muziek-herken-app-tele2
19 - 04 - 20212 min. leestijd

Muziek herkennen app: vind binnen no-time een nummer terug!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Handen omhoog wie dit herkent: tijdens je dagelijkse boodschappenronde ga je he-le-maal uit je plaat op een te gek nummer. Vanaf dat moment weet je dat je een nieuw lievelingsnummer te pakken hebt. Maar eh, hoe heet het liedje eigenlijk? Met een muziek herkennen app kom je erachter, zodat je ‘m ontelbaar on repeat kunt afspelen. Check hier de beste muziek herkennen apps.

Beste muziek herkennen apps

De onderstaande apps voor Android en iOS hebben muziekherkenning. Ideaal om een liedje te herkennen. Van fancy beats tot klassieke hits!

  • Soundhound
  • MusiXmatch
  • Shazam
  • Music Recognition
  • Google Assistent

Muziek herkennen app: Soundhound

Soundhound-muziek-herkennen-app-Tele2Blog

Mmmbop, ba duba dop, ba du bop, ba duba dop, ba du, yeah! Ken je ‘m nog? Probeer dit liedje maar eens te zingen, te fluiten of te neuriën met de Soundhound app. Want jawel, deze app herkent ook nummers die jij zelf voorzingt. Hoe handig is dat! Dus heb je een nummer in je hoofd zonder dat deze wordt gedraaid, dan biedt Soundhound uitkomst. Nadat het nummer is gevonden, komt ook de songtekst tevoorschijn. Nice, kun je gelijk indruk mee maken bij je friends.

App image
SoundHound – Music Discovery
Rating starRating starRating starRating starRating star

Music discovery, identification, & voice-controlled player with 300M+ downloads!

Muziek herkennen app: MusiXmatch

Musixmatch-muziek-herkennen-app-Tele2Blog

Speaking of songteksten…met de muziek herkennen app MusiXmatch krijg je direct de songtekst voorgeschoteld van het nummer dat je luistert. En dat niet alleen, de tover-app vertaalt ook teksten naar het Engels. Despacito, quiero respirar tu cuello despacito. Dankzij MusiXmatch weet jij waar Luis Fonsi ft. Daddy Yankee over zingen. Anders nog iets? Nog één dingetje dan: met deze app op je iPhone of Samsung zing je elk nummer mee onder begeleiding van fenomenale effecten. Dit maakt het zingen leuk voor zowel nachtegaaltjes als valse kraaien.

App image
Musixmatch lyrics
Rating starRating starRating starRating starRating star

Geniet van gratis gesynchroniseerde songteksten met muziek van Spotify

Muziek herkennen app: Shazam

Shazam-muziek-herkennen-app-Tele2Blog

Shazam is een technologie genie. De muziek herkennen app werkt supermakkelijk en wordt door meer dan 100 miljoen mensen gebruikt. Dat klinkt veelbelovend en dat is het ook. Shazam werkt als volgt: open de app wanneer je een leuk liedje hoort. Tik vervolgens op het pulserende logo in het midden (niet te missen) en de app start met luisteren. Eén keer knipperen met je ogen en op het scherm verschijnt de titel en artiest. Het leuke is dat je ook ziet hoe vaak dat nummer al is ‘geshazamd’. Kies daarna hoe je jouw muzikale vondst wilt opslaan of beluisteren.

App image
Shazam
Rating starRating starRating starRating starRating star

Vind de naam van dat nummer! Verken songteksten, video en meer.

Music Recognition app

Music Recognition-muziek-herkennen-app-Tele2Blog

Heb je een Android-telefoon? Dan kun je ook de Music Recognition app gebruiken om dat ene nummer te herkennen. De app werkt hetzelfde als Shazam. Met één klik op de knop vind je direct dat toffe liedje terug, inclusief extra informatie over de artiest en het album. Voel je de vibe helemaal? Lucky you! Met deze app tover jij elke plek ook nog eens om tot een echte disco. Activeer de flaslight party mode en lichtflitsen dansen op de beat van het nummer. It’s time to dance!

App image
Music Recognition
Rating starRating starRating starRating starRating star

Identify which song you are listening in seconds.

Google muziek herkennen app

Google Assistent-muziek-herkennen-app-Tele2Blog

Last but not least: ook via Google kun je heel eenvoudig muziek herkennen. Dit doe je via de assistent op je Android-telefoon. Door op Welk nummer is dit te klikken, scant het slimme hulpje gelijk welke track af wordt gespeeld. Heb je ‘m gevonden? Met één druk op de knop voeg je het nummer gelijk toe aan je afspeellijst van YouTube Music of vind je ‘m op Spotify. Dat nummer all day on repeat it is!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt