Money_NFC_betaling_Tele2
05 - 08 - 20192 min. leestijd

NFC betaling: snel én gemakkelijk

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Van het contactloos betalen met je smartphone tot het vliegensvlugge afrekenen via een chip in je hand. Say what!?  Het betalen wordt ons steeds gemakkelijker en sneller gemaakt. Geen stress dat je je portemonnee bent vergeten, want tegenwoordig kun je ook gewoon zonder afrekenen. Ontdek hier de verschillende manieren van NFC betaling én hoe het werkt.

Hoe werkt NFC betaling?Spaarvarken_NFC_Betaling_Tele2

Het zit in je bankpas, in je OV-chipkaart én ook in je sportschoolpasje: een NFC chip. Deze slimme chip is mega klein en zorgt ervoor dat jij contactloos informatie kunt uitwisselen van toestel naar toestel. Of van toestel naar tag. Zo zit NFC bijvoorbeeld ook in je smartphone verborgen. Scan een andere NFC tag op maximaal 10 centimeter afstand, bijvoorbeeld op een reclameposter bij de bushalte, en ontvang direct alle informatie.

Wat je nog meer met NFC kunt? Betalen! Als je tenminste bij een bank zit die deze optie al aanbiedt én de betaalautomaat het al toelaat. Houd gewoon je smartphone of smartwatch bij de betaalmachine… et voilà! Afrekenen was nog nooit zo snel én gemakkelijk.

Drie manieren van NFC betaling

Nu ben je waarschijnlijk benieuwd: hoe betaal ik dan via NFC? Het antwoord: heel easy! Wij zetten een aantal manieren van NFC betaling op een rijtje. Sit back… and learn!

Betalen met telefoon

We never ever forget it: onze telefoon! Hartstikke handig om het daarom als betaalmiddel te gebruiken. Hoewel de Android-gebruiker dit al een tijdje kon, is het nu ook voor de iPhone-fanaten mogelijk om via je telefoon te betalen. Als je tenminste ING hebt.

Om met je smartphone te betalen, activeer je deze optie eerst via de app van je bank. Hierna werkt het simpelweg hetzelfde als contactloos betalen met je pinpas. Je houdt je toestel een paar centimeter van de betaalautomaat… en klaar is Kees! Bij sommige banken moet je voor het afrekenen eerst nog een aantal toetsen indrukken. Check daarom eerst altijd wat de regels zijn bij jouw bank. Zo voorkom je die lange rij achter je bij de kassa. 😉

Jouw smartphone écht als portemonnee gebruiken? Check dan eens deze budget apps en regel al jouw bankzaken gewoon vanuit je broekzak.

Betalen met smartwatch

Je kunt ook een NFC-betaling doen via je wearables. Zoals bijvoorbeeld je smartwatch. Het enige wat je hoeft te doen, is een digitale kopie van je pinpas op je telefoon installeren. De bank waar je bij zit, moet deze functie alleen wel weer aanbieden. Zo kun je via je Fitbit bijvoorbeeld betalen met Fitbit Pay en met je Apple Watch via Apple Pay.

Betalen met een chip in je hand

Jep, wij schrokken ook even, maar het is écht waar: je kunt ook gewoon betalen met je hand! Via een speciaal apparaatje wordt er een NFC chip ter grootte van een rijstkorrel in je hand geplant. Het (bijna sci-fi) fenomeen wordt al een tijdje in Zweden uitgetest, waar nu al meer dan 4000 inwoners rondlopen met zo’n dergelijke chip. Het betalen ermee hebben ze nog niet uitgeprobeerd, maar er lopen vandaag de dag wel een aantal Zweden gewoon de sportschool binnen door hun hand bij het poortje te houden.

Heb jij al eens een NFC betaling gemaakt?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt