bril-app-online-bril-passen-Tele2
23 - 11 - 20203 min. leestijd

Nieuwe bril nodig? Zo kun je online een bril passen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Staan ronde glazen me goed? Of kan ik toch beter voor een hoekig montuur gaan? Heb je een nieuwe bril nodig, dan kan het kiezen van een uitzoeken model soms best lastig zijn. Vooral als je er voor het eerst eentje koopt. Gelukkig kunnen we dankzij augmented reality (halleluja!) vandaag de dag snel en gemakkelijk online en digitaal een bril passen. Hoe? Ontdek het hier.

Online bril passen via een webshop

Wil je nieuwe brilmonturen uitproberen, dan kun je natuurlijk gewoon een winkel binnenstappen. Je loopt het rek langs, kiest een montuurtje uit en probeert ‘m direct voor de spiegel. Alleen, hoe doe je dat als je een model online gevonden hebt, dat ze niet in de winkel verkopen? Nou, gewoon virtueel passen! Dankzij augmented reality-filters kun je namelijk gemakkelijk online een bril passen. Gewoon via je mobiel, vanaf de bank! Check hieronder via welke webshops dit kan.

app-online-bril-passen-Tele2

Bril online passen bij Specsavers

Van een bril met een luxe uitstraling tot eentje met een robuuste look: ben je op zoek naar een nieuwe bril, dan weet je dat de keuze écht reuze is. Ook bij Specsavers is dit het geval, maar hun online brillen-pasfunctie maakt het makkelijker voor je om er eentje te kiezen. Heb je een tof model gezien? Dan klik je bij het product gewoon op ‘bril passen’. De camera van je telefoon wordt dan direct geopend, waarna de bril op je gezicht verschijnt. Chill!

Brillen testen bij Charlie Temple

Ook bij Charlie Temple kun je via AR-filters jouw favoriete bril passen. Van cat eye brillen tot ronde brillen: je kunt ze allemaal via de camera van je mobiel uitproberen. Je klikt hiervoor op de ‘passen-knop’ naast een item. Extra fijn: ben je even niet in de mood om een model te passen? Of zit je nog in je pyjama en open je liever niet je camera? Bij deze webshop kun je ook een foto van jezelf uploaden. Zo kun je van die lazy Sunday toch gemakkelijk een shopdagje maken.

Dol op augmented reality? Check dan deze toffe augmented reality-apps. Speel een gave game of ontdek hoe een tattoo je staat: het kan allemaal!

Bril proberen bij Pearle

Wil je écht die one of a kind glasses vinden? Bij Pearle kun je meer dan driehonderd verschillende modellen online testen. Ideaal als je wel zin hebt in een online pasfeestje. #omdathetkan Heb je een bril virtueel getest? Dan kun je het filmpje van jezelf zelfs op de site opslaan. Heel fijn voor als je wel een leuk model hebt gevonden, maar toch liever nog even verder kijkt op andere webshops. De video blijft namelijk tot vier weken bestaan.

Online bril passen via een bril app

Een andere manier om te ontdekken welke bril het beste bij je face past? Een bril app! Hoewel aan de meeste hiervan geen Nederlandse webshop verbonden zit, kun je wel gewoon verschillende modellen passen. Ideaal als je bijvoorbeeld even inspiratie op wilt doen.

glassify-online-bril-passen-Tele2

Glassify

Heb je niet per se een bril nodig, maar ben je vooral benieuwd hoe het je zal staan? Dan wil je Glassify vast uitproberen. Met deze bril app kun je namelijk ontdekken welke brillen én zonnebrillen op jouw gezicht passen. Door gezichtsdetectie en augmented reality met elkaar te combineren, brengt de app precies de vorm van je gezicht in kaart. Zo lijkt het dus écht alsof je zelf in de spiegel kijkt en een nieuw model past.

IDEOFIT

Ga je op vakantie, dan mag hij écht niet in je suitcase ontbreken: een zonnebril. IDEOFIT is een fijne app mocht je er eentje willen passen, maar geen zin hebben om naar de winkel te gaan. Ook via deze app kun je met de camera van je smartphone testen wat het beste bij je staat. Of je nu een Samsung Galaxy S20 of een iPhone 12 Pro hebt: de app werkt op alle toestellen. Heb je een toffe match gevonden? Je kunt je look via de share-knop gelijk met je vrienden delen. Via Instagram of via Snapchat. Ga jij voor een luxe designer zonnebril? Of passen gekleurde shades beter bij je?

App image
Ideofit: Glasses and Sunglasse
Rating starRating starRating starRating starRating star

Real eyeglasses and sunglasses virtual try on

Veel pasplezier!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt