Tele2-MWC_2019_Main
05 - 03 - 20193 min. leestijd

MWC 2019: meer te gekke nieuwe Tech-gadgets dan OOIT!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Holy moly, effe tijd voor een dikke Tech-update hoor! Vorige week vond MWC 2019 plaats, de grootste telefoonbeurs van Europa. En, oh mén… daar wérden er toch een partijtje veel vette smartphones gelanceerd. Zelfs een opvouwbare! Bend jouw smartphone ‘m straks ook like Beckham? Die kans wordt met de dag groter. Check dit blog, dan weet je er alles-everythingtotalemente van.

Let’s meet: MWC 2019

Before we go: MWC 2019, que es eso? MWC staat voor Mobile World Congress. Dit is de allergrootste Tech-beurs van heel Europe dat elk jaar ergens in februari in Barcelona plaatsvindt. Tech-fabrikanten trekken hier alles uit de Spaanse kast om te laten zien wat ze allemaal kunnen. En ja… op MWC 2019 was dat wel errug veel. #vindenwijnieterg

Opvouwbare telefoons worden het helemaal

Vergeet het recht-toe-recht-aan rechthoekige ontwerp van je smartphone: opvouwbare telefoons zijn de bom! Samsung lanceerde eerder dit jaar al zijn Galaxy Fold, maar het was Huawei dat op MWC 2019 de show stal met de meer dan indrukwekkende Huawei Mate X. Niet alleen heeft deze telefoon de aller, maar dan ook echt ALLER beste hardware. Nee, hij heeft nog veel meer dan dat.

Wat dan? Een opvouwbaar scherm dus. Hierdoor kun je ‘m ook als tablet gebruiken, zonder dat ‘ie in je broekzak of tas extra ruimte inneemt. Uitgevouwen is het superheldere Oled-scherm maar liefst 8 inch groot, ingeklapt een keurige 6,6 inch.

I-de-aal dus om mee te nemen en helemáál totally spies als je wil streamen tot je erbij neervalt. Daar is de hoge Quad HD+-resolutie van 2480×220 pixels dan ook meer dan geschikt voor. Ook steunt de Huawei Mate X alvast 5G, maar natuurlijk ook 4G: als dat niet supersnel streamen in de hoogste kwaliteit wordt… Perfectemundo als je helemaal niets-nakkes-nada ­wil missen van je vloghelden.

https://www.youtube.com/watch?v=1_c2KGtZP64

MWC 2019: camerafeest van de Nokia 9 PureView

Oké, oké, oké: we wisten natuurlijk al dat Nokia weer helemaal back in business is, maar nu benadrukken de Finnen dat nog maar eens. Eén van de nieuwe telefoons die het merk lanceerde op MWC 2019 is de premium Nokia 9 PureView, met maar liefst vijf camera’s aan de achterkant. Waarom? Omdat het kan, natuurlijk! En omdat jij zo altijd thuiskomt met perfecte vakantiefoto’s of Instaproof kiekjes van het stappen.

Het handige aan de vijf camera’s is dat ze allemaal foto’s schieten in 12 megapixel. Genoeg kwaliteit dus. Drie camera’s maken foto’s in zwartwit, twee andere registreren de kleuren. Slimme camerasoftware voegt de vijf foto’s supersnel samen tot een zeer realistisch, scherp resultaat. Oftewel: meteen groeps-app waardig of klaar om uit te printen. En wil je thuiskomen met te gekke selfies? Dan zit je goed met de briljante 20-megapixelcamera. Fotofestijn dit hoor!

https://www.youtube.com/watch?v=X146uwQnEOI

Next level Augmented Reality met de Microsoft HoloLens 2

Na de Pokémon GO-hype van een paar jaar terug weten jij en wij het zeker: Augmented Reality is de toekomst. Of je er nou virtuele Pokémon op straat mee vangt of een spel digitaal op de keukentafel speelt… Augmented Reality draait zijn hand er niet voor om. Niet alleen op je smartphone, want telefoons als de iPhone XR zijn hier bij uitstek voor gemaakt, maar ook met een speciale bril.

Het beste voorbeeld hiervan is de Microsoft HoloLens. Goed nieuws, want op MWC 2019 toonde de Amerikaanse fabrikant het nieuwste exemplaar hiervan. Deze Microsoft HoloLens 2 heeft onder andere een ingebouwde camera. Zo kan hij objecten in je omgeving gebruiken om in de bril Augmented Reality te tonen. Een extra brede kijkhoek zorgt ervoor dat de bril een veel breder blikveld heeft dan z’n voorganger, wat ‘m extra goed maakt. Toch hebben we een baalmomentje: de Microsoft HoloLens 2 is de komende tijd alleen voor bedrijven te koop… Wie weet verandert dat binnenkort! #wishlistalert

https://www.youtube.com/watch?v=eqFqtAJMtYE

Wat vind jij de vetste release op MWC 2019?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt