oktoberfest-2019
16 - 09 - 20192 min. leestijd

Oktoberfest 2019

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Jawoooooooooohl! 21 september begint het aller-aller-grootste bierfeest ter wereld. Jep, inderdaad. Oktoberfest 2019 begint dan! Dus trek die lederhose of dirndl maar aan, zorg voor een goed bodempje en dit gezellige Duitse feest kan beginnen. Jetzt geht los!

Wat is het Oktoberfest?

oktoberfest-2019-appsOktoberfest is het grootste bierfestival ter wereld en vindt elk jaar plaats in het Duitse München. Het bestaat al sinds 1810. Behoorlijk lang dus! Het duurt elk jaar zestien tot achttien dagen en inmiddels wordt het Oktoberfest ook in een heleboel andere landen gevierd. Want ja, wat is er nu lekkerder dan met je vrienden in een gezellig pakje lekker bier drinken?

Waar kun je Oktoberfest vieren?

Het echte Oktoberfest is dus in München en begint dit jaar op 21 september. Het duurt tot en met 16 oktober. Hoe het feest eruit ziet? Veertien gigantische tenten en een kermis. Is München toch wat te ver voor jou? Ook in andere plaatsen is er Oktoberfest. Misschien zelfs in jouw favoriete kroeg!

Oktoberfest dresscode: what to wear?

Face it, of je nou naar München of je stamkroeg gaat om Oktoberfest te vieren: in je casual kleding kun je natuurlijk niet komen aanzetten. Bij Oktoberfest hoort natuurlijk óók de bijbehorende outfit. Oftewel: een lederhose voor de mannen, een dirndl voor de vrouwen. Oftewel: een écht Heidi-pakje. Pröst!

De leukste Oktoberfest apps

Natuurlijk neem je ook je telefoon mee om te ‘Oktoberfesten’. Al is het maar om later de foto’s nog te hebben, toch? Zorg alleen dat je ‘m vanwege een biertje teveel niet in een grote pul laat vallen! 😉 Hier de leukste apps om met Oktoberfest erbij te pakken!

De officiële Oktoberfest-app

Ga je naar het échte Oktoberfest in München? Dan mag de officiële app niet op je telefoon ontbreken. Hierin check je het laatste nieuws en goede tips én weet je precies in welke tent je moet zijn om bier te drinken. Want niet vergeten: je moet wel je eigen plekje aan tafel hebben. Via de app zie je hoe druk het in elke tent is.

Oktoberfest is gratis te downloaden voor Android en iOS.

iBeer: voor als het bier op is

Is je biertje op? Dan pak je er toch een digitaal pilsje bij? Dat is het mooie aan iBeer, want met deze app heb je altijd bier op zak. In de vorm van… een app! Kwestie van app op starten, telefoon aan je lippen zetten en kantelen maar! En hoe groter het scherm, hoe groter het biertje. Kom maar door met die Samsung Galaxy Note 10 Plus of iPhone Xs Max! Al moet je dan wel zelf de smaak er nog even bij verzinnen… 😉

iBeer is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Untappd: voor de liefhebber

Aan Erdinger, Bigburger en andere Duitse pilsjes geen gebrek tijdens Oktoberfest. Trek in iets anders en zie je op de tap wat onbekende namen staan? In Untappd, een handige bier app, zie je wat anderen van dit biertje vinden. Zo kies je dus altijd een lekkere goudgele rakker uit. O, ook tof: je kunt bijhouden welke biertjes je hebt gedronken en ze een review geven. Hebben je biervrienden er ook wat aan!

Untappd is gratis te downloadend voor Android en iOS.

Outfit klaar? Pilsen maar! Wel met mate én maten natuurlijk, hè! 😉 Fijne Oktoberfest!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt