OnePlus-Nord-review-Tele2
11 - 09 - 20203 min. leestijd

OnePlus Nord review: dit zeggen de kenners!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zoek je een flitsende telefoon voor je abonnement bij Tele2 zónder de hoofdprijs te betalen? Zet dan maar de OnePlus Nord op je verlanglijstje. Dat zeggen wij niet, dat zeggen onafhankelijke experts! Wij deden een rondje langs de OnePlus Nord reviews en zetten de meningen op een rij. Spoiler alert: de telefoon is een van de beste betaalbare telefoons die je kunt kopen!

Even voorstellen: dit is de OnePlus Nord

Telefoonfabrikant OnePlus kennen we als maker van grensverleggende smartphones als de OnePlus 8. Toptoestellen die concurreren met topmodellen als de iPhone 11 en Samsung Galaxy Note20. Met succes, want OnePlus heeft een reputatie als flagship killer hoog te houden. Dat doet het dan ook met verve. Voor een scherpe prijs een supertelefoon kopen, dat is waar je bij OnePlus op kunt rekenen. Daarom is er ook muy veel interesse in de betaalbare OnePlus Nord. Die kost minder dan € 350, maar kan de strijd aan met duurdere toestellen. In dit overzicht van OnePlus Nord reviews zoeken we uit wat onafhankelijke experts van deze budgettopper vinden. Zo weet jij of deze telefoon een match is als je een nieuwe telefoon voor je Tele2 abonnement zoekt.

toestel-OnePlus-Nord-review-Tele2

OnePlus Nord review: lovende kritieken op ontwerp

Eerste indrukken zijn belangrijk, dat weet jij ook. Wat voor indruk laat het design van de OnePlus Nord achter op experts? Techzine is positief over het ontwerp. “Hoewel het een middenklasser is, komt hij op het eerste gezicht niet zo over”, schrijft de site. “De achterkant van de OnePlus Nord is van glas, het frame van plastic. Op zichzelf heeft de smartphone ondanks zijn plastic frame een luxe uitstraling. Voor een middenklasser ziet hij er zeker niet verkeerd uit.”

Review van het scherm van de OnePlus Nord

Blikvanger van de OnePlus Nord is zijn scherm. Dat is niet alleen hartstikke groot, met 6.44 inch, maar heeft ook nog eens een hoge Full HD+-resolutie van 2400 x 1080 pixels. Zo stream je jouw favo series met Tele2 Unlimited altijd in topkwaliteit. Maar dat is nog niet alles, want het scherm heeft een hoge verversingssnelheid van 90 Hz. Wat zeggen de experts daarover?

Tweakers zegt er het volgende over: “OnePlus heeft een OLED-scherm met een verversingssnelheid van 90Hz in het toestel weten te zetten en dat is netjes voor deze prijs. Je wilt al snel niet meer zonder 90Hz-verversingssnelheid. Als smartphonereviewers hebben we al jaren geleden voor het eerst een hogere verversingssnelheid ervaren en hoopten we al die tijd al vurig dat het meer mainstream zou worden. Dat is nu dus eindelijk het geval.”

OnePlus Nord review van de hardware

Voor een scherpe prijs een supersnelle smartphone? Met de OnePlus Nord zit je goed. AndroidPlanet is erg te spreken over de snelheid van deze telefoon. “De hardware van de OnePlus Nord is minder krachtig dan de 8 en 8 Pro. Logisch, want daarom zijn die toestellen duurder. Wie niet de snelste chip van dit moment nodig heeft, komt bij de Nord uit”, aldus de site, die daarmee toegeeft dat de OnePlus Nord voor zijn prijs een van de snelste smartphones is. “De smartphone draait op een Qualcomm Snapdragon 765G-processor. Met minimaal 8GB werkgeheugen hoeft de OnePlus 8 Nord zich zeker niet te schamen. Wisselen tussen apps en games gaat zeer soepel en je kan veel programma’s op de achtergrond actief houden. Het opslaggeheugen van het instapmodel meet een royale 128GB.”

Camerareview van de OnePlus Nord

De OnePlus Nord heeft maar liefst zes camera’s: vier aan de achter- en twee aan de voorkant. Hoe goed zijn die? Tweakers vindt er het volgende van: “De primaire camera presteert ongeveer even goed als de primaire camera van de OnePlus 8, schatten we. Zowel de OnePlus 8 als de 7T Pro is een behoorlijk duurder toestel en de Nord doet het op cameragebied dan ook niet slecht voor zijn prijs.”

OnePlus Nord kopen met abonnement

De reviewers zijn het erover eens: de OnePlus Nord is een goedkope telefoon met de kwaliteit van toptoestellen. Zo concludeert Techzine: “OnePlus is er met de Nord goed in geslaagd zijn DNA naar een goedkopere smartphone over te brengen. De heerlijke prestaties, fijne software en goede complete featureset zorgen ervoor dat de Nord precies zo voelt als we van OnePlus gewend zijn. Echte fouten maakt de Nord niet en dat maakt hem voor consumenten eigenlijk de ideale middenklasse-smartphone. Met zijn prijs van € 399 (€ 366 bij Tele2, red.) is het niet meer de flagship killer die OnePlus vroeger maakte, maar wel een ontzettend goede betaalbare smartphone.”

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt