Zo werkt de Niet Storen functie op je iPhone Zo werkt de Niet Storen functie op je iPhone.. cover
30 - 12 - 20223 min. leestijd

Zo werkt de Niet Storen functie op je iPhone

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ben je net lekker aan het werk of zit je midden in een aflevering van je favoriete serie? Dan heb je vast geen zin in allerlei appjes die je om de oren vliegen. Of een telefoongesprek met je moeder. No worries, want je kunt Niet Storen op je iPhone inschakelen. Zo word je niet gestoord terwijl je druk bezig bent. Hoe het werkt? We leggen het je uit.

Wat is de Niet Storen functie op je iPhone?

Met de Niet Storen functie is het mogelijk om alle binnenkomende meldingen, berichten en telefoongesprekken wel te ontvangen, maar er geen meldingen van te krijgen. Vanaf iOS 15 is Niet Storen onderdeel van de nieuwe Focus functie. Dit kan bijvoorbeeld op de nieuwste iPhone 14. Waarom Focus fijner werkt? Hiermee kun je zelf bepalen welke meldingen je wel en niet wil ontvangen. Of welke mensen je wel of niet kunnen bereiken. De keuze is reuze! Als de Focus functie aan staat, verschijnt er een half maantje in de statusbalk, naast je batterijpercentage.

niet storen iphone

Niet Storen op je iPhone aanzetten

 • Open het bedieningspaneel, door van rechtsboven naar beneden te vegen.
 • Druk op ‘Focus’.
 • Kies ‘Niet Storen’.

Niet storen personaliseren op je iPhone

Binnen de Focus modus kun je allerlei opties zelf instellen en personaliseren. Zo is er niet alleen de losse Niet Storen functie, maar kun je meerdere focussen instellen. Je kunt ze één voor één gebruiken of automatisch inschakelen, zoals op je werk of wanneer aan het bingewatchen bent. Zo valt niets of niemand je lastig!

Persoonlijk

Deze focus is top als je met vrienden aan het chillen bent of wat tijd voor jezelf neemt. Geen meldingen en je kunt zelfs apps op je beginscherm verbergen. Zo kun je ook niet verleid worden!

Werk

Druk bezig op je werk? Gebruik dan de focus ‘Werk’. Je kunt zelf je werktijden instellen of ‘slimme activering’ gebruiken. Aan de hand van je locatie weet je iPhone dan direct dat deze focus aan moet.

Slaap

Wil je ’s nachts niet wakker worden van appjes, maar wel bereikbaar zijn voor noodgevallen? Dan kun je in de focus ‘Slaap’ instellen dat bepaalde contacten je wel kunnen bereiken.

Hoe maak je een uitzondering voor een app met Niet Storen?

Wil je de Niet Storen functie aanzetten, maar mag één bepaalde app je wel meldingen sturen? Zoals bijvoorbeeld die van je alarmsysteem? Dat kan! Dit kun je instellen bij Niet Storen of je kunt een nieuwe focus aanmaken. Een nieuwe focus aanmaken doe je zo:

 • Open het bedieningspaneel.
 • Druk op ‘Focus’ en daarna op ‘Nieuwe focus’.
 • Kies ‘Aangepast’.
 • Geef je aangepaste focus een naam, kleur en symbool.
 • Tik op volgende.
 • Pas de opties aan.

Naast apps kun je ook contacten uitzonderen. Wil je bijvoorbeeld bereikbaar blijven voor je ouders of een collega? Binnen de mogelijkheden voor Focus kun je kiezen om meldingen toe te staan van bepaalde personen. Je kunt zelfs aangeven op welke dagen en tijden je deze focus aan wil zetten.

Niet Storen uitschakelen?

Mis je toch te veel appjes en belletjes? Je kunt de Niet Storen functie gemakkelijk uitzetten met één druk op de knop.

 • Open het bedieningspaneel.
 • Tik op Focus.
 • Schakel de betreffende focus uit. Easy does it!

Of je nu een iPhone 14 Pro of een andere telefoon uit de iPhone 14 serie hebt, deze nieuwe telefoons ondersteunen allemaal de Focus en Niet Storen functie.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt