snelle smartphone nieuw jaar Tele2
01 - 01 - 20183 min. leestijd

Nieuw jaar, schone én snelle smartphone!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De champagneflessen zijn geleegd, op straat ligt een rood tapijt van gebruikt vuurwerk en in de keuken staan nog een paar oude oliebollen. Yes, Oud & Nieuw zit er weer op. Adios 2017, hola 2018! Altijd fijn om een nieuw jaar fris te beginnen en zo denkt je smartphone er ook over. Dus… hatsa, aan de slag! Tijd om je telefoon een schoonmaakbeurt te geven, zodat je het nieuwe jaar begint met een opgeschoonde en super snelle smartphone!

1: Foto’s verwijderen (of verplaatsen naar de cloud)

Stap één in het opschonen van je smartphone: open je fotobibliotheek. Niet om te kijken naar de 7.892910 kiekjes van je kitten met een kerstmutsje op, maar om deze grondig ‘uit te mesten’. Want hey, we kennen het allemaal: als je er niet naar omkijkt, puilt je telefoon in no time uit van de foto’s. Grappige memes via WhatsApp hier, een sexy selfie van je crush daar… Na een tijdje mag je best het kaf van het koren scheiden en bijvoorbeeld al die screenshots, nietszeggende foto’s en klungelige selfies van jezelf verwijderen. Zo is je telefoon alweer een stuk schoner. Verwijderen hoeft niet, want je kunt ook foto’s gratis uploaden naar de cloud met Google Foto’s. Hiermee heb je onbeperkte opslagruimte en altijd en overal toegang tot je foto’s. Relaxt!

Google Foto’s is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

2: Opslaggeheugen vrijmaken: in no-time een snelle smartphone!

Je ruimt de boel ook op door in het instellingenmenu een kijkje te nemen bij Opslag. Hier zie je hoeveel opslaggeheugen je nog over hebt. Is jouw geheugen bomvol? Dan is dit hét moment om al je ongebruikte apps te ditchen! Bij sommige telefoons kun je ook apps opslaan op een MicroSD-kaart. Dat is sowieso een aanrader als je continu je WhatsApp-foto’s moet deleten omdat je telefoon weer eens vol is. 😉 #beentheredonethat

3: Battery Doctor installeren: ook dat maakt je telefoon sneller

Ook de batterij van je telefoon verdient op z’n tijd een grote schoonmaak. Allerlei kleine processen en taken van je smartphone zorgen ervoor dat de batterij na verloop van tijd sneller leeg gaat. Battery Doctor zorgt ervoor dat je batterijduur weer bijna net zo goed als vroegâh is. Bovendien zorgt de app voor een echte win-win: je batterij gaat minder snel leeg en de telefoon wordt er sneller van. Waar wacht je nog op?!

Battery Doctor is gratis beschikbaar voor Android.

4: Poeha verwijderen: goodbye widgets en flashy backgrounds!

Het leuke aan Android-telefoons is dat je ze met thema’s, flitsende widgets en flashy achtergronden helemaal kunt stylen naar je eigen smaak. Leuk natuurlijk, zo’n unieke telefoon… Alleen wordt je telefoon hier wel écht langzamer van. En dat merk je zeker als je smartphone wat ouder is. In het instellingenmenu kun je het thema en de achtergrond aanpassen naar iets wat minder energie kost. En zelf kun je via het startscherm widgets verwijderen. Je zult merken dat je telefoon daarna weer (meer) als de brandweer gaat! Of – om in Famke Louise’s woorden – te spreken: VROOM!

5: Cache geheugen legen: go-to trick voor een snelle smartphone

We schreven er eerder al eens over: je cache geheugen legen is misschien wel de beste manier om een snelle smartphone te krijgen. Je telefoon wordt hier echt fresh van, omdat alle bestanden waar jij al láng niets meer aan hebt worden verwijderd. Denk bijvoorbeeld aan de bestanden die je in rap tempo op je telefoon knalt, omdat je zoveel als je wil kan streamen met een Unlimited bundel. Het scheelt een boel opslaggeheugen en je hebt er easy peasy weer een snelle smartphone mee. Sowieso even checken!

Welke apps verwijder jij om 2018 in te gaan met een snelle smartphone?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt