Zo zien de nieuwe emoji's eruit
22 - 08 - 20222 min. leestijd

Nieuwe emoji’s in de maak: dit zijn ze!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Hartje hier, smiley daar. We houden allemaal van een good old emoji op z’n tijd. Het kan je appje namelijk nét even wat vrolijker, duidelijker of grappiger maken. Eigenlijk kunnen we nooit genoeg emoji’s hebben. Goed nieuws dus, dat er ook nieuwe emoji’s in 2022 in de maak zijn!

Nieuwe emoji’s in 2022

Het emoji-pakket op je telefoon wordt hoogstwaarschijnlijk dit jaar nog verrijkt met 31 kekke nieuwe emoji’s. Dat heeft Emojipedia bekendgemaakt. De emoji’s moeten nog confirmed worden door het Unicode Consortium. Dit is de organisatie die alle emoji’s goedkeurt en uitbrengt. Tot die tijd is het nog niet 100% zeker of deze emoji’s écht worden gelanceerd. Maarrrr wij geven je alvast een kleine sneak preview van de huidige schetsen. Dit zijn ze!

Hartjes in nieuwe kleuren

De hartjes-emoji’s zijn er al in veel verschillende soorten en maten. Van dubbele hartjes tot een gebroken hart en hart met een pijl erdoor. Daar komen drie nieuwe varianten bij. Deze zijn lichtblauw, lichtroze én grijs. Ideaal als je even klaar bent met al die felle kleuren.

Nieuw gezicht

Het nieuwe gezicht dat aan de line-up wordt toegevoegd, is een schuddend gezichtje. Deze emoji heeft een open mond en vervaagde zijkanten. Dit bootst de beweging van een schuddend koppie feilloos na. Is hij gechoqueerd? Duizelig? Of schudt hij heel hard nee? You name it!

Nieuw handje

Ook zijn er weer nieuwe handgebaren gelanceerd. Dit keer gaat ’t om een handje dat naar rechts, en een handje dat naar links duwt. Zet je ze naast elkaar? Dan creëer je je eigen high five. Natuurlijk zijn de handen er in alle bekende huidskleuren.

Nieuwe dieren

Altijd al een eland, ezel, kraai, gans of kwal willen versturen? Het kan binnenkort! Deze vijf nieuwe dieren worden namelijk ook verwacht. Daarnaast komt er waarschijnlijk ook een emoji van vleugels aan.

Overig

Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog een paar toffe random emoji’s die je kunt verwachten. Wat dacht je van een gemberwortel, sambaballen, een waaier en een Khanda symbool? Ook komt er een symbool voor wifi. Dat ontbrak tot nu toe!

Betekenis van emoji’s

De teller van het aantal emoji’s in 2022 staat as we speak op meer dan drieduizend. Wow! En no way José dat je van alle plaatjes weet wat ze precies betekenen. Toch wel nieuwsgierig wat de makers van de emoji’s precies bedoelen? Lees je dan in over wat de betekenis van emoticons nou echt is. Staat je favo emoji hier niet tussen? Dan kun je altijd nog Emojipedia raadplegen: de Wikipedia onder de emoji’s. Plak je emoticon in de zoekbalk en je ziet meteen wat het plaatje betekent.

Nieuwe iPhone emoji’s: zo krijg je ze

Het Unicode Consortium keurt de lijst met schetsen naar verwachting in september goed. De nieuwe iPhone emoji’s worden vervolgens toegevoegd aan iOS 16, het nieuwste besturingssysteem voor je iPhone. Ook op de iPadOS 16 en macOS Ventura zijn de emoji’s dan direct beschikbaar.

Nieuwe Android emoji’s

Heb je een Samsung, OPPO of Xiaomi telefoon? Nieuwe Android emoji’s in 2022 zullen binnenkort beschikbaar zijn op je telefoon. Waarschijnlijk zijn de emoji’s in september goedgekeurd. Kort daarna komen ze dan naar je Android telefoon. Wanneer precies? Dat is altijd afwachten. Hou je emoji toetsenbord maar goed in de gaten!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt