen, wa’s da?!

all you need is data only bellen whatsapp tele2Uit het onderzoek blijkt dat jongeren bellen eigenlijk maar niets vinden. Bijna vier op de tien jongeren (38 procent) tussen de 18 en 30 vindt het zelfs eng om te bellen. Ook sturen 9 op de 10 jongeren (89 procent) hun vrienden liever een berichtje dan dat ze bellen. Dat doen ze dan op allerlei manieren: natuurlijk via een tekstberichtje op WhatsApp (wie niet), maar ook door te videobellen of via Snapchat. En bellen op de klassieke manier, dus met je belminuten? Dat doen jongeren alleen als er geen wifi is of als ze pa en ma een belletje geven (al stuurt tweederde stiekem zijn ouders liever een berichtje). Niet om hun vrienden/crush/klasgenoten te spreken.

All You Need Is Data

Steeds meer jongeren kijken er volgens het onderzoek naar uit om een Only Data-abonnement te nemen. Hiermee kunnen ze alles doen wat ze nu ook doen: bellen (via WhatsApp) en lekker internetten. Ook hoeven ze dan niet te betalen voor iets wat ze toch niet gebruiken. Die belbundel ja, waarop je alleen nog weleens een beroep doet als je je ouders wilt spreken. Maar ook dat wordt steeds minder. Inmiddels vindt een kwart van de Nederlanders tussen de 30 en 70 het prima om te bellen via WhatsApp.

Volgens het onderzoek ziet bijna driekwart van de Nederlanders, 74 procent om precies te zijn, het wel zitten om alleen te bellen met data. Als het mogelijk is, stapt deze groep maar al te graag over op een Only Data-abonnement. Want hiermee kunnen ze blijven doen wat ze nu doen. In het geval van jongeren houdt dat in: meer dan twee uur per dag via hun smartphone communiceren met hun vrienden. Jongeren hebben namelijk meer contact met anderen dan ooit. Extra weetje die je misschien niet verrast: de app- en chatgesprekken van jongeren duren véél (VEUL) langer dan hun telefoongesprekken.

Jongeren doen op hun smartphone dus vrijwel alles via internet. Daarom is het ook geen verrassing dat ze echte dataknallers zijn. Van 37 procent gaat de maandelijkse internetbundel altijd op (misschien wel herkenbaar voor jou). Bij Nederlanders tussen de 30 en 70 jaar overkomt dat maar 14 procent.

Only Data-abonnementen: alleen beschikbaar bij Tele2

Fijn hè, om te lezen dat je niet de enige bent die eigenlijk wel klaar is met bellen? En je kunt er nog eens wat aan doen óók. Tele2 is namelijk de eerste provider van Nederlander waar je een Only Data-abonnement voor je smartphone of Sim Only kunt afsluiten. Je betaalt dan niet meer voor iets wat je niet gebruikt en kunt dus supersnel internetten via het moderne 4G-netwerk van Tele2. En komt het tóch voor dat je je tante even oldskool wil bellen om ‘r te feliciteren? Dan kan dat ook gewoon. Net als dat je gewoon nog ouderwets gebeld kan worden: je blijft dus bereikbaar op je telefoonnummer!

Wordt jouw volgende abo ook een Only Data-abonnement?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt