OnePlus-8-Pro-camera-Tele2Blog
20 - 07 - 20214 min. leestijd

3 indrukwekkende voordelen van de OnePlus 8 Pro camera én de 9 Pro en Nord

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ze zijn stijlvol, razendsnel en hebben fijne pluspunten: de telefoons van OnePlus. Zo maken ze ontzettend mooie foto’s en video’s, waarmee je so-wie-so de show steelt. Op Instagram, TikTok, YouTube … waar dan ook! In dit blog duiken we in de OnePlus 8 Pro camera én die van de OnePlus 9 Pro en OnePlus Nord. Per telefoon zetten we alle voordelen op een rij. Vind jij je favoriet?

Dit zijn de OnePlus 8 Pro camera’s 

De OnePlus 8 Pro is veelbelovend op cameragebied. In totaal heeft hij vijf camera’s: vier aan de achterkant in 48, 48, 8 en 5 megapixel en één aan de voorkant in 16 megapixel. Check hieronder alles wat je moet weten.

Schiet in één klik professionele foto’s

*Klik*, een foto van je slapende hond. *Klik*, en nog eentje van je heerlijke cappuccino. Maak je graag foto’s uit de losse pols en het liefst heel de dag door? Dan is de 8 Pro je droommatch. OnePlus verwerkte in deze telefoon een speciale laser, die ervoor zorgt dat alle vier de camera’s perfect scherpstellen. Hierdoor schiet je zonder veel moeite al een professionele foto. 

Inzoomen zonder kwaliteitsverlies

Iets waar de 8 Pro nog meer mee uitblinkt? Zijn optische zoom-functie. Hij heeft een 8 megapixelcamera die perfect is voor het maken van close-ups. Zo kun je met deze lens 3x optisch inzoomen, zónder kwaliteitsverlies. Je legt met gemak die vogel in de verte vast. Of tovert die favo artiest tijdens dat concert haast voor je neus. Je hebt geen front row tickets meer nodig. 😉

Creëer de mooiste selfies 

Ook vind je tussen de OnePlus 8 pro camera’s een heel fijne selfiecamera van 16 megapixel. Je legt hier scherpe – nee wacht, haarscherpe! – selfies mee vast. Maar ook vlogs en groepsselfies. De lens is breed genoeg om al je vrienden op het beeld te krijgen. Daarnaast ogen beelden ook heel kleurrijk en hebben ze detail. Dit maak deze selfiecamera van de 8 Pro heerlijk compleet. 

OnePlus-8-Pro-camera-en-Nord-Tele2Blog

De fantastische OnePlus 9 Pro camera’s 

Next up: de OnePlus 9 Pro. Dit toestel is perfect als je graag foto’s of video’s maakt en het beste van het beste wilt. Deze telefoon maakt namelijk nóg mooiere foto’s dan de OnePlus 8 Pro camera’s. Met vijf camera’s in 48, 50, 8, 2 en 16 megapixel heeft hij voor elk moment van de dag wel een passende lens. Ja, ook bij die opkomende zon of ’s avonds onder de sterrenhemel leg je de meest scherpe beelden vast. Laten we maar snel alle voordelen bekijken. 

Geweldige Hasselblad-lenzen

Het is hét meest opvallende aan de OnePlus 9 Pro camera’s: de Hasselblad-lenzen. Voor deze telefoon werkte OnePlus samen met het Zweedse camerabedrijf Hasselblad. Al jaren maken ze de beste lenzen voor verschillende cameramerken en zo ook voor smartphones. Zo heeft de OnePlus 9 Pro precies alles wat je in een goede smartphonecamera zoekt. Door de speciale lenzen zijn je foto’s en video’s extra scherp en kleurrijk, maar ook heel realistisch. Het onderwerp op je foto ziet er precies uit zoals je het ook met je eigen ogen zag. 

Maak prachtige panorama’s of groepsfoto’s 

Een ander voordeel van de OnePlus 9 Pro camera’s? Er is een geweldige ultragroothoeklens van 50 megapixel. Hiermee heb je tijdens het maken van een foto een bredere kijkhoek. Ideaal als je scherpe panorama’s, groepsfoto’s of familiefoto’s wilt vastleggen. Wanneer het je uitkomt, want zelfs bij weinig licht reageert de lens nog top. Je maakt altijd heldere foto’s. 

Neem haarscherpe breedbeeld video’s op

Verder maak je met deze OnePlus-telefoon ook heel goed video’s. Perfect als je bijvoorbeeld graag filmpjes uploadt op TikTok of Instagram. Door de beeldverhouding van 16:11 zijn je video’s extra breed en hebben ze veel detail. De nieuwe IMX789-sensor zorgt daarnaast dat ze ook heel scherp zijn. Je kan video’s opnemen in 4K met 120 frames per seconden of zelfs in 8K met 30 frames per seconden. Tijd om iedereen met je filmpje te verbluffen.

De OnePlus Nord camera-specificaties

Last but not least: de OnePlus Nord. Ook deze betaalbare telefoon komt op cameragebied niks te kort. Selfies, portretten, close-ups: hij maakt het allemaal en in een uiterst goede kwaliteit. We vertellen je er alles over.

Krachtige hoofdcamera van 48 megapixel

De grootste voordelen van de OnePlus Nord? Hij is betaalbaar én heeft de camera’s van een duurdere telefoon. Zo gaf OnePlus dit toestel een 48 megapixel-hoofdcamera die je ook bij de 8 Pro ziet. Deze maakt foto’s met veel detail, in de avond maar ook in de ochtend. De lens is zo krachtig dat hij bij ieder type licht een mooi beeld vastlegt. Ook heeft hij een optische beeldstabilisatie om het trillen tijdens het nemen van foto’s of video’s te voorkomen. Dik pluspunt!

Dubbele selfiecamera

Ja, je leest het écht goed: de OnePlus Nord heeft niet één selfiecamera, maar twee. Perfect voor alle diehard selfiemakers onder ons. De 32 megapixel-hoofdcamera maakt onbewogen selfies die heel detailvol en kleurrijk zijn. De 8 megapixel-ultragroothoeklens is ideaal voor het maken van een groepsselfie. Deze heeft namelijk een hoek van 105 graden. Of je nu met vijf of tien man bent; je krijgt altijd iedereen op de foto. 

Indrukwekkende Nightscape-functie

Dat was niet alles, want de OnePlus Nord camera’s hebben nog iets tofs in petto: een Nightscape-functie. Speciaal voor alle echte nachtdieren onder ons. Je maakt met deze functie hele duidelijke, heldere en dramatische foto’s bij weinig ligt. Dit doet de lens door negen verschillende belichtingen met elkaar te combineren. Heb je dus zin in spontane late night photoshoots? Geen probleem, camera-app openen en schieten maar.

Nog meer voordelen van deze OnePlus-telefoons 

Naast goede camera’s brengen de OnePlus 8 Pro, OnePlus 9 Pro en OnePlus Nord nog meer voordelen met zich mee. Denk aan: een snelle software, een scherpe prijs-kwaliteitverhouding en heel veel handige extra’s. Meer weten? Duik hier in alle mooie eigenschappen van deze OnePlus telefoons.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt