Met een muziek herken app vind je binnen no time een nummer terug

Handen omhoog wie dit herkent: op een feestje ga je helemaal uit je plaat op een te gek nummer. Vanaf dat moment weet je dat je een nieuw lievelingsnummer te pakken hebt. Maar eh, hoe heet het liedje eigenlijk? Met een muziek herken app kom je erachter, zodat je ‘m the day after ontelbaar keer kunt terugluisteren.

ADE #nagenietings

muziek-herken-app-shazam-tele2

ADE is alweer eventjes voorbij en dat is huilen met de pet op. Om het ‘leed’ te verzachten hebben we een oplossing: trommel je dansmaten op, zet thuis een discolamp neer en doe ADE nog eens dunnetjes over. Op basis van de door jullie ontdekte nummers kun je een ‘party crew’ playlist samenstellen. Check bijvoorbeeld welke nummers er zijn gevonden via Shazam. En wist je dat je ook achteraf toffe nummers kunt opsnorren? Dit zijn dé handige muziek herken apps van het moment.

Muziek herken app 1: Shazam

Shazam is een technologie genie. De muziek herken app werkt supermakkelijk en wordt door meer dan 100 miljoen mensen gebruikt. Dat klinkt veelbelovend en dat is het ook. Shazam werkt als volgt: open de app wanneer je een leuk liedje hoort. Tik vervolgens op het pulserende logo in het midden (niet te missen) en de app start met luisteren. Eén keer knipperen met je ogen en op het scherm verschijnt de titel en artiest. Het leuke is dat je ook ziet hoe vaak dat nummer al is ‘geshazamd’. Kies daarna hoe je jouw muzikale vondst wilt opslaan of beluisteren. Shazam is gekoppeld aan Apple Music, Deezer, Spotify en Google Play Music.

Shazam is beschikbaar voor iOS en Android.

Muziek herken app 2: Soundhound

Mmmbop, ba duba dop, ba du bop, ba duba dop, ba du, yeah! Ken je ‘m nog? Probeer dit liedje maar eens te zingen, te fluiten of te neuriën met de app Soundhound. Want jawel, deze app herkent ook nummers die jij zelf voorzingt. Hoe handig is dat! Dus heb je een nummer in je hoofd zonder dat deze wordt gedraaid, dan biedt Soundhound uitkomst. Nadat het nummer is gevonden, komt ook de songtekst tevoorschijn. Nice, kun je indruk mee maken. Net als bij Shazam is ook Soundhound gekoppeld aan onder andere Spotify en YouTube.

Soundhound is beschikbaar voor iOS en Android.

Muziek herken app 3: MusiXmatch

Speaking of songteksten…met de muziek herken app MusiXmatch krijg je direct de songtekst voorgeschoteld van het nummer dat je luistert. En dat niet alleen, de tover-app vertaalt ook teksten naar het Engels. Despacito, quiero respirar tu cuello despacito. Dankzij MusiXmatch weet jij waar Luis Fonsi ft. Daddy Yankee het over zingen. Anders nog iets? Nog één dingetje dan: met deze app op je iPhone of Samsung zing je elk nummer mee onder begeleiding van fenomenale effecten. Dit maakt het zingen leuk voor zowel nachtegaaltjes als valse kraaien.

MusiXmatch is beschikbaar voor iOS en Android.

Vraag het aan Dokter Pop

Weten zelfs de bovengenoemde apps niet welk nummer je zoekt? Dan hebben we nog een laatste toevlucht voor je: Gerard Ekdom a.k.a. Dokter Pop. In zijn ochtendshow op Radio 10 kun je een oproep doen waarna Dokter Pop erachter probeert te komen om welk liedje het gaat.

Ga naar de website of download de Radio 10-app om jouw verzoek door te geven.

Welk nummer is jouw ultieme vondst van 2018 dankzij een muziek herken app?