nieuwe sony tele2
09 - 02 - 20182 min. leestijd

Tech alert! Is er een nieuwe Sony smartphone op komst?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ben je een sucker voor nieuwe smartphones? Dan opent er eind deze maand een heuse candyshop zijn deuren: dan is namelijk het Mobile World Congress, het grootste telefoonevenement van het jaar. Fabrikanten kondigen hier hun nieuwe paradepaardjes aan en er zou ook een nieuwe Sony op komst zijn. Exciting times!

Sony in 2018

Op de CES, de consumentenelektronicabeurs van Las Vegas, presenteerde Sony begin dit jaar drie nieuwe toppers: de Sony Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra en Xperia L2. De Xperia L2 is een mooie, strak vormgegeven nieuwe budgettopper van Sony. Hij heeft een groot HD-scherm, waarop jij nog relaxter naar je favoriete vlogs kijkt. Tel daar nog een batterij die lekker lang meegaat bij op, en jij bent all set.

De Xperia XA2 en XA2 Ultra zijn brothers from the same mother. Ze hebben dezelfde processor en zijn daarom snel in gebruik. Eigenlijk verschillen ze alleen in formaat. De Gewone Xperia XA2 heeft een mooi 5,2-inch Full HD-scherm en de Xperia XA2 Ultra is een XXL smartphone met een heerlijk, helder en enorm 6-inch scherm. Ideaal voor de gamers en bingewatchers amongst us dus!

Komt er een nieuwe Sony smartphone aan?

nieuwe sony mwc tele2Of dat alles is wat Sony in 2018 voor ons in petto heeft? No way! De Japanse fabrikant lijkt grootse dingen van plan te zijn. Zo komt er volgens Phone Arena op het MWC een nieuwe Sony aan! Dit zou volgens de site de Xperia XZ Pro zijn, die barst van de beste hardware van dit moment.

En het mooie is: de telefoon krijgt, volgens de site, een heel nieuw ontwerp. Like! Sony gaat, zo schrijft Phone Arena, voor een randloos ontwerp dat wel herkenbaar hoekig blijft. Zo blijft de telefoon dus – als het goed is – een echte Xperia om te zien!

De andere geruchten liegen er ook niet om: de telefoon zou een 4K-scherm krijgen, wat bijna geen enkele andere telefoon op dit moment heeft (op een paar andere top-Sony’s na dan, zoals de Xperia XZ Premium!) Het mooie aan de Xperia XZ Pro zou zijn dat hij een OLED-scherm krijgt: dat is nóg helderder en kleurrijker dan LCD!

Verder wordt er vermoed dat de telefoon een supersnelle processor krijgt, waarmee apps opstarten voor je het doorhebt. Aan de achterkant komt er mogelijk een dubbele camera waarmee je foto’s in 18 en 12 megapixel schiet. En ook super slowmotionvideo’s kun je waarschijnlijk met deze nieuwe smartphone filmen. Nice voor als je een mooie video wil maken van die sportwedstrijd!

Wanneer weten we meer over een nieuwe Sony?!

Vooralsnog is nog niets door Sony bevestigd: het is dus maar de vraag of er echt een Xperia XZ Pro aankomt. Stay tuned for more! Pas zodra Mobile World Congress (26 februari t/m 1 maart) start, weten wij meer – en jij sowieso ook!

Naar welke nieuwe Sony smartphone kijk jij het meeste uit?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt