nieuwe-samsung-galaxy-note-Tele2
23 - 07 - 20203 min. leestijd

Gerucht: komt er een nieuwe Samsung Galaxy Note?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Goed nieuws! Samsung organiseert op 5 augustus een Unpacked-evenement. Dat kan meestal maar één ding betekenen: de fabrikant kondigt een nieuwe toptelefoon aan! Wij gingen op speurtocht en kwamen allemaal geruchten tegen over een mogelijke nieuwe Samsung Galaxy Note. Dit zijn de belangrijkste geruchten!

Samsung Unpacked 2020toestel-nieuwe-samsung-galaxy-note-Tele2

Samsung kondigt zijn toptelefoons graag groots aan. Ook dit jaar. Het houdt daarvoor speciale events: Samsung Unpacked. Op Samsung Unpacked in februari lanceerde de fabrikant zijn eerste toptelefoon van het nieuwe decennium, de Samsung Galaxy S20. Op 5 augustus staat het volgende Samsung Unpacked-event voor de deur. #HYPED, want het zou zomaar kunnen dat het een nieuwe Samsung Galaxy Note lanceert. Vorig jaar presenteerde Samsung rond dezelfde tijd namelijk nog de Samsung Galaxy Note 10. Herhaalt de geschiedenis zich? We’ll see!

Notenkraker: twee nieuwe Samsung Notes?

Vorig jaar bracht Samsung twee nieuwe Notes uit: de Galaxy Note 10 en Note 10+. Dit jaar zijn dat er waarschijnlijk weer twee, aldus Android Authority. Volgens de site komt er een gewoon model en een Plus-variant.

Gaat de nieuwe Samsung Galaxy Note er zo uitzien?

Samsung-telefoons hebben altijd hartstikke dunne randen en een fraai design van aluminium. Twitteraar @OnLeaks publiceerde foto’s van een toestel dat volgens hem de nieuwe Samsung Galaxy Note is. Wat opvalt? De schuine zijkanten aan de achterkant van het toestel. Hierdoor moet het toestel fijner in de hand liggen, zodat ‘ie makkelijker te bedienen is.

Ook qua camera zal het wel goed zitten met de nieuwe Samsung Galaxy Note, althans zo gaan de geruchten. Tech-journalist @rquandt meldt dat de telefoon foto’s in maximaal 108 megapixel zou schieten. Muy impressivo, want daarmee komt écht elk detail op de foto!

Welke specificaties krijgt de mogelijke nieuwe Note?

Het Koreaanse ZDNet bracht productinformatie naar buiten over een telefoon dat volgens de site de nieuwe Samsung Galaxy Note is. De site verwacht dat de telefoon de Exynos 992-processor krijgt, een chipset die Samsung zelf heeft ontwikkeld. Dit is een verbetering ten opzichte van de Exynos 990-chipset in de Galaxy S20-telefoons. Deze chipset heeft 7 nanometer afstand tussen de transistors. De Exynos 992 zou een afstand van slechts 6 nanometer hebben. Uniek. Het voordeel? Hierdoor is er ruimte voor meer transistors, wat de processor sneller én zuiniger maakt.

Of de nieuwe Samsung Galaxy Note deze chip écht zal hebben? Daar komen we pas achter tijdens de officiële lancering. Wij zijn benieuwd!

Verder is er nog meer opvallend nieuws, dat SamMobile naar buiten bracht. Bronnen vertelden de site dat de nieuwe Samsung Galaxy Note waarschijnlijk 128GB opslag krijgt. Dat is de helft van wat de Galaxy Note 10 standaard heeft.

Geruchten over het scherm van de nieuwe Samsung Galaxy Note

Over het scherm van de mogelijke nieuwe Samsung Galaxy Note-telefoons doen wilde geruchten de ronde. Twitteraar @IceUniverse, die vaker geruchten over Samsung-telefoons naar buiten brengt die achteraf blijken te kloppen, noemde al wat informatie. Hij noemt geruchten over de opvolger van de Galaxy Note 10. Die krijgt volgens hem een scherm met QuadHD+-resolutie dat een verversingssnelheid heeft van 120 Hz. Dit zou vergelijkbaar zijn met de eigenschappen van de Galaxy S20-telefoons. Ross Young van marktonderzoeker DSCC verwacht dat maximaal één type van de nieuwe Samsung Galaxy Note-telefoons deze verversingssnelheid krijgt. Mogelijke andere telefoons zouden een lagere verversingssnelheid hebben, waardoor het beeld iets minder vloeiend is.

Save the date: 5 augustus

Er is nog veel onbekend over de nieuwe Samsung Galaxy Note. Eén ding is zeker: als Samsung een nieuwe toptelefoon lanceert, dan komen we er op 5 augustus alles over te weten. Dan is Samsung Unpacked. Hou het Tele2 Blog in de gaten voor het laatste nieuws over een mogelijke Galaxy Note-lancering en meer informatie over de mogelijke release date!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt