nieuwe-iphone-2020-Tele2
14 - 09 - 20203 min. leestijd

Dit zijn de geruchten over de mogelijke nieuwe iPhone 2020

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het is september en dat betekent… dat Apple meestal weer spiksplinternieuwe toestellen lanceert! Ook nu doen er een aantal geruchten de ronde over een mogelijke nieuwe iPhone. Hoe gaat ‘ie eruitzien en welke features krijgt ‘ie waarschijnlijk? Ontdek hier alle geruchten over de nieuwe iPhone 2020.

Nieuwe iPhone update!

Guess what!?  De allernieuwste iPhones zijn hier. Maak kennis met de gloednieuwe iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Vier nieuwe toptelefoons met features waarmee jij je friends so-wie-so verbluft. De iPhone 12 en iPhone 12 Pro zijn nu te pre-orderen met abonnement bij Tele2. Benieuwd naar alle specs? Je checkt ze in ons iPhone 12 specificaties blog.

Apple Keynote

September is dé maand voor de ultieme iPhone-lover. Dan lanceert Apple namelijk meestal haar nieuwste toestellen. Tijdens een live Keynote-presentatie, waar duizenden mensen tegelijk naar kijken, worden dan de nieuwe toptelefoons en specificaties onthuld. Zo lanceerde Apple vorig jaar nog de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Drie werkelijke pareltjes!

Nu gaan de geruchten dat er een mogelijke opvolger van deze telefoons komt. Zo heeft Tomsguide het zelfs over een dergelijke iPhone 12. Normaal gesproken vindt de presentatie van Apple aan begin september plaats, maar volgens hen zal dat dit jaar iets later zijn. Wij zijn reuze benieuwd wanneer!

Nieuwe iPhone 2020: worden het drie of vier nieuwe iPhones?

telefoon-nieuwe-iphone-2020-Tele2

Ieder jaar speelt zich weer dezelfde vraag af: hoeveel toestellen zal Apple deze keer lanceren? Worden het er net als vorig jaar weer drie? Of komt er een extra telefoon bij? Op het moment van schrijven gaan de rumors dat er vier nieuwe iPhones uit zullen komen. Volgens TomsGuide zijn dit een normaal model, een Max-versie, een Pro-versie én een Pro Max-versie. Alle vier de toestellen zullen volgens hen verschillen in grootte, waardoor er voor ieder wat wils bij zit.

Gaat de nieuwe iPhone er zo uitzien?

Een ander gerucht over de mogelijke nieuwe iPhones van 2020? Volgens Mac Rumors krijgen de telefoons een enorme make-over. Zo zou de toestellen een metalen frame en hoekige randen krijgen. Waar we dit van herkennen? De iPhone 4 en iPad Pro! Al eerder voegde Apple aan deze gadgets het frame toe. Verder zullen de toestellen, volgens hen, aan de voorkant en achterkant van glas zijn.

Andere opvallende punten aan het design van de mogelijke opvolger van de iPhone 11? Een van de toestellen krijgt misschien Apple’s alle nieuwste kleur, navy blue. Verder zullen de cameralenzen waarschijnlijk iets groter zijn, wordt de SIM-lade verplaatst naar de linkerkant van de telefoons en zal de aan- en uitknop iets verschoven worden. Dit denkt Mac Rumors.

Welke specificaties krijgt de mogelijke nieuwe iPhone 2020?

Ook niet geheel onbelangrijk: hoe zit het met de specificaties? Ook daar doken we de bergen aan geruchten voor in. Volgens 9 to 5 Mac krijgen de mogelijke nieuwe iPhones een nog krachtige processor. Vorig jaar voegde Apple hun welbekende A13 Bionic-processor aan de iPhone 11-collectie toe. Nu gaan volgens 9 to 5 Mac de geruchten dat de nieuwe iPhone een nog nieuwere processor krijgt: een A14-chip. Deze zou nog sneller zijn en efficiënter om moeten gaan met energieverbruik. De toestellen zouden zelfs net zo krachtig moeten zijn als een 15-inch MacBook Pro. Zware games spelen op je telefoon? Als de geruchten waar zijn, met gemak!

Fotootje hier, fotootje daar: het liefst leggen we de hele dag alles vast. Volgens 9 to 5 Mac zouden de nieuwe iPhones, net als de iPhone 11, drie camera’s aan de achterkant en één aan de voorkant krijgen. Een aantal toestellen zou volgens de site zelfs een time-of-flight 3D sensor krijgen. Wat dit is? Een soortgelijke sensor die gebruikt wordt voor Face ID. Doordat Apple deze waarschijnlijk aan de achterkant zal plaatsen, zouden 3D-foto-opnames nog scherper worden en zijn er meer Augmented Reality-opties mogelijk. Aldus 9 to 5 Mac.

Geruchten over het scherm

Gamen, streamen, foto’s bewerken; we gebruiken onze telefoons letterlijk voor alles! Een goed en helder scherm is daarom echt een must. Volgens Tomsguide zit dat met de mogelijke opvolger van de iPhone 11 wel goed. Zo zouden volgens hen de reguliere telefoons een Super Retina OLED-scherm hebben. De Pro-versies zouden zelfs een Super Retina XDR OLED-scherm krijgen. Mocht dit waar zijn, dan kijk jij films of series werkelijk in bioscoopkwaliteit. Laat die movie nights maar komen! Nice!

Release date nieuwe iPhone 2020

Wanneer de opvolgers van de iPhone 11 uitkomen? Dat is dus helaas nog niet bekend. Waarschijnlijk ergens in september, maar dit kan zoals je hierboven hebt gelezen ook wat later zijn. Houd ondertussen onze iPhone 12 geruchten pagina in de gaten voor al het laatste nieuws.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt