voice control mobilefuture digital trends tele2 unlimited
25 - 07 - 20183 min. leestijd

#MobileFuture: alles aan je apparaten vragen met Voice Control!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

‘Hey Siri, stuur BAE even een WhatsAppje dat ik een kwartiertje later thuis ben’. Even praten tegen je telefoon: het wordt steeds normaler en je ziet het steeds vaker. Niet zo gek, want in Amerika kwamen we erachter dat de ontwikkelingen op het gebied van Voice Control rááázendsnel gaan. Duik je met ons mee in dit onderdeel van de #MobileFuture?

First things first: wat is Voice Control?

Voice Control is een functie waarmee je tegen apparaten kunt praten, zoals je smartphone of televisie. Dankzij spraakherkenning weten die apparaten dan wat je zegt. Dit is een hele complexe technologie die steeds slimmer wordt dankzij Artificial Intelligence. Spraakherkenning maakt maar al te graag gebruik van kunstmatige intelligentie.

En dat moét ook wel: want met spraak zijn er heel veel variabelen. Zo spreekt iemand in Groningen sommige woorden anders uit dan iemand in Haarlem, Maastricht of Goes. Er zijn allerlei dialecten en iedereen heeft ook weer eens zijn eigen, unieke stemgeluid. Kunstmatige intelligentie in spraakherkenning zorgt ervoor dat Voice Control steeds beter werkt, omdat spraakherkenning steeds beter wordt. Het analyseert wat je zegt en begrijpt je zo ook steeds beter.

Op die manier kun je met Voice Control dus al hele gesprekken voeren met je apparaten. Zo kun je bij je telefoon terecht voor al je vragen. Daarnaast zijn er Smart Home-apparaten die zijn geoptimaliseerd voor Voice Control. ‘Doe de gordijnen open’, ‘zet het licht aan’, ‘waar blijft mijn ontbijt op bed?’ en ‘mag de kachel wat hoger?’ zijn allemaal vragen die nu óf straks gesteld kunnen worden aan je Smart Home.

Hartstikke nice en handig dus! Check snel de video, want daarin zie je dat Boris nog muy-muy meer mogelijkheden van Voice Control ontdekt. Pizza bestellen door dit aan je telefoon te vragen? Check in de box!

Voice Control nu en in de toekomst

Bizar wat er allemaal al kan, toch?! Het is dus al helemaal niet meer bijzonder als je aan je smartphone vraagt of ‘ie een Uber kan laten voorrijden. Hij draait z’n hand er niet voor om. Je hebt daarmee altijd een Voice Assistant bij de hand. Maar zoals je kon zien is Voice Control niet iets dat alleen je telefoon kan. Zeker niet met de komst van zogenaamde Smart Home-apparaten zoals Google Home en Amazon Echo.

Want met deze Voice Assistants zorg je ervoor dat je hele huis online is. Tijdens het koken zin om een liedje te luisteren? Je hoeft het zo’n Smart Home-apparaat alleen maar even te vragen: hij cheft het vervolgens voor je alsof ’t niets is! En jij? Meezingen maar met de zomerhit van Dua Lipa… ‘One kiss is al it takes, fallin’ in love wit me… possibilitieeeeeeees’. Heerlijk!

Zelfs voor onderweg kun je Voice Control binnenkort inzetten. Er zijn al hypermoderne motorhelmen in ontwikkeling waar je tegen kunt praten. Handig als je een nummer wil skippen, bijvoorbeeld. Extra mooie gadget in de helm: het vizier toont je informatie over de route die je rijdt en de verkeersinformatie voor onderweg. Zo zoef je straks nóg sneller langs al die opstoppingen op de weg! Voice Control werkt daarmee naadloos samen met Internet of Things-apparaten.

Voice Control voor thuis en onderweg: supersnel 4G onmisbaar!

De eerste levensbehoefte van al die apparaten is supersnel internet dat overal werkt en het altijd doet. Oftewel: supersnel 4G internet. En dan geen gedoe met datalimieten, want anders heb je niet zoveel aan Voice Control, spraakbesturing en Voice Search. Ga maar na: sta je in de file met je superstrakke helm, valt alle info op het scherm weg! Daarom is dit soort apparaten Unlimited 4G van Tele2 op het lijf geschreven. Dit abonnement is klaar voor de toekomst. En in de toekomst, zo heb je net lekkerbekkend gelezen, praat je de oren van je apparaten hun kop!

Waar gebruik jij Voice Control al voor? Wie weet staat het ook wel in de top 10 #MobileFuture digital trends!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt